Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда Хл гори масло...Да или Не? :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хонда Хл гори масло...Да или Не?

Не ми е проблем да го поритвам мотора.Дори и малко килограми да се свалят мисълта не ми е да го направя много лек,а да стане по-събран ако ме разбирате,по-тесен ако мога да се изразя така да го повдигна,че сега е нисичък и да го събера отстрани.Стартера исках да го махна,че нито го използвам нито мисля,че ще го ползвам за сега.Искам да го докарам като Хр събран отстрани(тесничък) с пластмасов резервоар ако си намеря и по -тясна седалка.За друго не се сещам ако ви хрумне нещо пишете.От какво свали на твоя килограмите и дай някакви снимки ако може ще ми помогнеш много.

Коментар

Ами по-тесен.......малко ме съмнява да го направиш ! Поне не лесно ! Понеже конструкцията на рамата /особено в частта където е седалката / е доста широка ! А дори да го направиш, тогава пък двигателя ще ти стърчи малко повече и при падане ще страда доста ! /това си е мое мнение де/

Иначе и аз мислех за пластмасов резервоар и по-тясна седалка , ама без сериозно преработване и доста пари не става /поне на моя мотор/ !!

Иначе от какво съм свалил килограми аз... Лично на моя мотор : джанти, направих си споилери от стъкломат. Сложих по- малък акумулатор, махнах километража и всички лампички /цялото табло/ , махнах степенките за втория човек, махнат мигачите, сложих си отпред маска с фар / тея пластмасовите маски с вграден фар, стягат се с ластици/ вместо оригиналния фар с желязната стойка , жилото за обортомера също го няма ... друго, другоо... не мога да се сетя в момента.... А да може да си сложиш алуминиеви зъбаци ! По-тясна задна гума...

Ето ти снимка преди сега за да видиш за какво ти говоря ...

П.п защо мислиш, че като свалиш стартера мотора ще олекне кой знае колко ? Тоя стартер колко да тежи 0.5-1.0 кг сигурно ! И вярвай ми, като ти се задави мотора на някое кофти место , много ще се псуваш, че нямаш копче
      Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 20-11-12, 17:01. Причина: Допълнение
      Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Мерси за отговора! При теб се е получило много добре,надявам се и при мене да стане така.Ще започвам малко по-малко само да посъбера някой лев.А стартера не знам много згъчкано ми изглежда тоя двигател.За сега се отстраняват проблеми още и тогава ще започне и докарването на визия по мое желание.Мерси отново. Сега се прибирам от каране бях до с.Осеново до Предел е почти и нямаше проблеми дано е и за напред така.

Коментар

Браво!Радвам се на хъса с който си тръгнал към моторджилъка,дано е така и с училището.Виждам че и баща ти те поткрепя-не го разочеровай!
          Если запрещено, а тебе очен хочется - тагда можно!

Коментар

Първоначално публикуван от ИЖ120 Преглед на мнение
            Браво!Радвам се на хъса с който си тръгнал към моторджилъка,дано е така и с училището.Виждам че и баща ти те поткрепя-не го разочеровай!
            Мерси много за това което каза!!! С моторите се занимавам от както се помня като малък,а с училището не върви се пак майстор по моторите завършил в строително училище и то след 2 години не се връзва ;д. Бащата от време на време се намесва.Мерси пак!

Коментар

Колега дотук си се справил отлично подкрепям напълно мнението да не сваляш стартера.Аз също посмъкнах някое кило от моя Доминатор,но стартера си ОСТАВИХ на място.Наистина тея 500гр.няма да са фатални а удобсвото е...Покарай малко и ще видиш.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2750.jpg
Прегледи:5
Размер:202.1 КБ
ID:5427712Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0965.jpg
Прегледи:2
Размер:207.4 КБ
ID:5427713

Коментар

SLAVIKA198 Много добре се е получило при теб с Доминатора особено ПК номерчето!!! Поне дайте идея как да го повдигна и седалката мога ли да я претапицирам и намаля(широчината)? И евентуално пласмасов резервоар? Това е като за начало.Мерси при теб е станало доста добре ,то всичко което пипнеш при доминатора е видно,но при теб е екстра!!! Давайте мнения за височината за сега навих амортесиора от под седалката ,но искам още... Мерси отново.
                Поздрави.

Коментар

Това с пластмасовия резервар и седалката става под всякаква форма както се казва каквото ти харесва като дизаин на седалка и какъвто резервоар изпадне.Натягането на гайката на пружината обаче е мало деликатна работа защото в моя случай и аз я натегнах доста мотора се повдигна-обаче свърши хода на амортесьора т.е.поразбих втулките отзад.То не е болка така и така съм в бокса ще сменя и тях но не прекалявай с натягането-ще усетиш защо при първия скок.

Коментар

Пробвах и да поскачам малко ,да тегаво е и твърдо ,но на мен не ми пречи искам да го повдигна,че сега като седна на мотора си стъпвам без проблем на земята и дори с присвита колена.Ти повдигал ли си го твоя още освен от пружината ако има друг такъв начин де.Лесно ли се разбиват тези втулки,че ти като си в бокса сега си лесен ,а за мен сега започва сезона и мисля цяла зима да не се спира!
                    Ето и няколко снимки от събирането на клапаните с новите гумички,с лошо качество са ,но такъв беше телефонът под ръка.;д
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14112012125.jpg
Прегледи:1
Размер:133.2 КБ
ID:5427724Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14112012126.jpg
Размер:151.9 КБ
ID:5427725Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14112012127.jpg
Размер:119.6 КБ
ID:5427726Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14112012128.jpg
Размер:144.7 КБ
ID:5427727Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14112012129.jpg
Размер:146.7 КБ
ID:5427728
                    И естествено който се занимава до късно с мотори и клапани на другият ден спи на важни мероприятия ;д това е само за шега!
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:kambitov_sreshta_tervel_pulev3.jpg
Размер:166.4 КБ
ID:5427723
                    Интересно ми е дали от мотор с задна дискова джанта ще може да се сложи тук и как ще се захване,че имам една и искам да я сложа. ?

Коментар

Колеги,излезна ми странен проблем с мотора.Днес отивам да го запаля и ритам към 20тина пъти не иска. И беше на тротоара ,свалих го на улицата и тръгвам пак да ритам и край манивелата не иска да мръдне въобще.Учудих се защо.??? Включих го на скорост и го бутнах напред не иска върнах го назад изключих го и манивелата тръгна ,но след 2 3ри ритания и пак блокираше .Отворих веднага капачките на клапаните и там всичко беше добре ,махнах и капачето за да сверя центровката дали е точна да не би да е прескочила веригата и гледам ,че още на буквата "F" мотора блокира......Върнах го назад на скорост и бутнах назад и застана на буквата Т и видях,че преден ляв клапан е натегнат ,а дясния е лабав доста.Нямаше го баща ми и се наложи сам да ги правя. Олабих левия и натегнах десния.След това ритнах мотора и всичко беше наред,но събрах го запали веднага направих едно пробно кръгче и мотора ми се струва по-шумен и няма същата сила като преди,баща ми каза,да проверя дали няма крив клапан (да махна жилото на декомпресора и да видя дали има компресия или рита леко) махнах го няма проблем .Моля кажете какво е станало и как да оправя проблема с мощността. Мерси...Да отбележа,че го карах преди 3ри дни и нямаше ядове,а тази сутрин направо коренна промяна...

Коментар

Колеги проблема е отстранен .Беше прескочила веригата с 2 зъба .Няма никакви поражения сега мотора е супер даже върви много повече от преди от 2ра и 3та само с газ се подига ,но малко по-трудно пали.Сложих спортни въздушни филтри махнах кутията сега следва пребоядисване на рамката и джантите и т.н .
                        http://www.facebook.com/photo.php?v=504373736273782 ....и Кантара е ясен вече и то доста сравнение с 2т е фасулска работа ;д Мерси много на всички колеги които ми помогнаха! Ще покажа и снимки след като го завърша и така.Приятно прекарване на коледните и новогодишните празници!

Коментар

За да прескочи веригата - има някаква причина. Този път си се разминал очевидно с повече поражения , нооо търси защо е прескочила. Да не прескочи следващия път повече от два зъба. Спорни са преимуществата и на спортните филтри. Със сигурност би трябвало да искат повече гориво и настройки на карбуратора. Инженерите от Хонда не са по-боси от нас!
                          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                            За да прескочи веригата - има някаква причина. Този път си се разминал очевидно с повече поражения , нооо търси защо е прескочила. Да не прескочи следващия път повече от два зъба. Спорни са преимуществата и на спортните филтри. Със сигурност би трябвало да искат повече гориво и настройки на карбуратора. Инженерите от Хонда не са по-боси от нас!
                            Много си прав .Беше прескочила защото (мое мнение) като слагахме успокоителя мисля,че от външната страна на двигателя от към карбураторите напред трябва да се сложи един по-дълъг болд,а моя беше много къс много,но пак изкара 400км без проблеми и изведнъж........Важното е ,че сега е направен и няма проблеми за сега! Можеш ли да ми отговориш защо сега мотора има много по-голяма сила от преди.от 2ра без проблем се дига а преди на 2ра само дърпаше... За филтрите съм съгласен.Заглухваше доста ,но му пуснахме повечко гориво има още съвсем леко заглъхване когато подадеш пълна газ,но ще го оправя,повече ме съмнява ,че е от горе на самата газ ,че са разрегулирани двата карбуратора .)) Доста колеги ме стреснаха ,че не трябва този мотор да го карам на задна ,защото разпределителния вал остава без масло и мога да го скъсам,защо става така?

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Богданов Преглед на мнение
                              Можеш ли да ми отговориш защо сега мотора има много по-голяма сила от преди.от 2ра без проблем се дига а преди на 2ра само дърпаше...
                              Евентуално не е бил зацепен правилно ангренажа още от начало ... или сега е изтеглен с един зъб на някъде и работи по-добре в някой от диапазоните за сметка на друг. И клапани беше регулирал нещо.... Леко ми се зацапва кристалното кълбо от неясно изразени в писмен вид мисли.
                              Маслената помпа смуче по-скоро в предния край на картера. Като се стече назад маслото и караш дълго на задна - остава на сухо. Те за стънтове мотори се подготвят специално с удължени смукатели, пиньони, гуми, краш тапи, и сЕкви уродки. Не прекалявай с други думи.
                              Как му пуснахте повече гориво? Какво ще рече "повече ме съмнява ,че е от горе на самата газ ,че са разрегулирани двата карбуратора .)" ?
                              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Мерси много за отговора ....Имам предвид горе на газта нали има две болчета за регулиране на карбураторите(като това за съединителя дали да боксува и т.н ако ме разбираш) тези бащата ги въртя нещо и затова ме съмнява.Иначе отворихме малко поплавъците за повечко бензин.Бат Жоро можеш ли да ми кажеш защо в момента мотора без да му запуша филтъра на първия карбуратор няма палене?> (смисъл запушвам го с ръката отзад и когато ми я намокри припуква и пали...) За зацепването съм +1...И клапаните ги олабихме още мъничко...
                                Искам да го направя за стънд моторчето ,но това да не прекалявам какво ще означава,че днеска съм на полигона и ще има тренировки ;д...Мерси много имам път към София другата седмица ако не се отложи минавам през Банкя за по едно сокче хихи

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X