Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда Хл гори масло...Да или Не? :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хонда Хл гори масло...Да или Не?

Първоначално публикуван от Петър Богданов Преглед на мнение
    Да колега гарнитурите са метални за тях говорех, значи без никакъв силикон да го събирам.След малко започвам с половината неща,но стана доста късно и не знам дали ще станат снимките.
    За мен колегата Дон Вито е прав,и аз се направих на дявол и то със страничния капак където е звездата.Затворих го със силикон и след два дена просълзи и съответно беше премахнат и заменена с гарнитура.
    HONDA DOMINATOR 650
    ОРЕЛ ASTRA
    РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от Ангел Иванов/sereco1/ Преглед на мнение
      За мен колегата Дон Вито е прав,и аз се направих на дявол и то със страничния капак където е звездата.Затворих го със силикон и след два дена просълзи и съответно беше премахнат и заменена с гарнитура.
      Така и направих без никакъв силикон. Събрах всичко както трябва цял ден центровки клапани белези и какво ли още не.Направихме го нагласихме клапаните и при стягането на капачките отгоре едната се счупи...Утре ще отида при стругар да ми направи една такава,че бях писал тя едната е сменяна с така,че ще станат 2 по 2 комплект...Не успях да го запаля дано утре да е този щастлив ден.

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Богданов Преглед на мнение
        Така и направих без никакъв силикон. Събрах всичко както трябва цял ден центровки клапани белези и какво ли още не.Направихме го нагласихме клапаните и при стягането на капачките отгоре едната се счупи...Утре ще отида при стругар да ми направи една такава,че бях писал тя едната е сменяна с така,че ще станат 2 по 2 комплект...Не успях да го запаля дано утре да е този щастлив ден.
        Дано да успееш и всичко да е ОК!
        HONDA DOMINATOR 650
        ОРЕЛ ASTRA
        РСПБЗН-Приморско

Коментар

Колеги имам въпроси. Днес събрах мотора и след 5 минути ритане запалваше и гаснеше веднага,...след това запали и заработи добре оставих го да поработи малко след което го изгасих и запалих на няколко пъти , но единия път като запали и подадох рязко газ и я върнах нещо чукна на няколко пъти изгасих го веднага и след това изчезна и го няма вече откакво може да е било? Покарах го малко ,но при рязко подаване на газ има леко забавяне все едно се чуди мотора ;д...Иначе като цяло е добре пали веднага и работи както трябва имам и клип на първото палене как пуши докато изчисти и след като изчисти имам пак клип.Интересува ме защо като загрее както трябва мотора на ниски обороти няма пушек от ауспуха при подаване на газ също няма ,но като я върна и пуши леко >? какво може да е. Утре ще кача клиповете..Най-сетне заработи

Коментар

Не са легнали сегментите още по цилиндъра. Нека поработи така и след 100-200км. пак ще се тревожим ако не изчезне пушенето. Забавянето при подаване на газ иде от карбуратора вероятно. Чистене и настройки му трябват. Ако пушенето е черно е не синкаво - пак карбуратора е виновен.
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
              Не са легнали сегментите още по цилиндъра. Нека поработи така и след 100-200км. пак ще се тревожим ако не изчезне пушенето. Забавянето при подаване на газ иде от карбуратора вероятно. Чистене и настройки му трябват. Ако пушенето е черно е не синкаво - пак карбуратора е виновен.
              После ще ги погледна карбураторите.За сега както каза 100тина км ще мине така дано спре пушенето ,но ми е интересно защо само като върна гаста може ли да го дави?> пушека е сивкав (бял).След 1 час някъде ще кача клип да го видиш,но на клипа пуши много защото е на първото палене сега е много малко,но да имаш представа какъв е пушека и т.н.

Коментар

На кво мирише тоя пушек? Щото сиво-бял би трябвало да е на антифриз по-скоро. А ти такова животно нЕмаш май. Най-вероятно сработват постепенно маслени сегменти. Бавно е за обясняване защо.
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Цилиндъра шлайфа ли го ?

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                    Цилиндъра шлайфа ли го ?
                    Да шлайфан е с бутало 97.5 в Левуново е правен.

Така качвам два клипа на единият мотора е на 1(първото)палене след слагането на новите части и пушеше доста докато изчисти.На втория клип е след 20 мин работа с прекъсване (гасене) от време на време и спря да пуши и изчисти.Вече мотора напълно изчисти вчера го карах 50км някъде и никакви проблеми.Ето ги и клиповете.

Малко започна да почуква горе в главата от клапаните баща ми каза,че ги оставил по -хлабави и ще е по-шумен,това проблем ли ще е или трябва да се оправи.?Дайте си и мненията за мотора.

Коментар

Браво бе момче, понякога и инатът помага.Ако беше ги слушал ''големите майстори'' от форума....А пък сега си имаш мотор.Поздравлемия!
                      Если запрещено, а тебе очен хочется - тагда можно!

Коментар

Първоначално публикуван от ИЖ120 Преглед на мнение
                        Браво бе момче, понякога и инатът помага.Ако беше ги слушал ''големите майстори'' от форума....А пък сега си имаш мотор.Поздравлемия!
                        Има още да се стяга и ще ми трябва помощта на колегите от форума.Мерси.
                        После ще кача и видео в движение вече.

Коментар

Не е нужно хлабините да са по-големи от колкото трябва - намали ги . Това е Хонда и то ХЛ 600 - двигателят трябва да пърха като пеперуда в буркан .

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                            Не е нужно хлабините да са по-големи от колкото трябва - намали ги . Това е Хонда и то ХЛ 600 - двигателят трябва да пърха като пеперуда в буркан .
                            Добре работи сега ,но баща ми го няма сега да ги направи както трябва. Казаха ми,че трябва да са 0.10 всмукателни и 0.13 изпускателни.? Така ли да ги направя или? И мога ли отвън някъде на карбуратора да го регулирам ,че пак се опитва да заглъхва в началото докато е студ ,а като загрее едвам се усеща.

Коментар

Направи ги 0.10 всмукателни,0.15 изспускателни и мръдни с половин оборот болта за тихите обороти ,понеже гледам е със спортен ауспух и може да не е регулиран след слагането му.
                              0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
                                Направи ги 0.10 всмукателни,0.15 изспускателни и мръдни с половин оборот болта за тихите обороти ,понеже гледам е със спортен ауспух и може да не е регулиран след слагането му.
                                За клапаните добре ще ги направя.НО болта за оборотите сутринта като го палих на смукач не искаше ,след което махнах смукача ритнах пропука и врътнах го малко(дигнах ги) запали веднага и след като загря държеше малко високи обороти и ги намалих отново на какво се дължи това.Тази сутрин запали малко по-трудно 5/6 ритане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X