Обява

Свий
Няма добавени обяви.

затегнал двутактов двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: затегнал двутактов двигател

Първоначално публикуван от ivanangelov08 Преглед на мнение
    Мотора ще му направят нова фтулка при номинален размер, щото явно е шлайфан преди от другия собственик. Наерих и бутало, пък и като пари излиза горе-долу същото. За маслото питах във Repsol и ми казаха, че 100% синтетика е тънко масло и може да върви спокойно през помпата. Едо сигурно трябва да развия свеща и да развъртя двигателя с манивелата при развито винтче и да излезе масло - така ли? да не объркам нещо? Той и майстора не се сети за този вариянт - утре ще търся въпросния винт.
    Мерси за съветите.
    Нищо не въртиш - маслото ще текне от гравитацията. Ако не тече все пак, пробвай и с въртене на манивелата. Като цяло тази помпа е добро решение - дава по-богата на масло смес при високи обороти и по-бедна при ниски - да не цапа свеща. Като цяло удължава живота на мотора, но ако е изправна разбира се.
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Мерси Едо! За Дабчи 125 - Леко изкривена биела, Чоповете стоят на буталото, а първия сигмент почти заварен - изкарахме го с риск да го счупим. Цилиндъра издран и прескача ремонта - не би могло шлайфа да заличи едната дируга. Абе кофти работа! Може и повече от 20 сек да е работил ама колко? Това за регулацията на маслената помпа е супер важно! Някой знае ли как се прави и с какво? Има ли някакви мерителни джаджи или нещо такова? Ако някой знае повече нека пише!

Коментар

Абе пичове 100 пъти съм си човъркал помпата маркучи съм сменял и.т.н по 2-3 минути е тракал на място и съм гледал кога ще качи масло и ще напълни маркучето.Е чесно да ви кажа никога не е затягал нито за 20сек нито за 2 минути това са глупости другаде е проблема и то наи вероятно от некачествен ремонт преди това.

Коментар

Съгласен. Тая работа с кривата биела доста ме съмнява. Може да е било дошло времето на вала.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Винаги съм си мислил, че вакуума осъществява обезвъздушаването може и да не съм прав, но тогава значи че съм голям късметлия
            Късмет при ремонта на мотора! И да се похвалиш след това...

Коментар

Някой знае ли как се наглася тая маслена помпа?

Коментар

Крива биела при работа на място по скоро лагера да задере но крива биела.... На мен ми е задирал мотор сузики TS200R със над 120 км в час и ми завлече задната гума спрях някакси за малко да се отрепя изчаках 2 минути разклатих буталото с манивелата и мотора запали отново и на биелата и нямаше нищо само буталото се беше позаплескало леко около сигментите но извадих сигментите и с една пиличка за нокти оправих буталото и после пак газ.Мисалта ми беше че биелата лесно не се криви
                0888 074 049

Коментар

Абе ква крива биела аз немога да разбера т'ва 2-тактово ренде как ще изкриви биела.Аиде 4-т как да е скъсал клапан,ударил клапан става,даже мога да ида и да я снимам да видите ама тука нещо не вдявам.Пък може и прост да съм знам ли.........

Коментар

И аз не вдявам. Като я сложиш на равна повърхност леко си личи - не е кой-знай колко. На преса я изправиха - сигурно така се прави?

Коментар

И аз не вдявам. Като я сложиш на равна повърхност леко си личи - не е кой-знай колко. На преса я изправиха - сигурно така се прави?
                      Ти направо ме утрепа с тази преса.Практически е възможно,теоретически обаче си иска нова и това е.

Коментар

Адаш,биела се криви при попадане на чуждо тяло в над буталното пространство,тоес трябва да имаследи от удари по буталото.
                        Това с изправенето го забрави (не става)
                        Я погледни лагера на биелата,от двете страни има едни подлошки(незнам как ще ги наричем) там ли са ,за мей някоя от тях липсва.Много ми е интересно как се установява крива биела на не разглобен вал и то без индикаторен часовник.
                        Последно редактирано от panjeto71; 16-12-08, 20:22.
                        "Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя. "о8894оЗ81З

Коментар

Не е толкова невероятно събитие, ако коляновият вал е бил издухан и биелата е играела наляво-надясно по чопа - по някое време е кривнала извън правия път.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от spl77 Преглед на мнение
                            Абе ква крива биела аз немога да разбера т'ва 2-тактово ренде как ще изкриви биела.Аиде 4-т как да е скъсал клапан,ударил клапан става,даже мога да ида и да я снимам да видите ама тука нещо не вдявам.Пък може и прост да съм знам ли.........
                            Става при заклинено бутало, не при задрало. Има разлика.Преди много години едни "доброжелатели" ми бяха развили и после завили, свеща на Балканчето и го подобрили с една гайкА М10. Ха познайте какво стана?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              Става при заклинено бутало, не при задрало. Има разлика.Преди много години едни "доброжелатели" ми бяха развили и после завили, свеща на Балканчето и го подобрили с една гайкА М10. Ха познайте какво стана?
                              Ми к'во дали са му допингДвутактов да изкриви биела,твърде вероятно хлабаво-износено бутало.Както работи и заклинва, ако беше четеритактов сега щяхме да обсъждаме колко ще струва ремонта и дали не е по изгодно друг двигател!

Коментар

Някой знае ли как се наглася тая маслена помпа?
                                Първо да те попитам преди работеше ли ти помпата както трябва и пипал ли си и настройките?
                                Незнам колко е рядко маслкото на Репсол, но Кастрол ТТС Пауър1(уан) е достатъчно рядко за твоя случай, а аз карам с такова масло на същия мото.

А твоя коя по-точно година е защото между 87-ма и 88-ма година разликите са огромни, не както в следващите модели до към 98г.

87

88
                                Последно редактирано от BikerBoyy; 16-12-08, 22:57.
                                Димитър Тенев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X