Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда Хл гори масло...Да или Не? :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хонда Хл гори масло...Да или Не? :)

Здравейте колеги.Така накратко да кажа ,че обмислям покупката на Хонда Хл 600 предлагат ми го доста изгодно, но и с проблем гори на 20 километра по 2 ..3 литра масло от двигателя.Да попитам какви са всички възможни проблеми? и колко ще струва оправянето му...Евентуално гледах,че повечето са от сегменти , а те са страхотни попитах и се заинтересовах над 150лв интересно ми е няма ли да паснат от нящо друго от някаква кола с по-голяма кубатура или някакви по-ефтини сегменти(Ако е от тях разбирасе) или някой колега има някакви под ръка. Също така какво друго да очаквам ако го взема мотора и има ли някой колега от Благоевград или Сандански ,Петрич да може като отида да го гледам мотора да дойде с мен и да си каже мнението става въпрос за 600 лева за този мотор мисля,че не са кой знае колко. .също да кажа ,че изчетох доста теми по въпроса,но да съм по сигорен ,а и да си кажат мнението по-компетентните мотористи заслужава ли си за този мотор да или не?. Благодаря.

От: Хонда Хл гори масло...Да или Не?

Човече 2-3литра масло за 20км е сериозен ама супер сериозен разход!!!

Според мен сегментите са най малкия ти проблем......ще има много други, и ще ти дойде на ЦЕНА мотора можеш да си почти сигурен.
    Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Поне що се отнася до машините, на този свят малко неща не подлежат на поправка.

В конкретния случай (мотор който харчи по сто грама масло на километър) решението е следното:

Необходими са ти петдесетина метра канап и пакет прах за пране.

- Връзваш единия край на канапа за кормилото на мотора

- Хващаш другия край, отдалечаваш се докато се опъне почти до скъсване.

- Опъваш максимално ръката която държи канапа. С другата хващаш пакета прах за пране и също я опъваш максимално.

- Започваш да бягаш далеч от мотора, но без да пускаш нито да късаш канапа.

- Успоредно лекичко ръсиш праха за пране, колкото да остави бяла следа.

- Като направиш пълен кръг - поглеждаш получилата се окръжност, поглеждаш мотора в центъра и, и си представяш че е часовников циферблат.

- Плюеш по три пъти на 12, 3, 6 и 9 часа.

- Забраняваш си да стъпваш повече в така начертаната окръжност.

- За последно опъваш канапа до скъсване, изчисляваш на къде ще сочи продължението на така получилата се линия, и бягаш - бързо, равномерно и издръжливо, поне километър.

Разрешава се след извършване на процедурата да се прекръстиш или да си плюеш в пазвата. Желателно е след това да пуснеш една бърза молитва и за оня другия балък, не ти, който ще купи този мотор.

Има и други начини, но този доказано работи. Успех

PS: Ако горната процедура е оставила някакви съмнения - НЕ.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Богданов Преглед на мнение
        Здравейте колеги.Така накратко да кажа ,че обмислям покупката на Хонда Хл 600 предлагат ми го доста изгодно, но и с проблем гори на 20 километра по 2 ..3 литра масло от двигателя.Да попитам какви са всички възможни проблеми? и колко ще струва оправянето му...Евентуално гледах,че повечето са от сегменти , а те са страхотни попитах и се заинтересовах над 150лв интересно ми е няма ли да паснат от нящо друго от някаква кола с по-голяма кубатура или някакви по-ефтини сегменти(Ако е от тях разбирасе) или някой колега има някакви под ръка. Също така какво друго да очаквам ако го взема мотора и има ли някой колега от Благоевград или Сандански ,Петрич да може като отида да го гледам мотора да дойде с мен и да си каже мнението става въпрос за 600 лева за този мотор мисля,че не са кой знае колко. .също да кажа ,че изчетох доста теми по въпроса,но да съм по сигорен ,а и да си кажат мнението по-компетентните мотористи заслужава ли си за този мотор да или не?. Благодаря.
        Следвай подписа ми....!
        Gas Gas ec 250

Коментар

Според мен не си заслужават парите.Може проблема да е сериозен.По добре си вземи скутер.Даже и пари ще ти останат да смениш задължителните неща,че и ще имаш за почерпка.

П.П.
          Гоблин ......тоя пост ми оправи деня
          Yamaha Dt 125 R > Suzuki DRZ 400 E > Beta Rev 3 "06" > KTM 520 EXC

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
            Поне що се отнася до машините, на този свят малко неща не подлежат на поправка.

В конкретния случай (мотор който харчи по сто грама масло на километър) решението е следното:

Необходими са ти петдесетина метра канап и пакет прах за пране.

- Връзваш единия край на канапа за кормилото на мотора

- Хващаш другия край, отдалечаваш се докато се опъне почти до скъсване.

- Опъваш максимално ръката която държи канапа. С другата хващаш пакета прах за пране и също я опъваш максимално.

- Започваш да бягаш далеч от мотора, но без да пускаш нито да късаш канапа.

- Успоредно лекичко ръсиш праха за пране, колкото да остави бяла следа.

- Като направиш пълен кръг - поглеждаш получилата се окръжност, поглеждаш мотора в центъра и, и си представяш че е часовников циферблат.

- Плюеш по три пъти на 12, 3, 6 и 9 часа.

- Забраняваш си да стъпваш повече в така начертаната окръжност.

- За последно опъваш канапа до скъсване, изчисляваш на къде ще сочи продължението на така получилата се линия, и бягаш - бързо, равномерно и издръжливо, поне километър.

Разрешава се след извършване на процедурата да се прекръстиш или да си плюеш в пазвата. Желателно е след това да пуснеш една бърза молитва и за оня другия балък, не ти, който ще купи този мотор.

Има и други начини, но този доказано работи. Успех

PS: Ако горната процедура е оставила някакви съмнения - НЕ.
            Аз предлага това да се залепи някъде!! А на автора на темата слушай Goblin ,че то и цената на желязото и алумина падна....не си вкарвай таралеж в гащите това е бездънна яма за пари ,нищо че ще го вземеш евтино!!!!
            KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Ясно до тук прочетеното да се откажа от мотора макар ,че бях голям мераклия да го взема и стегна ;д но колегата Goblin ме разобеди почти.Иначе колега темата е идеална и работи пробвал съм я на няколко мотора ! междодругото все пак може ли да ми кажете какви са нещата който трябва да се сменят и колко ще вържат , също така това не е крайната цена коята е казал човека предполагам, че ще го свали още доста ,но като гледам от отговорите ви май е голяма беля да тръгна да го стягам. Благодаря много на отзовалите се и най-вече на Goblin за хубавия отговор хихи

Коментар

Забравих да добавя,че в момента мотора пали без проблем и върви както си трябва, не знам дали това е от значение ,но да добавя.

Коментар

Колега ,те хората са ти го казали в прав текст , няма какво да му умуваш. За тея пари дето ще купиш мотора + парите от ремонта (ако въобще може да се ремонтира) ще си купиш в пъти по-добър мотор.

Ето за пример ще дам себе си. Изпадна ми едно Кавазаки кх 250 2т, 2000година. На пръв поглед и на външен вид е страхотен , няма забележка, направо очите ми останаха в него , но се оказа гроб !! Парите за мотора - 1800 лева (толкова ми казаха , че го дават) + парите дето ще трябва да дам за ремонт, ще бъдат равни на един доста приличен по-нов и по-здрав мотор!!! Затова и се отказах.

Недей да наливаш пари , там където не е нужно. Изчакай малко ,посъбери пари (както правя и аз в момента) и все нещо , ще изпадне. Още повече , че иде зима и излизат повече мотори на пазара...

Поздрави и успех

П.п сетих се за една поговорка. Американеца като купува нещо , плаче само веднъж - докато го плаща. Българина от своя страна като купува нещо плаче два пъти - веднъж като го плаща и още веднъж като го ползва !!! Сам си направи изводите ! Евтиното винаги излиза скъпо !
                  Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 16-10-12, 21:58. Причина: Допълнение
                  Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Без да съм грам специалист - просто по описаното този двигател отдавна е минал фазата "ще се оправи със смяна на сегменти". Двигателите с голяма единична кубатура (с големи бутала демек, а този е такъв) са по принцип много здрави, но не прощават издевателства. За да стигне до това състояние, този явно е минал през месомелачката, и за смяна ще са не само сегментите, а и сума ти други части. Които ще трябва да се сменят с части по предназначение, а не с каквото има. Работа за колекционер с много пари и време.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Гущеров - / Жокера / Преглед на мнение
                      Колега ,те хората са ти го казали в прав текст , няма какво да му умуваш. За тея пари дето ще купиш мотора + парите от ремонта (ако въобще може да се ремонтира) ще си купиш в пъти по-добър мотор.

Ето за пример ще дам себе си. Изпадна ми едно Кавазаки кх 250 2т, 2000година. На пръв поглед и на външен вид е страхотен , няма забележка, направо очите ми останаха в него , но се оказа гроб !! Парите за мотора - 1800 лева (толкова ми казаха , че го дават) + парите дето ще трябва да дам за ремонт, ще бъдат равни на един доста приличен по-нов и по-здрав мотор!!! Затова и се отказах.

Недей да наливаш пари , там където не е нужно. Изчакай малко ,посъбери пари (както правя и аз в момента) и все нещо , ще изпадне. Още повече , че иде зима и излизат повече мотори на пазара...

Поздрави и успех
                      Мерси за мнението колега.Дано изпадне нещо по-добро скоро време,че....малко съм твърдоглав ,но ще ме извините за което. значи по мойте сметки ако го взема за около да кажем 200..300лева може ли да се вкара в релси,защото момчето е склонно да го свали ,а и така поне ще му сменя това което трябва и ще знам,че от към двигателя няма да има проблеми което ме съмнява с моя късмет...и за тези пари като гледам ремонтите са им доста по-скъпи.

Коментар

Тва изобщо възможно ли е!?

П.П. Тоя двигател трябва да работи на масло, защото я изгори литър бензин я не за 20км....
                        Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Първоначално публикуван от cross4funbg Преглед на мнение
                          Тва изобщо възможно ли е!?

П.П. Тоя двигател трябва да работи на масло, защото я изгори литър бензин я не за 20км....
                          И на мен ми се вижда невъзможно.При навлизането на толкова много масло в горивната камера , най-малко ще зацапва свеща , а колегата е писал че пали безпроблемно и върви както си трябва .
                          П.П. Да вземе да погледне дали не му е развалена резбата на пробката на картера и да изтича оттам маслото.

Коментар

Първоначално публикуван от Emil Manev Преглед на мнение
                            И на мен ми се вижда невъзможно.При навлизането на толкова много масло в горивната камера , най-малко ще зацапва свеща , а колегата е писал че пали безпроблемно и върви както си трябва .
                            П.П. Да вземе да погледне дали не му е развалена резбата на пробката на картера и да изтича оттам маслото.
                            Уместна шега :д пали лесно и върви много, но отзад е димна завеса;д....каран е само тези 20 километра и не знам какво да правя.

Коментар

Уместна шега :д пали лесно и върви много, но отзад е димна завеса;д....каран е само тези 20 километра и не знам какво да правя.
                              Искаш ли да направим с теб една сделка,ако този мотор успее за 20 километра да изгори 2-3л масло аз ще ти го купя и подаря,слез вече на земята тук не ти е детската градина,ако гори толкова масло въобще няма да тръгне,а изгасиш ли го няма да запали.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X