Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Детонации в ауспуха

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Детонации в ауспуха

Колега гледам ,че пишеш че ти припуква в карбуратора.Имах доминатор и при мен ставаше така ,оказа се ,че като смених маншона това изчезна . Незнам при ДР-а как е този точно този маншон ама нищо не пречи да го погледнеш.

Мен пък ме кефи да пука в аспуха.Успех.
    Кавазаки КЛХ 300 04г
    Кавазаки КХ 65 04г
    Опел Астра 94г
    Мерцедес 124 91г

Коментар

Първоначално публикуван от ivonta Преглед на мнение
      Свещите са нови,смених ги с такива дето ги дават по каталог за DR-а,но проблема си остава.Може би ще трябва да погледна белезите на газоразпределителния механизъм,и евентуално профилактика на главата да направя.Знам ли и аз,това ми е първи мотор и информация мога да черпя само от тук или каквото сам си разбера!

Я да уточниш моля те къде ти припуква - в карбуратора или в ауспуха. Че иначе само си пишеме.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Детонацийте в ауспуха си ги има откакто съм го взел мотора,писал съм тогава и в тази тема, успокоиха ме че не е нещо странно(ауспусите са си оригиналните ).Но преди известно време се случи нещо необяснимо за мен(засега),след каране и престой на мотора почти две седмици,не можах да го запаля!Двигателя само припукваше и гаснеше,при всеки опит да му подам газ,изгърмяваше в карбуратора и угасваше!Свалих и обгорих свещите,свалих карбуратора и го продухах,останових че маншона м-у карб. и двг. е здрав,проверих и една вакуумна клапа в карбуратора(нещо като шибър),и той здрав!Забравих да напиша че едно от първите неща които ме съмниха,беше лошо гориво,източих и смених,и пак нищо!Накрая вече незнаейки какво да правя и проверявам,му поръчах свещи. Успях да го запаля пак имаше заигравки но поне даваше признаци че ще работи.Загрях го в гаража и го изкарах за кръгче,все едно подкарах чужд мотор!Замисляне при подаване на газ,при рязко подаване на газ от малки обороти се чува избумкване в карбуратора,и най често угасва!Незнам аз ли се вманиячавам или нещо се промени в тоя мотор!?Необяснимо ми е как може да го остава работещ и след това да няма никакви признаци на "живот".Като чистих карбуратора го бях разглобил на съставните части за по добро почистване( и винта за гориво-въздушната смес),бройх колко оборота беше навит,може и да съм посбъркал.Симптомите за мен бяха като на кола със сбъркана центровка,но нали на мотора центровката е фиксирана!?

Коментар

И аз така колега незнам какво стана и с моя изгасих го на 1 ливадка и неще и неще да пали закарах го в нас гледам няма ток седе 1 месец и повече така!(,а бях носил комутатора при Боби и ми каза ,че тоя няма да изкара дълго да си търся друг та взех друг (и по това си обясних тока)) Слагам новия ток има сичко как трябва (това става вечерта) и го вкарвам в гаража на др ден да го счастя и да паля . Обаче тва се запиня кат говедо и само заработва както ти казваш пробвах още няколко пати и го заеб** Викам 1 колега да ми помогне и с него така донася и той негови свещи и неще и неще отново го заебах седе 2-3 дена и отивам да пробвам пък тогава ток до свеща въобще неходеше викам си от какво пък е това свалям лулата и пробвам само на кабела ,там си дава ток ,а сложа ли лулата и свеща неще
          Купих нова лула ,нова свещ и двете NGK ,а и свеща за модела .Пробвам и неще .Комутатора го взех 2-ра и си дава ток на всяко ритане.А на стария недаваше винаги ток дава ,когато си пойска
          От тук идва ,че комутатора си е ОК ,но от какво е нз Сега го закарах на 1 колега на вуйчо ми от Бухово да го оправят някакси
          Ще пиша какво е станало
          ПП . Сру ,че не е по темата ,но ми заприлича на моя проблем
          Незнам на какво се далжи това мотора да си седи така и след това да се базика
          По това си обяснявам ,че оправи ли се трябва нон стоп каране и поддръжка (масла ,филтри и тн. )
          Отново се извинявам за спама !

Коментар

Замислянето , ако е в ниски обороти и изчезва на високи, много вероятно се дължи на недобре уплътняваща вакуумна мембрана на карбуратора /тази която тегли иглата нагоре/. Отвий капачката /не е нужно да демонтираш карбуратора а само резервоара/ и провери дали не е спукана или неправилно монтирана /или просто "вкостила" се от времето/ въпросната мембрана. Напълно възможно е от "гърмежите" да и се е е..ла мамата.

За да провериш дали имаш проблем с клапаните премери компресия / по възможност на студен и топъл мотор/.
            И пиши кво е станало
            Последно редактирано от Жоро Нешев; 04-01-09, 10:56.
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Мембраната с иглата е в чудесно състояние,няколко пъти съм я проверил.Остават клапаните,много ми се иска да сваля главата и въобще да вида състоянието на двг. Незнам само къде да търся гарнитури за това "животно"?

Коментар

Първоначално публикуван от ivonta Преглед на мнение
                Мембраната с иглата е в чудесно състояние,няколко пъти съм я проверил.Остават клапаните,много ми се иска да сваля главата и въобще да вида състоянието на двг. Незнам само къде да търся гарнитури за това "животно"?
                Гарнитурите, са метални. Ако внимаваш при разглабянето и не ги нараниш сериозно, в последствие ги ползваш същите, леко намазани със силикон. Ама не такъв за цици, ами за гарнитури

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Витлиемоф Преглед на мнение
                  силикон. Ама не такъв за цици, ами за гарнитури
                  Абе този дефект в главата /тая на раменете/ от името ли ни е бе адаш?

Премери му компресия преди да разглабяш бе човек. Моля ти се.
                  Казвам го не само заради гарнитурите. Често изпускат резби късат се винтчета и пр......
                  0888932647

Коментар

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение
                    Абе този дефект в главата /тая на раменете/ от името ли ни е бе адаш?......
                    От името, няма от какво друго да е.
                    Признавам си не прочетох обявата, от началото, така че незнам какъв е проблема. Дадох съвет само за гарнитурите. При разглабяне и зглабяне, цаката е вниманието и да не се бърза. Също така, всички календари и плакати с голи жени, трябва предварително да бъдат махнати от сервизното помещение.

Коментар

Ок.Благодаря много за съветите,тия дни ще намеря компресомер и ще го "сритам" ,все пак сигурно ще сваля капака на клапаните(и снимки ще направя)!То не е било аз да имам нещо и да не погледна,аджеба в тая гайда какво свири! Понякога за да направиш нещо,първо трябва да го счупиш!

Коментар

А да попитам нормално ли е при подаване на газта до край и след това докато падат оборотите да излиза огън от ауспуха?

Коментар

ако споделиш и какав ти е мотора може би ще баде по лесно А?кога го прави студен на смукач и тн ?какав ти е аспуха ?
                          Опел Корса В 1,4 82 коня
                          Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
                          Ямаха ХТ 600Е
                          Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

Всъщност мотора е на един приятел, марката е HUSABERG-550 кубика мисля, че беше ауспуха е оригиналния, по принцип ауспуха гърми като двигатела е студен, но е ставало и при топъл двигател.

Коментар

при студен двигател и на смукач е вазможно да грамне в аспуха защото сместа е богата но като загрее ?!случва се но чак оган да излиза А?>ваздушния филтар чисти ли го ?направете една профилактика на свещ филтри карб ?ако разбирате не да рачката по машината и ако може проверете клапаните това е за сега успех и пишете какво е става?
                              Опел Корса В 1,4 82 коня
                              Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
                              Ямаха ХТ 600Е
                              Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

Благодаря много за отговора, надявам се че ще ни помогне много.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X