Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми и ремонти на CZ 350

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблеми и ремонти на CZ 350

Хилядо пъти съм го правил това упражнение и не помня подобен случай! Да не си започнал да стягаш главите преди да са легнали на мястото си? Цилиндрите трябва да "хлопнат" към блоккартерите, ако не става - са ти криви шпилките, т.е. не са успоредни една на друга и съответно не са перпендикулярни на блоккартерите.

Дано не съм те объркал повече!
    Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Точно това си мислех и аз колега,но когато слагах цилиндрите (2,3 пъти) шпилките си влизаха в цилиндрите без проблем ,но сегс ср вгледах и видях,че когато шпилките са влезнали в цилиндара не са в средата а опират по краищата (всичките 6шпилки).

Коментар

Първоначално публикуван от bigman3 Преглед на мнение
        Може тва да е ,защото вместо гарнотура отдоло намазах силикон.
        Изрежи гарнитура или ползвай херметик. Доколкото знам още не е измислен бензиноустойчив силикон. Не че няма, не винаги става с него.
        Последно редактирано от Тодоров009 (Войводата); 03-11-15, 15:33.

Коментар

Да не е опряло някое бутало в главата заради силикона ??? Новите технологии и новите материали нанасят непроправими щети по старите машини. В заводските сглобки на старите мотоциклети детайлите се уплътняват с клингиритови гарнитури. Дебелината на ползвания материал е с различни дебелини, но най-използваната е от 0.5 мм. до 1.2 мм. , тъй като са предвидени и съответните хлабини между двата детайла, а като замениш клингирита със силикон двата детайла почти се опират и хлабината изчезва. Например: като изчезне хлабината между картерите и коляновия вал затяга....... Най-вероятно твоят проблем е точно заради силикона

Коментар

Аз търих , но намирах от хартия и ми казха , че (издухват ) търсих от алуминий , но не успях да намеря и за тва сложих силикон. И да питам , ако сложа 2гарнитури от хартия дали ще има проблеми.ч?

Коментар

От хартия никога не съм правил, така че - не знам. Правят се от клингерит, както е писал градския по-горе или от картон с дебелина 0.5 - 1.0мм. Напояваш с масло и това е.
              Аз винаги съм ги правил от клингерит, ама познавам хора дето ги правеха от картон.

Коментар

Никакъв проблем не е ако са от картон,там температурата е ниска и държът.Говоря за гарнитурите под цилиндрите,мажеш от двете страни тъничко с грес и си ти.Ако ти се занимава можеш да си изрежеш клингиритови,но си е голяма разправия,материяла има склонност да се цепи,пука и трябва много да се внимава.
                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                  мажеш от двете страни тъничко с грес и си ти.Ако ти се занимава можеш да си изрежеш клингиритови,но си е голяма разправия,материяла има склонност да се цепи,пука и трябва много да се внимава.
                  Да, освен от клингерит можеш да изрежеш и от картон, той е по-неустойчив материал който при най-малкото може да се "издуха". Вярно е, че клингиритът се цепи и пука при изрязване, но и за това си има чалъм и пиниз...... като преди да почнеш да го изрязваш за да не се пука и цепи е нужно преди това да го намажеш с грес. След като приготвиш гарнитурата мажеш блока /картерите/ слагаш гарнитурата и от горната страна отново я намазваш, тъй като до къто я монтираш повечето грес остава по пръстите....., а другите пинизи си ги пазя за мене си, ако ги кажа сега след това кой ще дойде да му поправям мотора ???

Коментар

Първоначално публикуван от spongi Преглед на мнение
                    Да, освен от клингерит можеш да изрежеш и от картон, той е по-неустойчив материал който при най-малкото може да се "издуха".
                    Искам да ми покажеш издухана картонена гарнитура поставена между блок-картер и цилиндър...
                    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

И аз не съм виждал. Правех ги от клигерит защото имах.

Коментар

Лично аз не съм виждал (издухана) гарнитура от картон много хора са ми казвали , че се (издухват) та за това и аз реших да споделя нещо.Но да си доидем на думата , ако сложа от по дебелия клингерит , нямали да стане много .

Коментар

Първоначално публикуван от bigman3 Преглед на мнение
                          Лично аз не съм виждал (издухана) гарнитура от картон много хора са ми казвали , че се (издухват) та за това и аз реших да споделя нещо.Но да си доидем на думата , ако сложа от по дебелия клингерит , нямали да стане много .
                          Уморяваш пич!!! По-горе ти е писано доколко може да бъде дебела гарнитурата!

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                            Искам да ми покажеш издухана картонена гарнитура поставена между блок-картер и цилиндър...
                            Прав си, чак сега се загледах каква глупост съм написал, полите на цилиндрите запазват гарнитурата от налягането което се образува в горивната камера, а от доста време и аз използвам картон за да направя някоя гарнитура...

Коментар

Стига, бе-работа за 2 часа се коментира вече няколко страници! Под цилиндрите се слагат картонени гарнитури(тънки), намазани с грес, а отгоре са алуминиеви. Шпилките не центрират нищо. Практиката сочи, че клингерита не е подходящ за там(не, че е невъзможно). Най-вероятно има остатъци от стара, неизчистена гарнитура И да ясно е-калпав монтаж, или празен мохабед...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X