Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Датчик за неутрална скорост на YZ-F

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Датчик за неутрална скорост на YZ-F

Здравейте колеги. Някой може ли да обясни значението на датчика за неутрална и може ли да се премахне.Мотора е YAMAHA YZ 400F.
    Последно редактирано от penioprimorsko; 26-01-09, 11:38.

До: Датчик за неутрална скорост

Нещо аз ли не схващам въпроса ти или какво
    Значението си говори от името - когато моторът е на неутрална ти свети лампичката. Това е улеснение за по-лесното намиране и информиране на водача, че е на неутрална.
    Такава лампичка си е само един плюс.
    Ти защо искаш да я махнеш?
    Ако те дразни само, махни крушката, или дръпни буксата и тя ще спре да свети. Ако е нещо друго сподели.

YZта фабрично няма датчик, значи твоя трябва да е нещо като ъпгрейт ... Да не ти прави некакви номера?
    Иначе на нормалните мотори имат и защитна функция - когато не е задействан(ако не ти свети лампата за изключена) стартера не ти върти, т.е. върти но само при натиснат съединител.

Коментар

Мотора е yz400f 1999г. и има датчик.Освен ако е с друг двигател.Лампи няма.

Коментар

Намира се под предната зъбчатка .Направен е от бакелит и при мен се пукна и сега таи масло от там.
        Последно редактирано от penioprimorsko; 26-01-09, 12:47.

Коментар

Някои казват че служи за защита ,не позволява на двигателя да се форсира при свободна скорост и може без него.

Коментар

ясно, това си е друга схема.
            а дали е въобще това за което го мислиш?

Коментар

Според мен това е някакъв датчик свързан с маслото и аз имам пдобен.
              Примерно като падне нивото на маслото и да светва или нещо от сорта. Ама ти казваш, че си с YZ а той май е лишен от всякакви контролни уредчета, та дори и лампа за маслото.
              KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Имам мануал за YAMAHA YZ400F1998-2000г. и там е показан като датчик за неутрална .Ще изпратя и снимка (там е под номер 2 ).
                Последно редактирано от penioprimorsko; 26-01-09, 13:41.

Коментар

Нещо не става прикачването.Нямам връзка със сървара

Коментар

gsxr_750_ това ми е скайпа прети ми ги и аз ще ги кача.
                    KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Значи и аз съм на мнение, че е датчик за неутрална защото съм го виждал къде контактува отвътре. От личен опит знам за 400 и 426 работят и на откачена букса на датчика. Абе май са мислели нещо ама не са го довършили. Ти го мазни с поксипол и си реши дерта,Чао

Коментар

Първоначално публикуван от fanfan Преглед на мнение
                        Значи и аз съм на мнение, че е датчик за неутрална защото съм го виждал къде контактува отвътре. От личен опит знам за 400 и 426 работят и на откачена букса на датчика. Абе май са мислели нещо ама не са го довършили. Ти го мазни с поксипол и си реши дерта,Чао
                        И аз така мислех,но първо да попитам.И все пак каква роля играе

Коментар

Първоначално публикуван от penioprimorsko Преглед на мнение
                          И аз така мислех,но първо да попитам.И все пак каква роля играе
                          Знам ли Мисля, че повечето жици на буксата му са свободни виж на мотора кЪде дават инфо заетите жици, на карба ли, кЪде другаде
                          Последно редактирано от Chinela; 26-01-09, 18:03.

Коментар

До: Датчик за неутрална скорост на YZ-F

До колкото знам този датчик е свързан със запалването и регулира подаването на искрата.Неможе на кросов мотор без табло да слагат датчик за изключена,нали все се стремят да ги направят по-леки.
                            [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

Не мога да изпратя снимка.
                              Последно редактирано от penioprimorsko; 27-01-09, 13:59.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X