Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми и ремонти на CZ 350

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колянов вал

Добре че ми каза колега иначе го бех побарал с варията и не с пирон а с кол да го чукам.

Коментар

За т'ва сме тука.
      Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Цилиндъра можеш да почистиш от ръждата с бензин, газ или нафта, като използваш водна шкурка, а иначе коляновият вал ще иска по-кардинален ремонт.......който според скромното ми мнение е, че ще му трябва смяна на основни лагери, както и лагер на биела, а иначе можеш да потърсиш ремонтни сигменти които да ползваш след като почистиш цилиндъра от ръждата. Между другото, хлабината в ключа на сигментите е 0.2 мм. , а това ти го казвам за да знаеш какви сигменти да търсиш, а размера на буталото е написан на челото му......

Коментар

Мерси много колега .

Коментар

Първоначално публикуван от spongi Преглед на мнение
            ..... Между другото, хлабината в ключа на сигментите е 0.2 мм. , а това ти го казвам за да знаеш какви сигменти да търсиш, а размера на буталото е написан на челото му......
            Не искам да споря ама аз знам за 1 стотна на см от диаметъра на буталото .
            По мои спомени сякаш ЧЗ 350 - буталата му не бяха два сантима .
            Ма може и да бъркам , то всичко помни ли се....

Коментар

0.2мм. са две десети , а две десети се равняват на 20 стотни.
              В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Е ясно , че бъркам порядъка . Моя грешка .
                Ама отношението към аксиално радиалния луфт ме вкараха ...в размисъл .

Коментар

Първоначално публикуван от Rachido4x4 Преглед на мнение
                  Ама отношението към аксиално радиалния луфт ме вкараха ...в размисъл .
                  Какво искаш да кажеш с това за някакво отношение към луфтовете, че с така зададения си въпрос и аз се вкарах в размисъл ? Доуточни какво искаше да кажеш с това ?

Коментар

Цилиндри на ЧЗ 350

Аз пробвах различни методи ,то беше изваждане и слагане на цилиндрите ,също така пробвах с (ЧУК) ,но и това не стана вече незнам какво може да е.Колеги имам следния проблем с моето ЧЗ 350.Когато му свалих цилиндрите всичко беше наред ,но когато ги сложих отново и сложих главите на тях ,не можаха да прилепят и имаше разтояние около 2,3мм и се виждаха шпилките.
                    Мисля си да неби ,да са се изкривили шпилките незнам.Помагаите моля.

Коментар

От: Цилиндри на ЧЗ 350

Шпилките се виждат, но самите глави би трябвало да си прилепват на ризата. Шпилките са извън цилиндъра, огледай хуваво да не започнеш да стягаш, че тогава ще свършиш хубава работа.
                      0888 074 049

Коментар

Ако пишеш от къде си ще е по-лесно.

Коментар

Наско Петков-Колега ,когато затегнат болтовете самите шпилки се виждат между цилиндара и главата ,и си личи ,че една страна е прелепила по-добре от другата.
                          EIvanov-От ВЕЛИНГРАД.

Коментар

От: Проблеми и ремонти на CZ 350

По жицата, проблеми от тоя род трудно се поправят, иска се малко снимков материал.
                            0888 074 049

Коментар

Първоначално публикуван от bigman3 Преглед на мнение
                              .......когато затегнат болтовете самите шпилки се виждат между цилиндара и главата ,и си личи ,че една страна е прелепила по-добре от другата
                              Това което казваш, означава, че нещо не си направил както трябва ! Свали главите и цилиндрите и огледай какво си пропуснал........... мисля, че ще го видиш .......но допускам и да си забравил гарнитурите между блока и цилиндрите, а това вече влияе и за по-нагоре.............

Коментар

От: Проблеми и ремонти на CZ 350

Може тва да е ,защото вместо гарнотура отдоло намазах силикон.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X