Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хонда Хл гори масло...Да или Не? :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хонда Хл гори масло...Да или Не?

Колега крайната цена е към 650\600 лв. До края на тази седмица ще се разбере какво му е дереджето , ще отиде един колега от форума да го види и да каже какво що и ако ми хареса какво ще каже го взимам, ако ли не е твой. Мерси много.

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ Преглед на мнение
      Аааа, Пешоооо.....не разваляй подаръка на момчето!

Живота ще мо гу подари.

п.п.Ей момче,не се връзвай !
      Пешо е надушел къде му е проблема на този мотор
      KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Първоначално публикуван от влади кх Преглед на мнение
        Пешо е надушел къде му е проблема на този мотор
        А дано, да каже и на мен ;д

Коментар

Колеги вчера бях да гледам мотора и всичко беше що годе добре за мое щастие момчето не разбираше изобщо от мотори.Значи отидохме поритахме малко и запали след 20 ..30 ритания и заработи,но го изгаси момчето и след това не иска да запали погледнах отдоло кабела на бобината леко беше заместен и му свалих от цената и т.н пазарлъци отиде на 400 лева мотора и го взех.Като се прибрах се свързах с колега от форума който ми помогна доста "Edo" за смукача става въппрос след като го задействах мотора почна да пали веднага...Но отзад като работи дадеш ли газ излиза доста пушек и спрях да го мъча и го прибрах днес започвам да го разглабям да видиме какво ще излезе.Иначе мотора бачка добре на тихи и на високи обороти доста добре.Има дребни забележки,но те са лесни после започвам разглабянето и ще снимам направя няколко снимки.Мотора е отварян и преди то си личи по болтовете горе даже единия горе кадето е за клапаните е сменян с тракторски ;д...Но като цяло е добре. Ако излезезе някой проблем(в което не се съмнявам) ще пиша отново.

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Богданов Преглед на мнение
            ...... за смукача става въппрос след като го задействах мотора почна да пали веднага...Иначе мотора бачка добре на тихи и на високи обороти доста добре.....
            Доста добре за мотор с раход на масло 2-3л...май ще излезне истина че Пешо е надушил от далече че някой нещо не е разбрал.

п.п.Давай да видим Кво има вътре и от къде изтича маслото!!
            Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Отворен е вече мотора . Довечера ще кача снимките да покажа,но по това което се вижда сегментите са си здрави ,но има луфт между буталото и цилиндъра.Иначе като цяло всичко е здраво имахме проблеми с двата болта на колелото което се държи веригата,но ги оправихме.Значи момчето каза ,че маслото е било источено и там за проба ние му сложихме към 1 литар и по-малко само да го чуем а сега при точенето ;д от рамката източих близо 1,2 и от двигателя 1,4 ...Довечера снимките и ще кажете какво да се прави.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:l.php.jpg
Прегледи:2
Размер:157.2 КБ
ID:5419941
                Колеги ето го и луфта на буталото...и сегментите бяха износени,но компресионния беше що годе добре затова и палеше. Мерих цилиндъра 97мм а буталото беше 96 и малко...Утре ще ходя да си взимам бутало втора рака ремонтно дано да станат нещата и да се подкара.

Коментар

Колеги.Днес оставих цилиндъра за ново бутало и шлайф предполага се ,че до една седмица и нещо ще е готов и да го събирам.Значи прегледах всички предложения и най-добро е следното-150 лева Бутало сегменти бутален болт и зегерки + шлайф...Водач за агренажната верига към 40 лева и 20 лева гумички на клапаните (това са цени с отстъпки) Надявам се да дойдат по-скоро и да го събера да му се подардвам вече ;д...
                  Ето и няколко снимки от разглабването.
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0256.jpg
Прегледи:1
Размер:176.5 КБ
ID:5420751Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20121025_155159.jpg
Размер:104.5 КБ
ID:5420752Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20121025_155209.jpg
Размер:114.8 КБ
ID:5420753Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20121025_162851.jpg
Размер:95.4 КБ
ID:5420754Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20121025_174106.jpg
Размер:90.3 КБ
ID:5420755Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20121025_174143.jpg
Размер:119.5 КБ
ID:5420756Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20121025_174640.jpg
Размер:147.4 КБ
ID:5420758Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20121025_174646.jpg
Размер:154.2 КБ
ID:5420759Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20121025_180426.jpg
Размер:130.8 КБ
ID:5420760Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20121025_180440.jpg
Прегледи:2
Размер:157.2 КБ
ID:5420761

Докато чакам да дойде цилиндъра и другите части си стягам тук там каквото има да може после само да се кара.Дайте ми идея как да го направя по-висок самия мотор...

Коментар

До тук добре. Ама намери сега едно сервизно ръководство и го назубри малко. И най-добре викни някой дето е малко по-навътре с материята да пие бира наоколо докато сглабяш.
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                      До тук добре. Ама намери сега едно сервизно ръководство и го назубри малко. И най-добре викни някой дето е малко по-навътре с материята да пие бира наоколо докато сглабяш.
                      Все още си търся мануал за моя модел,но нищо не мога да открия...Иначе баща ми ми помага отвреме навреме ...За събирането най-ме притеснява центровката ,но ми обясниха доста добре и преди да откарам цилиндъра се опитах да я нагодя (така за проба) и я направих ...Остава само бащата да регулира клапаните ако може и за сега е това. Ако ли не за събирането ще скоча до Банкя да почерпя бира и да наблюдаваш ако не е проблем де... Мерси на всички.

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Богданов Преглед на мнение
                        Ако ли не за събирането ще скоча до Банкя да почерпя бира и да наблюдаваш ако не е проблем де... Мерси на всички.
                        Няма проблем. Таман виното ще прекипи до тогава.
                        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                          Няма проблем. Таман виното ще прекипи до тогава.
                          Това вече е "моабет" ;д живи и здрави другата седмица ще се реши дали аз сам или по твое напътствие.Мерси много и наздраве още от сега пък каквото стане...

Коментар

Колеги дойдоха ми частите.Бутало сегменти бутален болт и зегерки -115лв.Гумички на клапаните 20лв. Утре чакам да докарат водача за агренажната верига ,че моя е износен доста. Довечера ще събера цилиндъра ще сложа гумичките на клапаните и ще го подготвя утре само да сложа водача и да го кача на рамката. Въпроса ми е при събирането да слагам ли силикон по малко или може и без ,че гарнитурите са метални.Ще направя няколко снимки на новите части и на събирането. За сега е това.

Коментар

Не слагай никакви силикони, и тем подобни "побългарявания". Особено пък на гарнитурата на главата (предполагам нея си имал предвид под "метална")!
                              Hyundai Terracan 3.5 V6 4WD
                              Suzuki SV 1000S, BMW F650, Kawasaki KLR 600, Yamaha YZF 750R

Коментар

Първоначално публикуван от Don Vito Преглед на мнение
                                Не слагай никакви силикони, и тем подобни "побългарявания". Особено пък на гарнитурата на главата (предполагам нея си имал предвид под "метална")!
                                Да колега гарнитурите са метални за тях говорех, значи без никакъв силикон да го събирам.След малко започвам с половината неща,но стана доста късно и не знам дали ще станат снимките.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X