Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда Хл гори масло...Да или Не? :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хонда Хл гори масло...Да или Не?

Да не прекаляваш - ще рече да не го държиш на задна дълго време за да може да се маже нормално. Имай впредвид че добре подготвен мотор за стънт става неудобен за нормално каране. Или - или.
    Вдигнали сте нивото на бензина - отчасти става. Верният отговор е друг обаче. По-големи жигльори , други игли, по меки пружини на мембраните ... и това трудно се догажда на око. Пробвай да вдигаш иглите на горе с по една стъпка. Може и да стане. Така с отворен филтър се получава недостиг на бензин в сместа. За това се налага да запушваш карба.

А за сокчето - минавай. Само звънни преди това да не съм мръднал на някъде.
    Последно редактирано от Жоро Нешев; 25-12-12, 10:44.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Договорихме се ! ще вдигна иглите тези дни и ще пробвам.Ако може да уточниш за какво мембрани става дума? .До сега бях на полигона и съм страшно доволен.....за 5 минути се научих да ги редя скоростите от 1ва до 4рта на задна гума...а прав да не говорим колкото реша толкова :д Сега остава само външния вид и едни супермото гуми с джанти.)) много съм благодарен на всички отзовали се и стига съм досаждал вече .

Коментар

Не вярвам да е с механичен карбуратор таааа - за големите мембрани в горната част на карбуратора- тези които вдигат шибрите с иглите нагоре. При по-рехав филтър подналягането в колектора е по-ниско - по-голем жигльор и друга игла ... следва и различна твърдост на пружините. То всичкото е свързано и гласено да докарва близка до идеалната горивна смес във всички режими. За това казвам че е трудно за правене. Читавите тунинг фирми ги продават в комплект и с указания за монтаж. В цялата картинка и ауспусите се мешат.....
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Хл-ът 600 е с ДВА механични карбуратора . Първият е главен и той е отговорен за паленето на мотора . Второстепенният е свързан с главния с лостова система и сработва след като си дал еди-колко си газ. Само главният има регулиращи винтове (не съм сигурен , но смукачът също е само на него ) . Моторът ти не пали , защото му е бедна сместа .

Коментар

Да смукачът е само на първия карбуратор.Да увелича бензина само на първия или и на двата карбуратора.? и от иглите ли само или пак и поплавъците.? ...Моторът спря да заглъхва и т.н ,а сутрин само да сложа ръката отзад на филтъра и пали веднага.Свалих одеве свеща и е с керемиден цвят (доколкото гледах това означава ,че работи добре) .За тунинг не искам да барам по карбуратори и ауспуси,а само по външен вид.Имам и един последен въпрос-ако му отпуша заглушителя отзад(да го поодрежа в края) това проблем ли е за мотора.? ...И как да го пригодя за стънд без да става този гаф с късането на разпределителния вал и възможно ли е този мотор да стане това което искам,че за сега ми е удобен и ми харесва.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1356624264562.jpg
Прегледи:1
Размер:73.5 КБ
ID:5437587Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1356624263780.jpg
Прегледи:1
Размер:72.1 КБ
ID:5437588
              Днес ми остана малко време и реших да боядисам рамката ,че имаше тук там малко ръжда,а и черното ми харесва повече.Доколкото може да се види стана супер .Утре ще боядисам и джантите и други неща ще направя.Чакам само предна джанта с супермото гумите и е готов . )) Дайте още някой идеи докато не съм го събрал.(освен пластмасовия резервоар и седалката)

Коментар

Здр колего. Доколкото разбрах си шлайфал цилиндъра в Левуново, понеже и на мен ми предстои шлайф а съм малко далечко и ако отида ме е страх човека да не би да го няма или да има някоя работа ми трябва телефона му имаш ли го ?

Коментар

0898 561932 шлаиф база с.Левуново-Николай
                  0888/451875,0879/451875,0898/494201 Николай Янчев

Коментар

Това е номерът който ти е дал nikomotor1 ,ще останеш доста доволен.

Коментар

• От: Хонда Хл гори масло...Да или Не?

Колеги нов проблем с Хондата тцтц...От 2 седмици ми прави мизерии с тока сутрин трудно пали и самоволно като загрее си гасне и си пали когато иска и си подава искра на свеща когато иска докато днеска тотално докато си карах отказа и никакви признаци за ток. Тръгнах както му е реда свещ бубини кабели 3то 5то от магнета (звездата) идва ток и влиза в комутатора, но от комутатора не излиза свалих го, преди малко го отворих бяха се отпоили 2 от споиките направих ги ,но мотора пак нямаше искра и обърнах комутатора и започнах да махам тази гума ли е какво е никаква идея нямам...Идеята ми е като махна тази гума може ли ако трябва да се подменят някой неща от комутатора и да си го направя или си трябва нов.? Дойде откриването на мотосезона още малко ,а още не съм се приготвил ,а сега и това и.........

Коментар

Колега отново моля за помощ.
                        Проблема е следния смених комутатора и мотора заработи добре до преди два дни когато на мотора му изчезнаха високите обороти ,само до средни и след това тръгва да гасне.Свалих свеща и намалих малко разтоянието ,че беше в повечко и стана обратното мотора в началото прекъсва и придръпва като го караш на ниски и средни ,а на високите е добре от какво може да е проблема.? Свеща я смених наскоро и не мисля,че е проблемна.

Коментар

NGK DPR SEA9 или DPR DPR или 7EA9 9EA9, разстоянието между електродите от 0,8 до 0,9 мм.
                          Това разбрах ,че са допостимите свещи за мотора, аз купих първата мисля,че беше 8 лева което ми се стори доста евтино, и още един въпрос, мотора има прекъсвач на високи обороти като на ВР и ЦРФ 450 ,което не е нормално за тези мотори, възможно ли е изкрата на свеща д апрекъсва на високи обороти.?

Коментар

Влиза в критични обороти!Прекъсвач няма твоя мотор!

Коментар

Колеги мотора е с доста по -сериозен проблем и моля всички който са разглобявали такъв мотор нека пишат! Отстраних проблема с заглъхване пукане и тем подобни заработи идеално,но днес отивам да му се порадвам и го карам около 20км спирам да почина и тръгвам да паля и не манивелата тегаво та тегаво едвам се рита...помислих,че е задрало или прескочила верига , включих на скорост бутнах напред назад лекичко и после ритнах и запали нямаше проблеми по пътя към вкъщи,но усетих,че като задържа газта мотора чука и като я върна също.Прибрах се преди малко и веднага баща ми каза да видя центровката видях всичко беше точно,той сложи една отверка в там където е свеща и като буталото е горе точно когато тръгне да слиза и се усеща и чува ,че биелата е разбита горе или долу не знаехме,докато не го отворих и какво да видя? Биелата горе надрана ,а отдолу също почуква......Баща ми каза да го разхвърлям и ще я смениме или цялата или лагера поне,но сега отворих десния капак и видях много страшно много стружки ,а там където е цедката на маслената помпа извадих цяло парче като полумесец цвета му е златен (меден). Нека пишат колеги който са отваряли за да кажат с кое да внимавам и т.н и да попитам и двете страни ли на двигателя трябва да се отворят.? Също така как се вади магнета>>? БЛАГОДАРЯ на всички отзовали се до тук,но ако може още някой коментар.

Коментар

Хондата е отворена от към десния капак и т.н остана да извадя само магнета някакви предположения ,че нямам скоба, да не би да трябва да се развият тези еврейски звезди по средата.? И малко по-важен въпрос биелата на Хл600 и на Доминатор еднакви ли са .?
                                Един колега от форума ще ми докара от Гърция нова за 100лв.
                                Ще ми я балансира един от Благоевград за 25лв.
                                Ако може нещо снимки на събирането на двата кожуха ,че ме е страх да не оплескам нещо с тиа вилки...
                                Навсякъде по мотора има стружки от биелата...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X