Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha DT 125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Взех си Yamaha DT 125 и имам няколко въпроса

Митков не съм 100% сигурен но ми се върти в главата че при каране на постоянна пълна газ проблемът беше че обеднява сместа откъм масло, а не че идва повече въздух и по-малко смес масло+бензин. Може и да греша де, но идеята ми е че при такова задиране от каране дълго време на пълна газ щеше да има постепенно прегряване, от типа който оставя надлъжни черти отстрани на буталото.

Тук на снимката направо си има разпадане на алуминия, което става при детонация и при влизане на охладителна течност в цилиндъра.
    Последно редактирано от Goblin; 18-07-07, 00:20.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

..между другото само да добавя към горното си мнение ..че и 4 тактов наточен двигател не може да издържи дълго време на пълна газ...по-подобни причини-например двигателите на формула 1 то края на 70 те и началото на 80те..-когато са били с турбокомпресори и са били по над 1000 коня ..са имали живот на пълна мощтност от само около минута и половина ..докато на по вариращи режими са карали много повече..то и сега като нямат компресори..май пак е същата но не е чак толкова фрапиращо голяма разликата

Коментар

Тук на снимката направо си има разпадане на алуминия, което става при детонация и при влизане на охладителна течност в цилиндъра.
        -да-със сигурност и бензина е бил слаб и сместа бедничка ..а нищо чудно и течност да е навлизала..то пак много е изкарал двигателя
        -просто исках да спомена за карането на пълна газ дълго време -защото много често така се трошат 2 тактови мотори -които иначе са много здрави и надеждни ..и само е такова некадърно каране ги плаши

Коментар

Е за това спор няма, още едно време на Вартбург-а в упътването пишеше "педала на газта трявбва винаги да играе"

Коментар

Е за това спор няма, още едно време на Вартбург-а в упътването пишеше "педала на газта трявбва винаги да играе"
            ..ТВА не го бях чувал..
            -да не би да си карал варбург на времето

Коментар

Е как, с двутактовите съм закърмен

Коментар

Благодаря ви за мненията и съветите , които споделихте . Сега чакам за изпит за А категория и после ще пробвам моторетката. Надявам се ,че няма да и се случи това което се е случило с предишния собственик
                Последно редактирано от iva_kx; 20-07-07, 13:27.

Коментар

YAMAHA dt 125 -строшено бутало

Здравейте,всички!!!
                  Вчера реших да изпробвам ямахата колко може да вдигне ,стигна до 130км/ч и някъде около 500м карах с тази скорост и изведнъж мотора промени шумът и угасна, аз веднага стиснах съеинителя и спрях.Пробвах да ритна да запали но не можеше,след няколко проби 'отпецна' .Веднага след това разглобих двигателя и се оказа 4е буталото строшено.Отгоре точно в средата има дупка колкото 2 стотинки,все едно е прогорено с електрожен!Цилиндъра също е понадран.Някои ако знае каква може да е причината ще съм му много благодарен да сподели!И евентуално от каде може да си купа бутало(сегменти) е да се шлаифа цилиндъра.

Коментар

До: YAMAHA dt 125 -строшено бутало

Прочети тази тема и ще разбереш защо е станало така

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=16670
                    Има още такива теми потърси.
                    MG RACING

Коментар

От тази тема не ми стана много ясно понеже тя е повече за карането на 2Т машина без газ,но от другото прочетено стигнах до извода ,че в максимални обороти започва да обеднява сместа на бензин+масло,вкарва повече въздух,и се получава изсушаване, от което свеща прогаря буталото.Така ли е?А и друго-маслото с което карах е някакво Кастрол за скутери,може и то да има влияние??

Коментар

Каде може да ме насочите да си купа буталото+сегментите+бутален болт,шлаиф на цилиндъра,и какви пари горе-долу ще струва?

Коментар

На моето ДТ125 се е случило това http://forum.offroad-bulgaria.com/at...6&d=1184498258
                          след каране със 130км/ч доста време. Ето тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=11567
                          има също инфо.

Коментар

Първоначално публикуван от CICAKA Преглед на мнение
                            Каде може да ме насочите да си купа буталото+сегментите+бутален болт,шлаиф на цилиндъра,и какви пари горе-долу ще струва?
                            за шлаиф незнам но ас имам едно дт сас стришени лагери на вала но буталото сегментите и буталня болт са чисто нови ако не си намерил обади ми се 0877560618
                            LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE

Коментар

Thewizard,при мойто бутало се е полу4ило по сущия начин,само че е видяло повече зор и в средата(там където и издълбано това бутало) моито има дупка.
                              А иначе днес отидох в Ендуро магазина на Пиротска за бутало и сегменти и оставих цилиндъра да шлаифат по него.

Коментар

До: Yamaha DT 125

Ок, дано го направиш. За мойта ямаха ми искат 400 лв да се оправи, нова биела с лагера на вала и за работата и за това ще го продавам на части. Някой ако търси нещо да ми пише, не си заслужава да го правя щот съм го взел за 300лв и е без документи
                                Последно редактирано от iva_kx; 05-09-07, 11:37.
                                LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X