Здравейте, колеги! След много дълго мислене, чудене и пот, реших да разцепя двигателя на моят Simson S50. Причината беше в това, че двата семеринга които са на коляновият вал, бяха заминали, от там (предполагам от това) хвърляше на свеща масло, цапаше я и нямаше палене. Разцепих го, смених всички семеринги, лагерите са си супер, но при разглабянето падна "вилката" (мисля, че така се казва) която сменява скоростите и не разбрах как да я сложа, айде дойде ми "мъдра мисъл" намерих мястото в което ПРЕДПОЛАГАХ, че трябва да влезе, но уви... Сглобих го така както мислех, но се оказа, че няма 1-ва скорост, а само нагоре включва... Дори не съм го пробвал да го паля, за това прилагам една схема от интернет, на която съм показал "вилката" къде съм я пъхнал.
На снимката съм показал:
1. - зъбно колело, на което има като улейче, в което пасна перфектно "вилката (2)"
2. - вилка
Благодаря, предварително. Не ми се иска да гадая като го отворя отново, и пак да не стане.
На снимката съм показал:
1. - зъбно колело, на което има като улейче, в което пасна перфектно "вилката (2)"
2. - вилка
Благодаря, предварително. Не ми се иска да гадая като го отворя отново, и пак да не стане.
Коментар