Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Детонации в ауспуха

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Детонации в ауспуха

аз мисля че проблема идва от скъсан маншон между карборатора и цилиндара, защото аз карам доминатор 650 и имах същия проблем и ми се беше скъсал маншона оправих го и мотора спря да гърми явно дърпа въздух от там.Провери го за всеки случеи

Коментар

Да но това гърмене се получава когато се пусне газта,тогава захранването с гориво става от жигльора за празен ход,при мен се наложи да сменя него за да изчистя това пуканем в ауспуха.
      Стефан Дянков

Коментар

искам да попитам от какво може да бъде гармене от аспуха при палене на ямаха хт 600е

Коментар

Коментар

Първоначално публикуван от Lorda_bg_bg Преглед на мнение
            искам да попитам от какво може да бъде гармене от аспуха при палене на ямаха хт 600е
            ако се дави ще гърми...виж карбурацията първо,ниво,игла и т.н!Успех!!!
            [CENTER] [IMG]http://www.mgracing.eu/podpisi/racer.jpg[/IMG][/CENTER]

Коментар

може и клапаните да са виновни за това пукане при връщането на газта,ако има нагорял,неработещ правилно или т.н...
              [CENTER] [IMG]http://www.mgracing.eu/podpisi/racer.jpg[/IMG][/CENTER]

Коментар

Стига бе ! Атв-то гърми като пушка ?

Коментар

Първоначално публикуван от Ivailo_ Преглед на мнение
                  може и клапаните да са виновни за това пукане при връщането на газта,ако има нагорял,неработещ правилно или т.н...
                  Дали е възможно от недобре уплътняващ всмукателен клапан да ми гърми в карбуратора ....получават се някави инфекций в моторетката ми дето ги нямаше лятото!?В един момент отказа да пали съвсем,само припукваше и гаснеше!?Смених и свещите и запали,но не ми харесва,мотора се замисля при по рязко подаване на газ,и се случва да изгърми в карбуратора!Общо взето не ми харесва!

Коментар

Да върне газове в карбуратора може само през клапаните. Причините могат да са :
                    - малка хлабина
                    - натрупан нагар по ръба на клапана
                    - прогорял клапан
                    - неправилно зацепен вал

май се изчерпах. Някой ако се сети за още да пише.
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

аз съм с атв сменена му е цялата генерация + гърнето + JEt kit и при всяко връщане на гаста препуква отзад ?
                      Honda CRE 250
                      Nissan Patrol GR

Botevgrad Racing Team

Коментар

Един приятел има клх 250 ,когато го купи беше с оригиналния ауспух , но го смени с карбонов от хонда цбр и при връщане на газта пак гърми,мисля че няма нищо необичайно да ти гърми от ауспуха щом не е оригиналния.

Коментар

Колега и моя Биг като беше с отворен ауспух гърмеше и се оправя с реглажа на въздуха на карбуратора, виж свещите как са работили и ако са добре не го пипай , че ще почне да ти пали трудно.

Коментар

С риска да ми скочат някои от вас искам да спомена, че такива гърмежи обикновенно се появяват при закъснение на запалване и не пълно затварящи се клапани, както и от лошо гориво с бавно изгаряне. Някои мислят, че това е нормално, но не е. Може да имаш прекъсване в запалването. Не е от свеща
                            Между другото поразгледах отново темата и по-горе GEORGINESHEV е споменал същото.

Коментар

Свещите са нови,смених ги с такива дето ги дават по каталог за DR-а,но проблема си остава.Може би ще трябва да погледна белезите на газоразпределителния механизъм,и евентуално профилактика на главата да направя.Знам ли и аз,това ми е първи мотор и информация мога да черпя само от тук или каквото сам си разбера!

Коментар

Когато върнеш газта горивния жигльор се затваря от иглата и захранването с гориво остава само от жигльора на празния ход,когато се смени ауспуха със спортен или оригиналния се продъни се променят гориво-въздушните потоци преминаващи през двигателя и започват тези детонации когато върнеш газта. Пробвай с развиване на болтчето за реглаж на въздуха докато започнат да се вдигат оборотите,нормално е когато е завито до край и когато е развито до край да гасне.търси най-устойчивите обороти около средата.
                                Стефан Дянков

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X