Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със скорости - Simson S50...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем със скорости - Simson S50...

Смени лулата
    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Полумесецът се нарича ШПОНКА !!! Можеш да си я направиш от стар , непотребен гайчен ключ .

Коментар

Смених и лулата, и само с кабелчетата връзвах за свеща, и пак не хвърля искрата, а като пипна ме удря ток....
        pe6o74, аз обичам да ми е по-трудно, иначе няма да ми е хубаво. Дали е "шпонка" дали друго име, като го няма, ще бъде с каквото може. Опитах, и направих, а мислех да взема от една стара или нова монета, по-здрав метал и да я срежа колкото трябва, да ви кажа "1 ст." пасна най-хубаво, но ми се стори прекалено тънка....
        Пази душата си, не гумите!

Коментар

Пробвай с друг кабел от бобината до лулата.
          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от Di4kata Преглед на мнение
            Смених и лулата, и само с кабелчетата връзвах за свеща, и пак не хвърля искрата, а като пипна ме удря ток....
            pe6o74, аз обичам да ми е по-трудно, иначе няма да ми е хубаво. Дали е "шпонка" дали друго име, като го няма, ще бъде с каквото може. Опитах, и направих, а мислех да взема от една стара или нова монета, по-здрав метал и да я срежа колкото трябва, да ви кажа "1 ст." пасна най-хубаво, но ми се стори прекалено тънка....
            Дали ти се излагаш като кифладжия или не - явно ти е все едно . Но някой ден ще имаш деца и помисли за тях .

Коментар

Някой може ли да ми каже, ако нямам такъв кабел, с какъв друг става? Защото този го взех от на баща ми старите кабели за свещите, от Лада (многожичен). Оказа се същия модел, като старият с който беше.

pe6o74 - (Не се засягай де, много си бил докачлив! Ако няма какво повече да кажеш по темата, моля, недей да пишеш. Мерси за информацията като какъв се излагам, мисля, че проблема си е лично мой. Като кифладжия, или като баничар, запази си мнението за мен в самия теб.)

Коментар

Може да повтарям вече написано,но-
                препили чукчето,направи му луфта по размер
                ако още няма ток,смени кондензатора
                ако още няма ток смени и бобината
                това при условие че си прозвънил кабелите,премерил намотките за верига и късо,и си пробвал с няколко кабела.
                Това че те удря ток нищо не значи,треа си искра...
                Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Шпонка за симсон - http://www.motorbike-bg.com/products...d=115&page=160

Коментар

Няма какво да говорим, то е ясно, че "мерак с пари се гаси". А да ви се оплача, все още не мога да го запаля, днес се оказа, че едното буренце на поплавака се е напълнило с бензин, освен това не мога да разбера едно - когато ритам на манивела, а свеща съм я допрял до главата и цилиндъра, не мята искра, а иначе ако хвана кабела до свеща, ме удря ток.... 4 свещи пробвах, едно и също, просто не ми е понятно как така има ток и ме удря, а не хвърля искра?! Не е възможно да не замасява, защото в такъв случай нямаше въобще да има ток...? Днес си поиграх 20-тина мин., и с 3 милиметрова ламарина с помоща на зеге, малък флекс и клещи, направих един страхотен полумесец. Маховика се застопорява супер, но гайката ми превъртя, и сега не мога да си намеря гайка С едра резба имам бол, а със ситна, нито една, и не мога да си завия маховика сега.
                    На велосипедите гайките на задната капла мисля,че са с такава резба(украйна,балканче и др),Огледай някоя стружка да не е замасила между чукчето и наковалнята(там където е болтчето.Да не се е скъсала някоя от изолиращите шайби)Успех.
                    DRZ 400S

Коментар

Шпонките трябва да са от закалена стомана!!

Коментар

Някой може ли да ми каже, ако нямам такъв кабел, с какъв друг става? Защото този го взех от на баща ми старите кабели за свещите, от Лада (многожичен). Оказа се същия модел, като старият с който беше.

pe6o74 - (Не се засягай де, много си бил докачлив! Ако няма какво повече да кажеш по темата, моля, недей да пишеш. Мерси за информацията като какъв се излагам, мисля, че проблема си е лично мой. Като кифладжия, или като баничар, запази си мнението за мен в самия теб.)
                        Котка и ти по гръб не падате . Засегнат не съм , защото няма за какво. По - скоро приятно засмян от поредния бисер във форума . Ти и доста други индивиди тук искате и получавате ПОМОЩ и информация напълно безплатно . Използвам думата индивиди , защото повечето от тях са с две леви ръце и голяма част НЕГРАМОТНИ. Това , че някой е седнал и намерил за нужно да отдели ВРЕМЕ за теб или някой друг означава , че е СЪПРИЧАСТЕН с болката ти и му ПУКА ЗА ТЕБ ! Възпитаният човек отговаря на това с уважение , а не с БЕЗХАБЕРИЕ . Това се научава първо в СЕМЕЙСТВОТО и после в училище. Относно предмета полумесец - той се намира на небето и на знамето на Турция.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          Шпонките трябва да са от закалена стомана!!
                          По - принцип да . Но в конкретния случай тя не предава въртящ момент , а е по-скоро фиксираща положението на един малък маховик. При липса на оригинална и наличие на остра нужда от езда - може и от по-ежедневни материали да се изработи. Отварял съм доста двигатели със срязана или напълно лисваща такава " ШПОНКА " и са били карани доста време така.

Коментар

Изчистих чукчето и наковалнята. Направих ги под 0,4 мм.. Но ток все още няма, ще сменя кабела, защото мисля, че е до него.

pe6o74- пари ли искаш? Кажи си IBAN-на, и ще ти пратя 0,50 ст. (колкото струва ШПОНКАТА). Ти май събираш слава тук във форума като критикуваш и подиграваш хората?! Добре, че НЕ ДАЙ БОЖЕ, и другите от форума не са като теб... тогава една голяма, част щяхме да останем НЕГРАМОТНИ. А такива философи и критици като теб, щяха да са МИЛИОНЕРИ!
                            Пък и като се замисля, в тази криза, информация току-така не се дава, ПАРИ СИ ТРЯБВАТ! Системата ти била, много лесна за разгадаване! Вземи издай една книга с бисери, като гледам сигурно за това обикаляш из форума, ще ИЗДАВАШ КНИГА. Не трябваше да го криеш от НАС! Първата да ми я пратиш, е разбира се ще си я ПЛАТЯ, няма да ти я искам подарък!

Коментар

Мойто коте , няма смисъл да продължаваме със словесния двубой. Мислих , че си по-широко скроена личност , но се оказва , че си поредния тесногръд представител на подрастващото поколение. 50-те стотинки по-добре ги вложи в своето развитие . Посей ги сега , за да очакваш плодове в бъдеще. Не чети избирателно , а вниквай в целия текст. "Славата" не я коментирам , защото ти е чужда като понятие . А "подигравките" явно са ежедневие при теб и ги слагаш под общ знаменател с всичко , което не ти пасва. Човек , който не уважава труда на другите си реже клона на който стои. Ако под критика и подигравка разбираш това , че ти посочих съвсем спокойно вярната дума на един детайл , който ти нарече полумесец и ти подсказах начин да не откриваш топлата вода в бъдеще , си е лично твой проблем.
                              П.п: От такива хора като теб винаги ще има нужда . Да казваш на черното - бяло и да донесеш от 100 кладенеца вода само и само да изкривиш нещата в твоята си посока е присъщо на два вида професии. Първата е адвокат , а втората би трябвало да я отгатнеш. Остани си със здраве !
                              Последно редактирано от pe6o74; 15-03-12, 12:55.

Коментар

Моля, администраторите да изтрият или излишните коментари, но ако не им се разправя, нямам нищо против да изтрият и темата. Взе да става много лично и неприлично.

Който се чувства обиден от някое мое мнение, моля да приеме искрените ми извинения. Нямам намерения да коментирам пост след пост това какъв и що съм. ТАКЪВ СЪМ, КАКЪВТО СЪМ!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X