Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за новия ми мотор. Husqvarna wr 360.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнения за новият ми мотор. Husqvarna wr 360.

Първоначално публикуван от cross4funbg Преглед на мнение
    Не знам до колко е вярно, но съм слушал, че от прекалено много масло запичат сегментите, от което може да последва някоя беля...

П.П. Имаш много интересна машина - 360сс, 70hp, двутактова и гори на ръчка 8 на сто - тука има някаква магия или грешка в "уравнението"!?
    Благодаря за мнението за сегментите ще го имам изпредвид...
    Много интересна машинка бих казал и много готина.Управлението е на макс това е гарантирано иначе защо го карам ? :д На моят приятел Кдх-са 200Р му изгоря горе долу пак толкова ...

Коментар

Когато маслото не е хубаво и е в повече се затлачва всичко. Хубавото 2Т масло изгаря без да оставя нагари......
      П.С 300ЕХЦ 2Т чисто нов..... гореше най малко от всички останали в групата.
      П.С2 125сс отново на КТМ но какъв точно е и коя година не знам, този мотор гори за три.
      EXC TPI 2019

Коментар

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
        Когато маслото не е хубаво и е в повече се затлачва всичко. Хубавото 2Т масло изгаря без да оставя нагари......
        П.С 300ЕХЦ 2Т чисто нов..... гореше най малко от всички останали в групата.
        П.С2 125сс отново на КТМ но какъв точно е и коя година не знам, този мотор гори за три.
        Демек щом мотора вече няма черно по свеща ,а е само мокричка леко да не сменям маслото ,а да си купя пак от същото защото мислех да сменя марката.?
        Демек разхода е много относителен това разбрах от това което си написал.
        Благодаря за сравнението.

Коментар

В пети пост колегата ти го е казал най точно,и то само в първото изречение!Всичко друго са само приказки.И требе да го почнеш отнякъде,някъде от бутало,сегменти,цилиндър и нататък.Щото пръстите на едната ръка са много за да преброя колко човека могат тоя мотор да го карат на пълна газ.Иначе машинката си е много хубава,ама някои работи ще трябва да ги свършиш,за да не го мислиш после!
          Иво (таксито) Андреев
          0988 91 80 50
          Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

От: Мнения за новия ми мотор. Husqvarna wr 360.

Колега срамота е, 2Т се разглобява за 15 минути. Отвори си го и виж всичко в какво състояние е, иначе само си чешем езиците и хвърляме боб.
            Много си се олял с конете. 2т ендуро 350сс няма как да е 70 коня. CR500 е към 65 на колелото.
            Как разбра че си 3-ти собственик, коя година е мотора ?
            За разхода също мисля че си в грешка. Мойто 200 си варира между 8-10 .Казваш че си го карал на пълна газ, точно тогава 2-то са най-неикономични.
            Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Първоначално публикуван от 4ef4o Преглед на мнение
              Колега срамота е, 2Т се разглобява за 15 минути. Отвори си го и виж всичко в какво състояние е, иначе само си чешем езиците и хвърляме боб.
              Много си се олял с конете. 2т ендуро 350сс няма как да е 70 коня. CR500 е към 65 на колелото.
              Как разбра че си 3-ти собственик, коя година е мотора ?
              За разхода също мисля че си в грешка. Мойто 200 си варира между 8-10 .Казваш че си го карал на пълна газ, точно тогава 2-то са най-неикономични.
              Колега прочетох поста ти 3 пъти и слязох да го разглобя да го разглобя...
              Цилиндъра е супер нито надирания нито ръб нищо буталото има съвсем малки резчици от към ауспуха където е клапата ,но са дребни ...Буталото е плътно в цилиндъра с малка хлабина ,но сегментите са с много голям ключ наложих ги на цилиндъра и за да добиете представа колко са клечка от кибрит влиза между ключа на сегментите.? Само сегменти ли да купя защото буталото е плътно и ако взимам само сегменти как да разбера какви ми трябват 1 ремонт или оригинални или да отида да си взема такива който правят хубав ключ на цилиндъра И колко горе долу ще струват и ще изчезне ли това губене на мощност вече.?

Коментар

Така се прави колега, отваряш, обслужваш, и си правиш кефа после, не да му трепериш на всяко каране
                Ключа на сегментите е доста голям. Дръпни си един менуал за моторчето, там е описано всичко. Описано е и колко трябва да е диаметъра на цилиндъра (до стотни, на око няма как да стане). Измери си го и виж дали си за бутало 1-ви или 2-ри размер (и дали изобщо цилиндъра е годен, като р-р). Ако той е в норма, замерете и буталото. Тук става въпрос за стотни, на око няма как да стане.
                Като цяло проблема на моторите н-ти собственик е, че не се знае кой какви курсови работи е правил по него. Намери си читав майстор и да разглобява и мери всичко от а-до я. После заводските настройки и така.
                Поздрави и успех
                Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

... ще изчезне ли това губене на мощност вече?
                  Каквото и да го правиш ,качиш ли се на високо ,мотора няма да върви както на теб ти се иска.
                  Gas Gas ec 250

Коментар

Първоначално публикуван от 4ef4o Преглед на мнение
                    Така се прави колега, отваряш, обслужваш, и си правиш кефа после, не да му трепериш на всяко каране
                    Ключа на сегментите е доста голям. Дръпни си един менуал за моторчето, там е описано всичко. Описано е и колко трябва да е диаметъра на цилиндъра (до стотни, на око няма как да стане). Измери си го и виж дали си за бутало 1-ви или 2-ри размер (и дали изобщо цилиндъра е годен, като р-р). Ако той е в норма, замерете и буталото. Тук става въпрос за стотни, на око няма как да стане.
                    Като цяло проблема на моторите н-ти собственик е, че не се знае кой какви курсови работи е правил по него. Намери си читав майстор и да разглобява и мери всичко от а-до я. После заводските настройки и така.
                    Поздрави и успех
                    Утре ще сляза до мототехника там ще видиме какво е в нормите и какво не ,че тука вече не му разбирам много ,а и не мога да намеря мануал за тоя мотор ...
                    Благодаря много обслужвам го и после цял сезон ръчка яко и кантари

Коментар

Първоначално публикуван от ИСКРЕН Г. Преглед на мнение
                      Каквото и да го правиш ,качиш ли се на високо ,мотора няма да върви както на теб ти се иска.
                      За това и аз го осъзнах чак когато и КДХ-са на моя приятел почна да прави същото ,но моя го прави това дори и като го карам тук по нашите баири където не е високо и където предишните ми мотори не са правели проблеми ,а това губене на мощност много ме дразни...

Коментар

Вече с нови сегменти на Висеко всичко е точно събрах го остана да сложа утре резонатора ,но преди това да намеря един О пръстен и да видиме как е..Междодругото едвам се рита сега има страшна компресия нищо общо с преди...Благодаря на всички ще споделя какво е станало след пробата.

Коментар

Проба след новите сегменти мотора е пушка за сега няма губене на мощност върви като изоглавен :д 2 часа каране 2 литра и малко ,но беше по една река и не можах да го ръчкам постоянно. Идеално моторче МОЕТО МОТОРЧЕ !!!

Коментар

Твое, мое ... ше си го меним

Коментар

На обороте ли си го карал? То и на обороти да си го карал,пак трябвало да ти изгори повече.
                              луд умора няма!!!

Коментар

Еми оня ден му изгорях няколко литра уш като за разработка и днеска го карах смесено (веднъж два пъти да е влезнал на стабилни обороти) ,но ми изгоря по-малко и от преди не знам защо ...Преди на същия преход като днеска ми хващаше 4ри литра ,а днеска към 3 литра и 100 грама... И аз очаквах доста по-голям разход ама ме изненада за сега е супер и това е моя мотор харесва ми много!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X