Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Датчик за неутрална скорост на YZ-F

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Датчик за неутрална скорост на YZ-F

Има го на всички,и да ви кажа ли и аз съм се чудил за какво служи.На моята-старата Ямаха де,беше понатрошено но не течеше масло,и все го поглеждах със страх,че и кабелчетата се бяха пооголили.Ти си го замажи с някакъв силикон да спреш теча, пък нека си го има.

Коментар

Здравеи колега "penioprimopsko" az imam yz 426 f който е тунингован от "TIM RINALDI"които е един от най големите тимове за тунинг на YAMAHA и точно този датчик е махнат на негово място има силикон за да не изтича маслото от там така че няма никакав проблем да го махнеш,щом така си решил.
      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

То че го има имаго,но за какво служи.Ясно че не е за да свети а за какво е тогава.Със сигурност не е сложено така за да има нещо или да запълнят дупката.А иначе във книгата пише:NEUTRAL SWITCH ASSY-но не знам какво означава.
        Последно редактирано от ianko; 27-01-09, 15:22. Причина: добавяне
        [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

Пичове на моторите със стойка има един датчик, който ако не си вдигнал(прибрал) стойката и включиш на скорост веднага мотора гасне, сещате се. Те всъщност са два, един на стойката и един при лоста, които са взаимно свързани. Мисля си, че говорите точно за втория датчик.
          Тоя, който е на стойката го махайте и изолирайте, че като се натрупа кал и стойката малко натежи, датчика се активира и мотора гасне в най-неподходящия момент
          А на YZF макар, че няма стойка предполагам, че го има защото повечето части са еднакви с ВР....
          Последно редактирано от BukToP; 29-01-09, 14:07. Причина: допълнение

Коментар

Добре бе Викторе къде си видел ВР със датчик на стойката.Става въпрос за хард ендура и кросови мотори а не за "паркетни"ендура.Този датчик не е за изключена защото и като е на скорост пак риташ манивелата нали?

Коментар

Датчика е на двигателяяяяяяяяяяя.

Коментар

Мисля че този датчик е свързан с електрониката и явно нещо прави при преминаване от върва на втора и обратното, но незнам какво.
                Други мотори изпозлват този датчит когато се преключва на друга предавка, тогава електрониката "връща" газта с цел да стане по-лесно превключването и синхронизирането на скоростите.
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

То двигателя и скоростите са заедно искаш да кажеш,че е на картера и по-точно на левия.Няма ли някой който знае за какво е датчика да напише и да се приключи вече със предположенията?

Коментар

А бе за стойка може и да не съм прав, ама сега няма време да се занимавам да търся имат ли датчик на стойката или не ама вижте какво пише в менюъла на ВР, който съм качил във ФТП-то.
                    Последно редактирано от BukToP; 29-01-09, 15:33.

Коментар

Първоначално публикуван от ianko Преглед на мнение
                      То двигателя и скоростите са заедно искаш да кажеш,че е на картера и по-точно на левия.Няма ли някой който знае за какво е датчика да напише и да се приключи вече със предположенията?
                      И аз чакам някое мнение,майстори във форума няма ли,или и те толкова знаят.

Коментар

А сега познайте за какво е тоя датчик, ВР предполагам, че не може да завърти на стартер ако не е на неутрална...? Който е със стартер де, другите да му мислят. А по надолу пише, че манивелата на Ямаха е primery и с нея можеш да запалиш както си искаш, може и на скорост да е, тя не е свързана с тоя датчик. А бе прочете малко литература за моторите си да ви се изяснят много неща. Много са подробни тия менюъли, какви настройки има супер!

Коментар

Добре бе Викторе къде си видел ВР със датчик на стойката.Става въпрос за хард ендура и кросови мотори а не за "паркетни"ендура.Този датчик не е за изключена защото и като е на скорост пак риташ манивелата нали?
                          Янко сега отговорих ли ти, ДРЗ, който имах също имаше 2 датчика, а той не е пркетник И за манивелата трябва да ти е ясно защо е така

Коментар

Има три датчика за запалителната в YZ400F.

Throttle позиция сензор (TPS) открива дросела клапан за откриване и суровини го в компютъра, в CDI единица като дросела откриване на сигнала.
                            PICKUP серепентина разпознава сигнала ротор обороти и суровини им в компютъра, в CDI единица, както е двигател революция сигнали.
                            CDI единица Сигналите на дросела позиция сензор и пикап серепентина сензора са анализирани от компютъра в CDI звено, което след това настройва запалване времето за операцията изисквания.

В микрокомпютър в CDI единица открива обороти на двигателя и дросела позиция, като по този начин за определяне на оптималното запалване времето през цялата операционна диапазон. По този начин, бързо дросела реакция може да се постигне съответствие с различните езда условия.
                            Копнах го от книжката и затова словореда нещо не бива но се разбира.
                            Мисля че този датчик за неутрална подава сигнал в компютъра че мотора не е натоварен и оттам компютара изчислява искрата за запалване.

Коментар

И не ми вярваш значи....

Сигнала от TPS(датчик, който се намира на оста на дроселовата клапа в карбуратора и чиято функция е да информира компютъра CDI колко е натоварен двигателя т.е.колко е навит масура ) заедно със сигнала от "PICKUP"(датчик на Хол, който създава сигнал, когато буталото е в горна мъртва точка , разположен до маховика) отиват в CDI (компютъра, комутатора и т.н.) и той по предварително зададен MAP(програмиране на момента на подаване на искра според натоварването, аванса демек ) винаги подава искрата в оптималния момент за оптимална мощност на двигателя.
                              Ето го малко по подредено, че вярно не се разбира много автоматичния превод.

Коментар

До колкото знам този датчик е свързан със запалването и регулира подаването на искрата.Неможе на кросов мотор без табло да слагат датчик за изключена,нали все се стремят да ги направят по-леки.
                                Е може да не съм го обяснил като вас,защото нямам такава техническа грамотностНо защо си мисля че става въпрос за едно и също нещо.А Викторе имал съм ХТ и знам какъв е този датчик,сигурно знаеш през Семир колко мотора са минали и от три години ходя всеки ден при него и му помагам да ги стовара,но нe e логично на Ямаха YZ която няма стойка да е сложен датчик за стойката.Е ако не съм прав ме разпънете на кръст.Забравих като е на скорост стартера наистина не върти но като е натиснат съединитела върти,а няма жици по него.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X