Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със скорости - Simson S50...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем със скорости - Simson S50...

Буталото е работило до сега и си е перфектно, не знам как ще я видя тази маркировка, има само размера на буталото, които се намира отгоре, само той се вижда. Но стрелки и точки не.... Аз, аз си сбърках, защото съм много организиран, винаги всичко съм подредил като махам нещо, но този път когато вадех буталото, просто не му обърнах внимание... А все едно за пръв път слагам бутало и махам
    Пази душата си, не гумите!

Коментар

Тогава ключовете на сегментите трябва да са насочени напред към изпускателния отвор на цилиндъра,ауспуха,(ако няма стрелка,или точка), а,не към смукателния отвор(карбуратора).
      Научих,че колкото и да знаеш,все още има какво ново да научиш!

Коментар

Леле, ами да. Аз помня, че като го слагах, бяха отзад към отвора за карбуратора Мерси, много колеги!

Коментар

Обърнах го. Не става и не става...! Искрата - гъста, гъста, бензин - бол, и не иска.... Центровка ли му трябва, не знам вече. Ще видя, дали е добре центровката, ГМТ - ДМТ = чукче и наковалня, което значи, че при горна мъртва точка -> чукчето трябва да се затвори, а при ДМТ - чукчето трябва да се отвори?

Коментар

Обратно. Чукчето трябвя да отвори при ГМТ или по точно да започне да отваря малко преди ГМТ

Коментар

Луфтомер имаш ли ? Завърташ вала да дойде на гърбица и да отвори чукчето; отвора трябва да е 0.4 . Ако има нагар ; или пъпка трябва да го свалиш и почистиш ; или ново. И пак центровка. Що мислиш че на новите коли и мотори махнаха тоя вид запалване.
              На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Симсона трябва да има белег на маховика и картера.Когато са един срещу друг чукчето е затворено и при леко завъртане на маховика по часовниковата стрелка трябва да започне да отваря.
                Когато няма друг изход- използвай централния вход!

Коментар

Колеги, оказа се, че го няма полумесеца който трябва да центрова маховика с коляновия вал.... Аз когато го разглабах го нямаше, как преди е бил центрован не знам. Ще видя днес да си направя аз един полумесец, защото иначе няма да стане работата.... Какво да направя, знаете ли колко е трудно от нищо с нищо, да направиш нещо.... Мерси много за помоща, колеги! Мисля, че е време да се заключи темата (разбира се, както преценят модераторите).

Поздрави, и мерси отново!

Коментар

Di4ka взимай един истински мотор а не си вгорчавай живота с подобно чудо на соц-техниката.
                    0 8 76 36 8 542

Коментар

А според теб колега, дали ми се занимава почти всеки ден все нещо да правя по тази стара техника. Това ми е 4-ти кошник и все си викам "Писна ми, повече няма да се занимавам и няма да си купувам такива мотори, щом нямам пари за друг" и все така става. Първо Ява 175, после Симсон С51, МЗ ЕТЗ 151, и отново на Симсон С50 обаче.... "Майстор" станах от тези соц-машини. И аз искам да си имам едно ендуро, да не е ново, ей там да пали и да върви и да знам, че е ЕНДУРО, но до сега няма финансова подкрепа от наще, винаги с мой заделени пари съм си ги купувал. Както казва баща ми "изкарай си пари, и си купувай каквото искаш"

Коментар

Първоначално публикуван от Di4kata Преглед на мнение
                        . Както казва баща ми "изкарай си пари, и си купувай каквото искаш"
                        И е прав, да знаеш.
                        Успех!!

Коментар

Първоначално публикуван от Di4kata Преглед на мнение
                          ... "изкарай си пари, и си купувай каквото искаш"
                          То и моя шеф (бащата) така казва , просто няма как да е иначе и аз го разбирам и затова си таркалям моето стругче, но хубавото е ,че почвам да му свиквам и да го карам както трябва. Успех колега и горе главата , всичко с времето си, няма все да е така Поздрави
                          Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Мотор се купува с мерак.
                            0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
                              Мотор се купува с мерак.
                              Не и в тези времена, колега...
                              Yamaha WR 200

Коментар

Няма какво да говорим, то е ясно, че "мерак с пари се гаси". А да ви се оплача, все още не мога да го запаля, днес се оказа, че едното буренце на поплавака се е напълнило с бензин, освен това не мога да разбера едно - когато ритам на манивела, а свеща съм я допрял до главата и цилиндъра, не мята искра, а иначе ако хвана кабела до свеща, ме удря ток.... 4 свещи пробвах, едно и също, просто не ми е понятно как така има ток и ме удря, а не хвърля искра?! Не е възможно да не замасява, защото в такъв случай нямаше въобще да има ток...? Днес си поиграх 20-тина мин., и с 3 милиметрова ламарина с помоща на зеге, малък флекс и клещи, направих един страхотен полумесец. Маховика се застопорява супер, но гайката ми превъртя, и сега не мога да си намеря гайка С едра резба имам бол, а със ситна, нито една, и не мога да си завия маховика сега.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X