Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за Нusqvarna

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: въпрос за husqvarna

Гарантирам,че е биелата ,а не буталния болт.Тези мотори вървът добре,но мн. се чупат и няма части.Закъсал си го доста.

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=13305 в тази тема пише къде можеш да откриеш части за хъскито
      Honda CRE 250
      Nissan Patrol GR

Botevgrad Racing Team

Коментар

Точно така , може и да е долния лагер на биелата. Трябва да се отваря. Ако съвпадат частите с тези на SM510 - 2005г. има един пръснат двигател при мен - и мисля че биелата и болта са здрави.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

И според мене е биелен болт, защото той казва, че отгоре се чува от време на време. Шум от биелата трудно можеш да го сбъркаш. Трудно се прави диагностика по обяснение за шум. Много често някои бъркат шумът от съединителя като шум от двигателя. Този шум обикновенно е по-силен на неутрална или когато съединителят е натиснат. Ако си на скорост в повечето случаи изчезва. Може да не е твоят случай, но както казах диагностика по обяснение си е чисто гадаене.

Коментар

Днес го запалих и го изчаках да загрее, напарих една кръгче(1км) и шумът малко се овеличи, и като истина отнаво намаля,двигателя сбира 1литър масло , и ми казаха че е толкова малко защото трябвало да се сменя много често , не знам през колко време е сменяно , чоевекат от който го взех не съм го питал, но ми каза че като го е взел му е била сменена ангренажна верига , а това е било предо 4, 5 години.

Коментар

Тук всеки разбира от всичко, най вече от писане но не и от мотори
              Щом си чука трябва да се отвори и да се намери причината ,долен горен ,съединител няма такъв който да познава на 100% какво чука и хлопа ,затова са създадени сервизите за да може ти докато си работиш ТВОЯТА работа в сервиза да си свършат ТЯХНАТА

Коментар

Първоначално публикуван от ktm450sxs Преглед на мнение
                Щом си чука трябва да се отвори и да се намери причината ,долен горен ,съединител няма такъв който да познава на 100% какво чука и хлопа ,затова са създадени сервизите за да може ти докато си работиш ТВОЯТА работа в сервиза да си свършат ТЯХНАТА
                Така е колега,но биелата е най срещаният проблем при старите 4Т Хускварни,които за разлика от новите,нямат маслена помпа , маслен филтър и балансиращ вал.

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
                  Така е колега,но биелата е най срещаният проблем при старите 4Т Хускварни,които за разлика от новите,нямат маслена помпа , маслен филтър и балансиращ вал.
                  Точно така,аз съм разглобявал две такива.
                  ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
                    Абсолютно вярно!В предишната тема свързана с Хусварна бях очевидец какви са пораженията от това ''чукане''.Биелата беше ''избягала''през долната част на картера Буталото беше почти цяло а цилиндъра или по точно ризата беше счупена само в долния край.Иначе като визия замисъл и звук дори и като изработка донякъде мотора е страхотен!Ама части няма повечето вносители на части се оказва че внасят части за резачки.

Коментар

Първоначално публикуван от ktm450sxs Преглед на мнение
                      Да колега прав си, но ако въпроса беше "разглобих двигателя и...". Въпроса е " Имам шум от къде е?" Нали така? Един монтьор ако не ти определи от къде идва шума има ли смисъл да работи по машината. Има ли смисъл да се цепи целият двигател ако идва от ангренажа например. Затова се въздържай от крещящи изводи. Можеш да си разцепиш двигателя и пак да не видиш от къде идва, затова са измислили ДИАГНИСТИКАТА.

Коментар

Не искам да разглобя двигателя, докато не намеря от някъде части.

Коментар

Аз хич няма да говоря по темата така,че ако е нужно нека се изтрие.

Абе колега honda_racing91 вие сте много интересни пичове бе събирате пари, събирате и накрая идете и ги дадете за бангии. Ако можеш да си го оправиш сам да речем, че ще те разбера по един или друг начин, ама ако неможеш и се окаже, че чарковете зор ще ги намериш си се пр....ал и това е. Що не мислите когато доиде време да купувате по красота ли ги избирате тези мотори не разбирам само.
                          Последно редактирано от Chinela; 18-12-08, 17:14.

Коментар

Не искам да го разглобя преди да намера сервиз или вносител на части.

Коментар

Първоначално публикуван от honda_racing91 Преглед на мнение
                              Не искам да го разглобя преди да намера сервиз или вносител на части.
                              Не бе работата е там, че един път си дал пара за уж мотор и сега вместо да дадеш за обслужване и всичко там да стане както му е реда ти,ще даваш за ремонт и ако се окаже биела то ще да е сериозен ремонт ако беше за едно бутало или бутален болт да кажеш ... му майката,.......ам то егати упражнението.
                              Последно редактирано от Chinela; 18-12-08, 17:15.

Коментар

Разглобих husqvarnata, даже вече я сглобих смених буталото и сегменти , които се оказаха оригиналните, майстора каза че на 4т. буталният болт е по тънак от 2т. ,а този беше дебел и рязан от едната страна , след кото ги смених шъмут намаля значително , майсора също каза по нататък да му смена и лагери.

А колкото за части намерих един магазин в Благоевград, и един в Стара Загора.
                                Последно редактирано от Chinela; 20-02-09, 19:13.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X