Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със скорости - Simson S50...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем със скорости - Simson S50...

Дичка по-спокойно ние искаме да ти помогнем. Първо за чукчето - пишеш че си направил под 0.4. Трябва да бъде точно 0.4 защото толкова е дебела гърбицата на вала. Ако си зачистил повърхностите на чукчето със ситна шкурка е хубаво да ги почистиш после с парцалче натопено с бензин. Шпонка можеш да си " издялкаш " от счупен гечен ключ или опашка от бургия. Тия железа са по закалени от ламарината. Търси здрава гайка ; пробвай и от велосипед както ти каза някои колега. Свещите - възможно е и четирите които си пробвал да са били прецакани. Свали една работеща от ладата на стария и пробвай. Информираи ни после докъде си я докарал. Поздрави от чичо Сашо.
    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Благодаря, чичо Сашо! Има един магазин в нашият град, щом казвате, че от тази дебела ламарина не става, ще мина там да видя дали има такава шпонка. Чукчето и наковалнята съм сигурен на 101%, че съм ги зачистил хубаво, с много финна шкурка. За зачистване след това с бензин не съм, но го изтрих с едно парченце чист плат (не знам точно какъв ). За свещите ви гарантирам, че работят, даже свалях от бензиновата ми резачка, която работи перфектно и също няма. Все още, не съм правил по нея нищо, защото дадох старата гайка на един приятел да погледне дали има такава, и тогава ще сменя кабела, което ме навежда на мисълта, че там може би е проблема както казват повечето колеги.
      Пази душата си, не гумите!

Коментар

А така те искам ; имаи вяра ще стегнеш симсоняка. Сезона сега почва. И аз имах Симсонка като бях на твоите години ; преди почти 30г.
        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Колеги, това че разтояниято на чукчето е 0.4мм не означава че задължително ще има искра,защота при магнетите тя зависи от много фактори.По горе съм писал как най-лесно да направиш центровката,но ако не си ме разбрал ще се опитам да обясня и по-сложния начин.Отвиваш свеща и в отвора вкарваш отверка ,въртиш маховика докато с помоща на отверката усетиш че буталото е в най- горната си точка/ГМТ/.Махаш отверката и вкарваш дълбокомера на шублер и започваш да въртиш леко маховика обратно на часовниковата стрелка докато буталото пропадне с 1.8мм/при S51 е толкова при теб може да е повече виж в мануала/.След като си нагласил предварението разхлабваш двата болта прикрепящи статора и го завърташ така че при леко мърдане на маховика по посока на часовниковата стрелка чукчето да започне да отваря.Стягаш болтовете и проверяваш,ако не е точно-отначало.Дано да разбра нещо,че стана малко сложно.
          Шпонка най- лесно ще си направиш от шайба за болт.Търсиш с такава дебелина която влиза плътно в жлеба,оформяш я на шмиргел да заеме R-а на жлеба вкарваш я бележиш и режeш.Успех
          Последно редактирано от yaha_yamaha; 16-03-12, 13:28.
          Когато няма друг изход- използвай централния вход!

Коментар

Първоначално публикуван от yaha_yamaha Преглед на мнение
            Колеги, това че разтояниято на чукчето е 0.4мм не означава че задължително ще има искра,защота при магнетите тя зависи от много фактори.По горе съм писал как най-лесно да направиш центровката,но ако не си ме разбрал ще се опитам да обясня и по-сложния начин.Отвиваш свеща и в отвора вкарваш отверка ,въртиш маховика докато с помоща на отверката усетиш че буталото е в най- горната си точка/ГМТ/.Махаш отверката и вкарваш дълбокомера на шублер и започваш да въртиш леко маховика обратно на часовниковата стрелка докато буталото пропадне с 1.8мм/при S51 е толкова при теб може да е повече виж в мануала/.След като си нагласил предварението разхлабваш двата болта прикрепящи статора и го завърташ така че при леко мърдане на маховика по посока на часовниковата стрелка чукчето да започне да отваря.Стягаш болтовете и проверяваш,ако не е точно-отначало.Дано да разбра нещо,че стана малко сложно.
            Шпонка най- лесно ще си направиш от шайба за болт.Търсиш с такава дебелина която влиза плътно в жлеба,оформяш я на шмиргел да заеме R-а на жлеба вкарваш я бележиш и режeш.Успех
            Дам,направи същата центровка,не съм карал Simson и не знам как трябва да му е точната центровка,но имам Балкан 50 и по-същия начин я направих,даже като върна 1,8мм. след ГМТ разстоянието между чукчето и наковалнятая го направих да е колкото хартийка от цигари
            Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Първоначално публикуван от yaha_yamaha Преглед на мнение
              Много правилно си го написал! Само ще си позволя да допълня, че преди това трябва да се провери изправността на нисковолтовата (тази която е в магнета) и високоволтовата бобина.

Коментар

Смени си кондензатора които е на авансовата плочка

Коментар

Купих шпонка, намерих гайка, сложихме нов кондензатор, и искрата е много непостоянна. Оказа се, че след цепенето нещо ЯВНО не съм направил както трябва, защото едва едва се натиска манивелата, от там не може да завърти хубаво магнета и така няма как да е хубава искрата. Ще го цепим отново! Да ми е честито

Поздрави, Данаил!

Коментар

Виж маховика дали мята,но най-вероятно си огънал оста на коляновият вал,сигурно си чукал по оста(проблема с гайката),оправя се със индикатор и тръба,огъваш оста докато индикатора заспи.Ако си чукал по маховика,може и той да се е разкривил и да опира по статора,затова ти играе номера със токовете.
                    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Не, не... нищо не съм чукал, нито по оста нито по нещо друго. Определено има проблем отново нещо с манивелата, защото много, адски трудно се натиска. Кога ще го цепим, не знам. Някой ден когато е лошо времето и няма работа, тогава

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X