Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със скорости - Simson S50...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със скорости - Simson S50...

Здравейте, колеги! След много дълго мислене, чудене и пот, реших да разцепя двигателя на моят Simson S50. Причината беше в това, че двата семеринга които са на коляновият вал, бяха заминали, от там (предполагам от това) хвърляше на свеща масло, цапаше я и нямаше палене. Разцепих го, смених всички семеринги, лагерите са си супер, но при разглабянето падна "вилката" (мисля, че така се казва) която сменява скоростите и не разбрах как да я сложа, айде дойде ми "мъдра мисъл" намерих мястото в което ПРЕДПОЛАГАХ, че трябва да влезе, но уви... Сглобих го така както мислех, но се оказа, че няма 1-ва скорост, а само нагоре включва... Дори не съм го пробвал да го паля, за това прилагам една схема от интернет, на която съм показал "вилката" къде съм я пъхнал.

На снимката съм показал:
    1. - зъбно колело, на което има като улейче, в което пасна перфектно "вилката (2)"
    2. - вилка

Благодаря, предварително. Не ми се иска да гадая като го отворя отново, и пак да не стане.
    Прикачени файлове
    Пази душата си, не гумите!

От: Проблем със скорости - Simson S50...

Колеги, аз се досетих какво съм направил, и къде съм сбъркал, не е до тези две работи, а до това, че закачих манивелата на зъбното колело на което пали, а тя не е била така и предполагам, че от там идва целият проблем... Но все пак, ако някой има някакви виждания за друг проблем, нека да го сподели

Коментар

Отдавна не съм отварял такова чудо ,но ако не се лъжа няма как да я сложиш вилката освен по правилния начин.
      Преди да го отвориш пробвай следното:
      Под карбуратора трябва да има две болтчета с контра гайки под ъгъл едно срещу друго,който ограничават хода на механизма движещ вилката.
      1. Разхлаби контра-гайките без да мърдат болтовете/имат фрезенг за отверка/
      2.Натисни с ръка лоста за скоростите надолу така ,че да му обереш хода и задръж в това положение.
      3.Започни да отвиваш едно от болтчетата/мисля че задното но не съм сигурен/и трябва да усетиш че лостчето пропада още отвиваш докато изщрака виксатора на скоростите.Ако започнеш да отвиваш и не усетиш пропадане на лоста,значи това не е правилния болт,върни го както е бил и отвий другия.Единия болт ограничава движението в едната посока ,а другия в другата и се регулират така че да включва добре.Мисля,че така беше,пробвай и пиши какво е станало.Успех!
      Когато няма друг изход- използвай централния вход!

Коментар

Като натисна скоростния лост надолу усещам пропадане (изщракване), но не включва...

Ето снимки на за по-ясно, вилката съм я вкарал в канала на включващата зъбчатка, но проблема мисля все още, че е в това че вкарах зъбите на манивелата за храповика, а манивелата трябвало да бъде прибрана до самият корпус.
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от Di4kata; 29-02-12, 11:32. Причина: допълване

Коментар

Ако пружината на манивелата е сложена както трябва няма как манивелата да стой в зъбите защото пружината я връща в изходно положение
          Вилката към зъбчатката няма как да си объркал,по скоро не си я вкарал в жлеба на планката, която я мести .
          Ако си включил 2ра,3та и след това фиксатора си щрака а скоростите не реагират надолу,може така да е станало

Коментар

Вкарах я в жлеба 100% съм сигурен, проблема 100/100 е в манивелата, защото като натиснах 1 или 2-ра беше, и тя самата манивела сама си се връща надолу... бе няма как да го обесня, но е от нея 100%, ще го разглабям тея дни, като се отопли, защото 2 дни премръзнах като куче навън да разглабам и сглабам... Мерси, много yaha_yamaha, и на всички други колеги, които са прегледали темата, но като разумни хора без да спамят са пропуснали да напишат, след като не са сигурни!

Коментар

Здравей колега, вилката е двойна. Да не си пропуснал да поставиш другата част на вилката в малката муфа. Опитах се да сглобя нещо като схема за да ме разбереш по добре.

Погледни тук http://postimage.org/image/7m2zto6ht/

Желая ти успех.

Коментар

Това може да ти помогне http://translate.google.bg/translate...%3DlUZIwsLZQxw

Коментар

Мерси, аз съм го намерил в друг български сайт... лошото е, че е на бързи обороти и по десет пъти бързо кликвам на пауза за да видя бавно какво се случва...

Коментар

Колеги, днес го отворих за 1 час, оправих го сега всичко е ОК. Оказа се, че освен манивелата е имало още на едно място в което трябва да влезе вилката, а то в едно малко зъбно колелце в което има жлеб, но сега пък не мога да го запаля.... Ще го видя утре, може да е нещо до чукчето и наковалнята, защото не ми харесва искрата която хвърля на свеща. Аз не съм много на ясно с центровката, но щом сам го разцепих и го сглобих, ще оправя и това. Аз съм инат и докато не стане нещо не го оставям на ей така...!

Коментар

Колеги, възможно ли е, ако съм обърнал буталото за това да не иска да запали, защото ток на свеща много, с кола ме дърпаха и пак не иска... Но пък един път само се чу едно като "пърдене" с ИЗВИНЕНИЕ... Явно на неизгорели газове...

Коментар

Първоначално публикуван от Di4kata Преглед на мнение
                        Колеги, възможно ли е, ако съм обърнал буталото за това да не иска да запали, защото ток на свеща много, с кола ме дърпаха и пак не иска... Но пък един път само се чу едно като "пърдене" с ИЗВИНЕНИЕ... Явно на неизгорели газове...
                        Да.

Коментар

Ще го сваля и ще го обърна, дано да е до това... Просто вече не виждам какво може да е, защото днес поизчистих магнитите на маховика и пластините които са на статорните намотки понеже бяха малко омаслени (след като не са чистени никога), викам да не е до това, но уви

Коментар

А разтоянието на чукчето видя ли ? Трябва да е 0.4 .
                            На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от Di4kata Преглед на мнение
                              Ще го сваля и ще го обърна, дано да е до това...

То трябва да има някаква маркировка. Стрелка, точка...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X