Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мазане в двигателя при спускане?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Мазане в двигателя при спускане?

"ако двигателят работи без газ по време на по-дълго спускане, двигателят трябва да бъде ускорено от време на време, за да се гарантира, че тя е снабдена с достатъчно лубрикант, който се смесва в горивото."
    (google преводач)

Коментар

От: Мазане в двигателя при спускане?

Поне за мен, това което е написано от производителя трябва да се спазва, въпреки, че ще сложи край на интересната тема, но................/ за да може тя да продължи/ за какъв вид двигател става въпрос ? За 2-т с отделна помпа за смесване, или такъв на който сами си слагаме маслото в бензина ?

Коментар

Написано си е точно и ясно : " ... достатъчно лубрикант , който е СМЕСЕН в горивото " . Т.е. става въпрос за масло , предварително смесено в горивото .

Коментар

Това не е края на темата, а началото - виж какво написах в първия ми пост

Първоначално публикуван от chemomche Преглед на мнение
          В мануала пише, че при продължително спукане трябва да се подава газ от време на време за да има мазане, но "продължително" и "от време на време" са доста относителни понятия и не знам колко четсо трябва да го правя товва че да пазя двигателя, но и да не се престаравам и само да хабя бензина.

Та ако може по-опитните да дадът малко акъл.

Та така, още от началото питането ми беше не дали трябва или не трябва да е подава газ, а кога и колко, защото в производителя не е написал много ясно.

Мотора е KTM SX 250 2001г., без разделно мазане - сами си смесваш маслото с бензина. Препоръките на КТМ са от 40:1 до 60:1, в зависимост от качеството на маслото, като ако не си сигурен в качеството да смесваш 40:1 за по сигурно.

Този текст(за спускането) го има в упътванията за ползване на всички 2Т КТМ-ми 125/200/250/300/380 от 1998 до 2015, SX(крос) и EXC(ендуро) моделите.

Коментар

От: Re: Мазане в двигателя при спускане?

Този текст(за спускането) го има в упътванията за ползване на всички 2Т КТМ-ми 125/200/250/300/380 от 1998 до 2015, SX(крос) и EXC(ендуро) моделите.
            Този текст с малки разлики го има в упътванията на всички цвайки от началото на миналия век до сега.

Коментар

Това не е края на темата, а началото - виж какво написах в първия ми пост

Та така, още от началото питането ми беше не дали трябва или не трябва да е подава газ, а кога и колко, защото в производителя не е написал много ясно.

Мотора е KTM SX 250 2001г., без разделно мазане - сами си смесваш маслото с бензина. Препоръките на КТМ са от 40:1 до 60:1, в зависимост от качеството на маслото, като ако не си сигурен в качеството да смесваш 40:1 за по сигурно.

Питането ти няма строго определен отговор . Различно е за различните мотори , терена и зависи от самия ездач . Все едно да питаш : докторе кога и колко често ( и продължително ) да правя секс ? Всичко си е строго индивидуално . За мен : Сряда и Събота е задължително , а през останалите дни е препоръчително . Ако ще спускаш 100-200 метра ( 0,5-1мин. ) по-добре не го гаси - нищо няма да му стане както и да го спускаш , пък и не си заслужава да риташ после манивелата . Ако спускането е по-продължително го гаси и карай по инерция .

Коментар

И ти нищо не каза.....
                Доктора може да ти каже от колко кела ракия на ден резултата ще е цероза.
                И пак повтарям - не е тук въпроса дали да се гаси двигателя или да се пуска на скорост, а като спускам на скорост колко често трябва да стискам съединителя и подавам газ за да има мазане.

Коментар

Понеже няма да има еднозначен отговор, споделям, че ако на всеки 2 минути, при спускане се подава газ със съединител, двутактовите(опита ми е със соц-макините от последните години), без маслена помпа ще доживеят до пенсия. Много е вероятно това да стане и без подаване на газ.

Коментар

От: Re: От: Мазане в двигателя при спускане?

........
                    Това вече е друго нещо и все пак има едно НО.
                    Не ти казва при какво спускане и колко да подадеш.
                    Не ти го казва защото всичко е много относително (казаха го и преди мен) казах ти го и аз още в самото начало на спора. Или по точно, че за км-два нищо няма да му стане. Казах ти по напред сам да се замислиш и щеше да си отговориш преди две страници. Няма значение дали се спускаш или си се засилил и ще намаляваш на скорост, и при двете положения в двигателя се случва едно и също. Хайде сега се замисли колко време от карането използваш двигателя като спирачка и дали през това време припомваш за да влиза масло.
                    П.С. ако мислиш този мотоциклет да живее с орлите.... карай така както ти препоръчват Пешо и Мотор мен.
                    EXC TPI 2019

Коментар

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
                      Това вече е друго нещо и все пак има едно НО.
                      Не ти казва при какво спускане и колко да подадеш.
                      Не ти го казва защото всичко е много относително (казаха го и преди мен) казах ти го и аз още в самото начало на спора. Или по точно, че за км-два нищо няма да му стане. Казах ти по напред сам да се замислиш и щеше да си отговориш преди две страници. Няма значение дали се спускаш или си се засилил и ще намаляваш на скорост, и при двете положения в двигателя се случва едно и също. Хайде сега се замисли колко време от карането използваш двигателя като спирачка и дали през това време припомваш за да влиза масло.
                      П.С. ако мислиш този мотоциклет да живее с орлите.... карай така както ти препоръчват Пешо и Мотор мен.
                      Но , ако послуша това което казваме аз и Пешо , и то се окаже грешно , няма да си строши мотора. Докато , ако послуша това което казваш ти , и то се окаже грешно , ще си строши мотора.
                      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Колеги, спора в темата стана като баналния въпрос, кое е първото, кокошката или яйцето ? Явно всички говорим за едно и също и правим едно и също, но всеки по своят си начин.........а това, че когато се спускаш по надолнище е нужно да даваш газ, важи не само за двутактовите моторетки........иначе колкото и да е стръмно надолнището, ще се спреш........../ха-ха-ха........хайде сега сте Вие, или да направим друга тема........

Коментар

Добре, значи газ му е майката!
                          Сега отворих карба, да вида какво що, дали всичко е наред и как съм с "джетинга".
                          И гледам иглата е максмално свалена......лоше Седларов, лошо, няма мазане, няма сила. В книгата пише 3-та позиция( посредата), за тази температура и надморско равнище.
                          Поне жигльорите и иглата са правилните.

2 от клапите(карбоновите) не затвярят плътно, та ще ги обърна като временн решение докато поръчам нови.

chaveto, дали нанадолнище или на равното има разлика. Да съгласен съм с логиката ти, ама на равното като върна газта обикновено стискам съеднитиеля и бия спирачки, а и на равното колко и да си засилил повече от 30-40 метра с върната газ трудно ще минеш.

Коментар

"Фрай-лауф".
                            В скоростите на "Вартбург" и "Трабант" /само на четвърта/.
                            Като при велосипедите. Даваш газ - върви, пускаш газта, върви по инерция и оборотите на двигателя падат.
                            Дали инженерите са го сложили случайно?
                            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

chaveto, дали нанадолнище или на равното има разлика. Да съгласен съм с логиката ти, ама на равното като върна газта обикновено стискам съеднитиеля и бия спирачки, а и на равното колко и да си засилил повече от 30-40 метра с върната газ трудно ще минеш.
                              Аз не ти давам пример с каране в гората, давам ти пример да си на асфалта да речем и да си се засилил с 100км и връщаш газта да намаляваш без да ползваш спирачка....
                              Точно затова няма разлика дали ще се спускаш.... но производителя за това положение не ти е написал препоръка Значи ако се доверим на производителя и кажем, че можеш да минеш 300м без да подаваш газ то значи, че за това разстояние не би трябвало да имаш проблем.
                              Ако слушаш обаче Мотор мен ще ти се наложи да припомваш на всеки две секунди газта. Ако не знаеш как се брой времето да ти кажа 1001=1сек 1002=2сек........
                              Да те питам: излязъл си да се возиш, да мислиш дали ти се смазва достатъчно мотора при дадено спускане, дали напомпа достатъчно пъти за даденото спускане...

Карай си мотора и не си отвличай вниманието с глупости. Опитах се да обясня, че повечето време от карането оборотите на двигателя са много по високи от нивото на което трябва да е отворен шибъра за да влиза повече масло... пък за това време никой нищо не споменава
                              EXC TPI 2019

Коментар

Ей, ама май никой не чете началото на темите ми се хваща само за последните постове.
                                Написал съм още в първия пост - като излизам да карам давам газ нагоре, надолу съм пенсионер и имам време да мисля за какво ли не.

Обикновено се раздавам като катеря, но след това се прибирам "пенсионерската" надолу и останвян на 2-ра/3-та без газ и лека полека.

Сега за хАсфалта - разбира се че и там ще имам едно на ум за мазането, защото ако го карам като 4-тактовия, повярвай ми ще има проблем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X