Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha tt 350 глъхне при рязко подаване на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Yamaha tt 350 глъхне при рязко подаване на газ

Първоначално публикуван от gnomerhone Преглед на мнение
    Разглоби отново карбуратора и го почисти както трябва.Всъщност как си почистил карбуратора? Нивото на поплавъка какво е? Можеш да го провериш преди да свалиш карбуратора. Преди игленият клапан на поплавъка на някои чирепи има филтър. Ако има, виждал съм и наполовина запушени. При отвъртени 6-7 оборота да не изпадне винта нейде по ливадите ?? Това е риторичен въпрос, моля не отговаряйте.
    Няма да изпадне , спокойно . Без доктор като гледам - няма да се размине , колкото и да баем отдалеч .

Коментар

Че ще трябва доктор- ще трябва, ама май за мене и то очен. Днес реших да сваля пак карбуратора да го изистя и продухам по хубаво въпреки, че бях сигурен че е чист. И сега идва важният момент при свалянето на карба видях, че гумата на десния фланец от вътрешната страна нещо примърдва. Отвих болтчетата и го свалих и ето от къде явно са идвали всички проблеми, гумата се беше отлепила от металната част и е дърпало въздух от там. Уж преди ги бях прегледал, но нещо явно не съм догледал както трябва. Така че сега ще търся друг фланец и се надявам вече проблемите да се оправят след смяната. И все пак благодаря ви много за съдействието и помощта която ми оказахте и най-вече на pe6o74, защото през цялото време се опитваше да ми помогне, но проблемът излезе че е бил при мене и то от недоглеждане. Но все още нищо не е сигурно на 100% и чак след смяната ще се разбере дали наистина е бил това проблема.

Коментар

Такъв фланец има само оригинален и струват добра три-цифрена сума двата комплект . Ако само се е отлепила гумата от алуминия , а не се е разпаднала , можеш да залепиш двете части с каноконлит ( капчица ) - както са така на място . Надяваш гумата на карбуратора , намазваш основата и ги съвокупляваш . Притискаш , докато ти изтръпнат пръстите или не ти звънне телефона . Отначало е временно , но после остава за постоянно . Занапред : никога не дърпай силно назад карбураторите , без да си нагрял достатъчно гумените фланци - всяко сваляне е пред-последно . Йониките са нежни създания . Трябва да ги пипаш нежно , както женски крак с копринен чорапогащник . Утре ще има усмивка , усещам.....

Коментар

Да, знам че са много скъпи оригиналните, но мислех че може да се намери нещо по-евтино, но след кратка справка в интернет не намерих нищо което да ме устройва като цена. И за това реших, че ще се доработва нещо стария, има част която е поизгоряла, но мисля че ще може да се залепи. Днес късно го видях и нямах време да се разправям и чак в събота ще мога да се занимавам. Иначе знам, че се работи нежно и точно там винаги съм внимавал, но просто си му е било дошло времето. А и на тези Ямахи това доколкото знам си им е детски проблем с тези фланци. А за усмивката за съжаление както казах ще е чак в събота сигурно.
          Последно редактирано от krkenzi; 02-11-15, 21:38.

Коментар

За другият път, вместо да се доверяваш на сетивата си, купи един старт спрей и при запален двг пръсни по фланците. При неуплътняване двигателя или тръгва да гасне, или се повишават оборотите. Внимавай обаче да не стане ямаха фламбе.
            Gnome Rhone AX2 800 1938
            Yamaha XT600Z 1VJ 1986
            Husqvarna Te 510 1989
            Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Такаа, онзи ден в събота залепих и направих фланеца. Екипирах се директно без да го паля за проба с надеждата, че вече наистина всичко е наред. Запалих го и газ към гората, но надеждите на 2рия - 3тия километър умряха и започна пак да приглъхва в ниските и като го изфорсирам да фвърля огън. Най-интересното и странното за мен е, че започва да прави проблеми след като позагрее, докато е студен няма проблеми не глъхне и не излиза огън. Вече честно нямам никакви идеи какво му е и май ще трябва да ходи на майстор. Ще взема един старт спрей да пробвам все пак дали не дърпа от някъде въздух. Между другото може ли с нещо друго да пръсна, за да не купувам спрей само за една проба.

Коментар

Вземи го закарай на доктор така през компа не става,сам няма да се справиш.Мога да ти препоръчам доктор ама Карлово ти е далече,ако има около вас го закарай да го види и направи и отиди да караш като бял човек
                KAWASAKI KLR 250-->HONDA XR 250-->KTM EXC 250 2T-->KAWASAKI KDX 200R
                НЯМА ЛОШИ МАРКИ, ИМА ЛОШИ СТОПАНИ!!!

Коментар

Попринцип натам е тръгнала работата поради простата причина, че не мога да диагностицирам проблема. Основния проблем с майсторите е, че има в града само един на който мога да се доверя, но той не се знае кога ще започне да работи поради лични проблеми.

Коментар

Вместо спрей карбураторски , можеш да ползваш най-омразно миришещия дезодорант , който имаш в къщи .

Коментар

Първоначално публикуван от krkenzi Преглед на мнение
                      продухване на жигльорите с уста
                      С уста се продухват други работи и предимно жените ползват този метод
                      Залепи фланеца с полиуретанов уплътнител, единствено той издържа на бензин, температура и разтягане, а и лепи здраво.
                      За проба за пропуски на въздух може да ползваш и спринцовка с бензин с тънка игла.

Коментар

Пешо, да вярно че бях чел някъде тук във форума, че може и с дезедорант, но не можах да се сетя точно какво беше и затова питах.
                        Ivan_J, попринцип си прав, че този метод си е за жените и за други работи, но реших да пробвам и аз с жигльорите [emoji1]. Просто видимо бяха чисти и затова просто ги продухах леко. Иначе миналата седмица като свалях карба ги продухах и с компресор, но също без резултат. Ще видя ако има пропуски ще търся такъв полиуретанов уплътнител.

Коментар

Лепил съм напълно отлепен фланец с най-обикновена капчица и кара с години - не е мръднал . Нещо изпускаш ми се струва в цялата тази игра .

Коментар

И аз съм го залепил със секундно лепило и мисля че хвана хубаво, но ще пробвам все пак за пропуски да не би да има въпреки, че се съмнявам. Не знам какво изпускам и какво не е наред, вече както казах нямам никакви идеи и предположения. Всичко за което съм се сетил и сте ми казали съм проверил, прегледал и препипал многократно. Ясно е че има някъде нещо, но къде и какво просто не мога да разбера.

Коментар

Симптомите за запушен жигльор се проявяват веднага , а не чак след 2-3 км . Така , че това отпада . Гърменето в ауспуха е сигнал за бедна смес или нередности в запалителната система . Сместа след 2-3 км няма как да обеднее от самосебе си , освен ако не върнеш смукача или нивото в камерата драстично спадне . Щом дръпнеш леко смукача и поведението на двигателя се оправя - това изключва и запалването като потенциален нарушител . Ако си на 101 %сигурен , че фланците не пропускат ( след проверка с дезодорант ), я вземи свали внимателно тези карбуратори и ми ги прати да ги преслушам . Преди това се увери , че не ти е прегънат маркуча от резервоара до тях или не си сложил някой китайски бензинов филтър .

Коментар

Пешо, вземи си хапни милка с лешник, не си ти когато си гладен
                                Двигателят има нужда от обогатена смес докато е студен и обеднена - в работна температура. При всички останали положения, работата му не е оптимална, но не води до прекъсване.
                                Провери дали смукача затваря плътно. Измери и компресията. Мери при леко загрял двигател - 5 мин работа и след като започне да прекъсва.
                                Ако смуче въздух от първия карб, няма да пали лесно. Ако е от втория, няма да има мощност във високите, но ще се подобрява като загрее.
                                И да не забравиш да го напарфюмираш хубаво, да мирише на пу*ка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X