Обява

Свий
Няма добавени обяви.

затегнал двутактов двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: затегнал двутактов двигател

Първоначално публикуван от spl77 Преглед на мнение
    Абе пичове 100 пъти съм си човъркал помпата маркучи съм сменял и.т.н по 2-3 минути е тракал на място и съм гледал кога ще качи масло и ще напълни маркучето.Е чесно да ви кажа никога не е затягал нито за 20сек нито за 2 минути това са глупости другаде е проблема и то наи вероятно от некачествен ремонт преди това.
    Става въпрос за помпа на TDR 125, който имах навремето. Както вече писах на корпуса на помпата има болт, който няма никаква друга функция освен да се изкарва въздуха от там - предполагам в Ямаха не слагат болтове тук и там произволно по двигателя за красота! Щом го има трябва да се използва. Сигурно на човека помпата му е същата или аналогична. Няма никакви настройки по нея, просто трябва да е закачена и да няма въздух в нея за да работи.
    Honda XL600LM, 1987
    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
    Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
      Става въпрос за помпа на TDR 125, който имах навремето. Както вече писах на корпуса на помпата има болт, който няма никаква друга функция освен да се изкарва въздуха от там - предполагам в Ямаха не слагат болтове тук и там произволно по двигателя за красота! Щом го има трябва да се използва. Сигурно на човека помпата му е същата или аналогична. Няма никакви настройки по нея, просто трябва да е закачена и да няма въздух в нея за да работи.
      Добре де и така да е за 20 сек,ще затегне ли като си имал ТДР.Тука кои говори за болчето говорим за 20сек-1мин.За мен работата е от неграмотен ремонт за теб може и болчето да е виновно.Всеки има право на мнение.Демокрация е........

Коментар

Айде и аз да се включа. Помпата е така направена, че на празен ход си пуска масло в зависимост от оборотите. "Демек" умните японци са изолирали / за повечето маслени помпи/ вероятноста някой да СПРЕ притока на масло. Повече може чрез обтягане на жилото, но по-малко -НЕ. Така че, ако не е прекалено износена /което според мен е почти невероятно поради факта, че винаги има контакт с масло/, проблема е наистина някъде от друго място. И наистина дай снимки на буталото.
        [URL]http://www.youtube.com/watch?v=sfPM77TsGaA[/URL]

Коментар

Благодаря за интересните и полезни отговори!

Весела коледа!

http://greetings.dir.bg/send.php?c=&id=49452

Коментар

Какво стана с тази "Умана"??? Има ли развитие. Обеща и снимки.

Коментар

Здравейте колеги,,
              Положението е следното-Според майстора става въпрос за некадърно ремонтче от предните собственици на мотора - в Гърция. По някаква причина биелата е била оставена с доста голям луфт и се е разхождала по чопа повече от допустимото. В един момент за мой лош късмет и идва в повече и буталото задира. Деругите са толкова кофти, че само 3 ремонтен размер би ги оправил. При това положение решихме да сменим фтулката и ново бутало разбира се/понеже и по него имаше рески/. Спъване както си трябва на биелата да обере излишното разстояние по чопа, пълен преглед на двигател, съединител, семеринги - нови, скорости - ок и др.дреболии и моторчето бръмна! Пали от ряз, върви доста добре даже ме кефи. Обаче не ми го побира акъла защо са правени тези изпълнения и фалшиви работи от предишните собственици? Тва си е чиста гавра с техниката! Иначе сичко излезе 400 лв. Дано да върви се така добре! За маслото дето се ошашках сичко си е както трябва - просто няква случайност или наслагване на събития - де да знам? Ама така и не ми стана ясно как работят тия маслени помпи?

Коментар

Първоначално публикуван от ivanangelov08 Преглед на мнение
                Здравейте колеги,,
                Положението е следното-Според майстора става въпрос за некадърно ремонтче от предните собственици на мотора - в Гърция.
                Това е положението чадо моееееее........що и аз за това си мислех незнам...

Коментар

Не е било в Гърция колега. Освен ако не са били нашенци в Гърция. Няма кой да си играе да го отваря пък да го побългарява. Лично мнение.
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Колега имаш време да прочетш насам-натам дори и по внимателно прочети тази тема отново. Ако все пак не ти стане ясно, разглоби си помпичката и я огледай внимателно. /Око да види-ръка да пипне/

Коментар

Май за сега само четене ще има. За разглабяне не смея - или поне ще изчакам да почне сезона за да покарам като хората, пък после ще се го разчовъркам. Доста седях в бокса и ме сърби да покарам! Като стана въпрос сега съм сложил скобки - зверско стегнати на къде каквото маркучле има - за по сигурно знае ли човек?

Коментар

Моето мнение по въпроса с тия ши...и помпички е, че трябва да се изолират и това е. Брал съм ядове с спряла доставката на масло помпа и 2ри път няма да се прецакам. Мешам си в резервоара итова е. Е вече не мешам щото съм с 4т ама скоро пак ще се върна към правилната религия
                        KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Щом Японеца е преценил значи с помпичка е по-добре. Пък и като имаш възможност да ползваш едно удобство, защо да се лишаваш от него?!
                          Поздрави.
                          Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

Японеца не е преценил че е по-добре, а е правил мотора по ония времена когато е имало повече двутактови мотори, много заспали потребители, и предпочитал да знае че помпата ще върши работата вместо да разчита че потребителят-забраван ще си носи масло, че и ще сипе.
                            Иначе щяха и състезателните двутактови да са с помпи. Има двутактови джетове и шейни където не трябва да се маха помпата, но там е друга губерня.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                              Японеца не е преценил че е по-добре, а е правил мотора по ония времена когато е имало повече двутактови мотори, много заспали потребители, и предпочитал да знае че помпата ще върши работата вместо да разчита че потребителят-забраван ще си носи масло, че и ще сипе.
                              Иначе щяха и състезателните двутактови да са с помпи. Има двутактови джетове и шейни където не трябва да се маха помпата, но там е друга губерня.
                              Имайки в напредвид, че ти си/без да те познавам/ един изключително информиран човек, пропускаш факта /може би нарочно/ че задвижването на една такава помпичка е свързано със загуба на мощност и отежняване на конструкцията/ за състезателните мотори/.

Коментар

Отново - не е това причината. При старите състезателни джетове на Кавазаки например (двутактовите трицилиндрови), помпата беше задължителна понеже освен всичко останало пускаше и директно масло на някои шийки на коляновия вал. В Щатите бая народ ги махаха за да "стане по-състезателен" и пропищяваха.

При серийните мотори тези помпи бяха само и единствено за удобство. Не може да ходиш на работа и да си носиш шишенце масло, да правиш смеси на бензиностанцията... От това се губят клиенти яко. Един като изкара такава система - всички други са длъжни да реагират. Не е до някакво технологично преимущество, освен ако не е преимущество това че помпата ще сгреши по-малко от една леличка която е тръгнала да мери смес на път за работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X