Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha WR, кривката почервенява след 2 минути работа!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Yamaha WR, кривката почервенява след 2 минути работа!

Колеги уплашен съм направо! Миналата неделя мотор работеше абсолютно нормално, аз го мих доста основно(навсякъде където е възможно-четка, препарат и водоструйка), оставих го в гаража. Вчера си смених накладките отпред и 1 крушка, та за да пробвам крушката запалиш мотора и го изчакаш да загрее. Но дори като загря, при подаване на газ, глъхне, а като му върна газта си вдига оборотите за малко. Замириса ми на гума и като огледах цялата кривка от цилиндъра до началото на гърнето червена, алена направо. Изгасих мотора веднага и не съм го палил повече. Още нещо-сега като дам газ пуши черно, дори в ниските.

Моля, ако някой има идея какъв е проблема да сподели, защото не знам какво може да е. Предполагам или някой клапан да е прогорял или да съм намокрил кабелите при миенето.

От: Yamaha WR, кривката почервенява след 2 минути работа!

Първоначално публикуван от yamahawr Преглед на мнение
    Колеги уплашен съм направо! Миналата неделя мотор работеше абсолютно нормално, аз го мих доста основно(навсякъде където е възможно-четка, препарат и водоструйка), оставих го в гаража. Вчера си смених накладките отпред и 1 крушка, та за да пробвам крушката запалиш мотора и го изчакаш да загрее. Но дори като загря, при подаване на газ, глъхне, а като му върна газта си вдига оборотите за малко. Замириса ми на гума и като огледах цялата кривка от цилиндъра до началото на гърнето червена, алена направо. Изгасих мотора веднага и не съм го палил повече. Още нещо-сега като дам газ пуши черно, дори в ниските.

Моля, ако някой има идея какъв е проблема да сподели, защото не знам какво може да е. Предполагам или някой клапан да е прогорял или да съм намокрил кабелите при миенето.
    ...За червената кривка е нормално ,при мен даже топи предния калник ,но това за вдигането на оборотите след подаване на газ и при мен го има. Дано някой ти отговори ,че и на мен ми е любопитно от какво се получава.
    KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

За мен изобщо не е нормално, веднага щом запалиш мотора, кривката да почервенява от жега, та тя още малко и ще се разкапе!

Коментар

А може ли да си напълнил въздушния филтър с вода.

Коментар

Бях облепил отвора на кутия на филтъра и ме съмнява, но все пак ще проверя. Не разбирам симптоми на какво е това, малко въздух?

Коментар

Първоначално публикуван от yamahawr Преглед на мнение
            Бях облепил отвора на кутия на филтъра и ме съмнява, но все пак ще проверя. Не разбирам симптоми на какво е това, малко въздух?
            Според мене малко въздух. Пробвай без въздушен филтър и пиши.

Коментар

Много е бедна сместа, от бедна смес като върнеш газта и задържа високи обороти и след малко се нормализират.
              EXC TPI 2019

Коментар

Бедна смес .

Коментар

От бедна смес работи по-горещо и топи кривки, клапани и бутала.

Коментар

Искам да отбележа, че не съм пипал нищо по карбуратора, освен болтчето, което ограничава хода на масура. Намира се отдясно и е вертикално, вижда се като се свали капака, в който влизат жилата. Проблема се появи като от нищото и ми е странно така да му е обедняла сместа . Пробвах и без филтър- подобрение никакво.

Коментар

Колега спираш ли бензина от кранчето след каране
                      Едно е да искаш , друго да можеш , трето - да го направиш !

Коментар

Ако гледаш че е червена, в гаража на лампи или привечер си е нормално. На место ако работи мотора, кривката почервенява за 30 сек. На дневна светлина надали ще забележиш, че е нажежена. Както казват колегите от бедна смес също може да увеличи този ефект, но каква ти е сместа няма как да разбереш точно от кривката.
                        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Бензина винаги го спирам и мотора не седи с пуснат бензин, ако не се кара! Моята кривка никога не се е нажежавала така. Моторът ми е стоял по 10 минути на едно място и кривката е била топла, но не след като го запаля и да замирише на гума от маркуча на водната помпа, който минава до кривката и тя да стане алено червена.

Съмнявам се също в декомпресора, защото никога не съм го ползвал(нямам лостче на кормилото и жило), а онзи ден го натисках долу при двиателя, да не би да е останал и да държи клапана натиснат?!

Ако сваля капака на главата ще мога ли да видя какво е положението с клапаните, в смисъл на не е останал някой? И може ли да се свали капака без да се сваля двигателя от мотора?!

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=38789
                            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Благодаря, тази тема така и не я намерих. Имал съм и други мотори и съм си играл със сместа, но такова чудо не бях виждал, а и ми е странно как така изведнъж ще обеднее сместа от нищото?! Надявам се скоро време да се освободя, за да сваля капака на главата първо, а после да посети и майстор, че от вече година и половина както е купен не му е правен преглед на клапани и бутало(сегменти).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X