Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha tt 350 глъхне при рязко подаване на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Yamaha tt 350 глъхне при рязко подаване на газ

Здравейте, отново - вчера сложих пуловете и клапаните вече са регулирани. Моторът запали лесно и нямаше вече прекъсвания и тем подобни. Обаче с едно леко изключение, че не може да държи стабилни ниски и гасне, като навия болтчето което дърпа жилата пък стават много високи и така не мога да намеря средно положение. Реших след като покарах да сваля свеща да видя каква е и излезе че отгоре е бяла леко към жълто, а на долу електрода е черен. Това ме навежда на мисълта, че явно трябва леко да обогатя сместа. Прилагам и снимки на свеща да видите и да ми кажете на прав път ли съм?
    Прикачени файлове

Коментар

Вчера реших да покарам вече по- сериозно с мисълта, че вече мотора е направен и няма да ми прави проблеми. Е да, ама не върна си ме направо в първи клас. Отначало всичко беше добре, запали що-годе лесно и вървеше без проблеми. Обаче след около 2-3 км си започна с неговите работи- гасне на място, глъхне при по-рязко навиване ма газта и трудно пали. Явно клапаните не са му били проблема и сега вече се чудя какво да правя и къде да търся проблема. Като се прибрах свалих пак свеща и отново си беше бяла. Май ще трябва да се пипне карбуратора, но ми е интересно още как така от нищо ще се разцентрова чак така карбуратора, че от идеален цвят на свеща да стане бяла при положение, че не е пипано нищо. Давайте някакви идеи какво да правя игла ли да местя, болтчета ли да въртя какво да правя и може ли да е нещо друго, ако изключим карб и клапани.

Коментар

Това , че хлабините на клапаните не са били проблема ти го казах преди няколко поста . Излишни гимнастики и разваляне на резби само . Опитай , когато почне да прави тези глъхнещи маневри да му дръпнеш леко смукача - не повече от половината ход . Ако се подобри - наистина беднее . Имаш на левия ( основния , механичния ) карбуратор , винт за регулиране на преходната система . Отдолу се намира - пред ваничката за бензина . С малка плоска отвертка започваш да го отвиваш - докато ти хареса на вкус . Стабилните ( не хълцащи ) обороти могат да се постигнат от 3,5 до 6-7 оборота . Преди това упражнение си провери дали гумено - металните фланци преди карбураторите са ти здрави . Доста са тантеляви и на голяма част от тези йоники са скъсани , лепени , заменени с маркучи и какво ли още не . Ако не са ти изрядни - мотора никога няма да тръгне както трябва . Атакувай ...

Коментар

Първоначално публикуван от krkenzi Преглед на мнение
          Вчера реших да покарам вече по- сериозно с мисълта, че вече мотора е направен и няма да ми прави проблеми. Е да, ама не върна си ме направо в първи клас. Отначало всичко беше добре, запали що-годе лесно и вървеше без проблеми. Обаче след около 2-3 км си започна с неговите работи- гасне на място, глъхне при по-рязко навиване ма газта и трудно пали. Явно клапаните не са му били проблема и сега вече се чудя какво да правя и къде да търся проблема. Като се прибрах свалих пак свеща и отново си беше бяла. Май ще трябва да се пипне карбуратора, но ми е интересно още как така от нищо ще се разцентрова чак така карбуратора, че от идеален цвят на свеща да стане бяла при положение, че не е пипано нищо. Давайте някакви идеи какво да правя игла ли да местя, болтчета ли да въртя какво да правя и може ли да е нещо друго, ако изключим карб и клапани.
          Възможно е , да е запушено кранчето за бензина , докато е пълен карбуратора , двигателя работи добре , когато падне нивото , сместа обеднява. също е възможно да е запушен отдушника на резервоара , да се образува вакум и да не тече достатъчно гориво. Провери всичко от резервоара до главния жигльор , мръсотия , ръжда ,капки вода.
          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

@pe6o74 да, наистина не е било от клапаните, но както и да е сега поне съм сигурен при тях, че всичко е както трябва. Иначе днес точно фланците преглеждах и са здрави. При дръпнат смукач се оправят оборотите и точно за това искам да бръкна по карба. А вчера точно с това болтче за което казваш си играх малко, но го въртях с не повече от 1 оборот, защото не бях сигурен и ме беше страх да го но прецакам още толкова. Иначе съм на 100% сигурен, че е бедна при тази бяла свещ, а и хвърля огън през ауспуха като навия газта и я върна рязко. Утре ще видя да си поиграя тогава още с този винт. @motor_men всичко което изброи е проверено и то по няколко пъти за по-сигурно.

Коментар

Развивай смело - майсторски умело , на моя отговорност ! Въздушният филтър прилежно изпран и намаслен съответно да е .

Коментар

Отвих винта с 3 оборота и оборотите ги догодих, обаче продължава да хвърля огън през ауспуха.

Коментар

Вакум мембраната на шибъра здрава ли е?
                  В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Да, здрава е - целият карбуратор е проверен и изчистен

Коментар

Отвивай още 6-7 да станат , докато тръгне да се форсира както трябва и да не глъхне . Това , че хвърля огън изобщо да не те притеснява - явно някой е дефлорирал зверски ауспухното отверстие преди теб .

Коментар

Ами попринцип ауспуха е някакъв спортен и вътре има само вата, но от както е при мен си е с този ауспух и преди не хвърляше огън. Вчера забелязах нещо друго, че като тръгна да го паля независимо топъл или студен на смукач не пали, а трябва да му дръпна смукача да ритна 3-4 пъти след което започва да мирише на бензин и тогава бутам смукача - ритам и пали веднага и вече след като запали му дърпам смукача. И ми е много интересно как так хем му идва много гориво хем му е бедна сместа.

Коментар

Разглоби отново карбуратора и го почисти както трябва.Всъщност как си почистил карбуратора? Нивото на поплавъка какво е? Можеш да го провериш преди да свалиш карбуратора. Преди игленият клапан на поплавъка на някои чирепи има филтър. Ако има, виждал съм и наполовина запушени. При отвъртени 6-7 оборота да не изпадне винта нейде по ливадите ?? Това е риторичен въпрос, моля не отговаряйте.
                          Gnome Rhone AX2 800 1938
                          Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                          Husqvarna Te 510 1989
                          Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Карбуратора съм го чистил чрез сваляне на всичко и продухване на жигльорите с уста. Нивото за съжаление не мога да проверя, защото отдоло винтчето е прецакано и някой преди мен си е оставил "половината,, отверка.

Коментар

Моля да ме извиниш за твърдението че този начин на чистене е малко несериозен. Закупи си спрей за чистене на карбуратори и почисти всичко отново. Вместо уста ползвай компресор, като внимаваш някой жигльор да не отлети в небесата. Пръскай и във всички отвърстия на тялото на карбуратора. Другият вариант , чистене с ултразвук. Винта с разжлембената глава го отвий с подходящи клещи, като чираци или керпедени, и ако е възможно направи срез с тънък лист от ножовка.Ако е вътре в тялото обаче е по-сложно. Трябва да го развиеш. Няма как да очакваш да работи коректно нещо при толкова пропуски. Виж под леглото на игления клапан дали има мрежест филтър и какво е състоянието.
                              Последно редактирано от gnomerhone; 02-11-15, 08:34. Причина: пропуск
                              Gnome Rhone AX2 800 1938
                              Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                              Husqvarna Te 510 1989
                              Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Ами попринцип видимо беше чист, но ще купя тогава един спрей и ще продухам отново жигльрите. А винта е доста сложно, даже да не кажа невъзможно да се отвие защото е вътре и от опити да се извади частта от отверката е направо сплескан. Ще проверя за този филтър, но до колко помня не съм виждал такова нещо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X