Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се справяте с полуделите кучета.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Как се справяте с полуделите кучета.

Кучето не може да ви ухапе когато тича.Но може да ви бутне като мине пред мотора.Близал съм рани от такова падане.И то уж само да пробвам мотор без екип.Да ви кажа правичката бая бях поужулен.
    МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

• До: Как се справяте с полуделите кучета.

Първоначално публикуван от Pacharoza Преглед на мнение
      Кучето не може да ви ухапе когато тича.Но може да ви бутне като мине пред мотора.Близал съм рани от такова падане.И то уж само да пробвам мотор без екип.Да ви кажа правичката бая бях поужулен.
      Никакви пистолети спреиове идр като го ритна с ботуша от движение веднага си отива откадето е дошло

Коментар

• От: Как се справяте с полуделите кучета.

На никой не препоръчвам опит за ритане на кучето - аз пробвах това и си контузих тазобедрената става щото ритнах въздуха със пълна сила и злоба - резултата две седмици коцук-коцук.

Коментар

Имам куче и познавам нрава им като цяло . Мога да преценя кое куче може да нападне , в общи линии ако не им обръщате внимание просто спират да се занимават с вас , но ако за миг се паникьосате ,не е изключено да има нападение . Кучетата усещат адреналина който се отделя когато човек изпитва СТРАХ! Проява на психическа устойчивост винаги помага .
          "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Истината е че като намалиш и вече не си им интересен. Така е по-добре и за тях и за нас.

Коментар

По-напред в темата колегата sl.daskalov беше описал един начин, който при мен поне дава резултат. Намаляш и те спират - ако някое твърдо е решило да пробва, то единственото, което трябва да направиш е да стиснеш съединителя и да изфорсираш двигателя... Слуха им е много по-развит от нашия и това определено им причинява направо болка... До сега не съм имал случай обикновено овчарско/улична превъзходна куче да е устояло на това... Обикновено се отеглят с вой и опашка между задните лапи.

Коментар

Аз понякога им лая ... или намалям скоростта и минавам спокойно. Кучетата са много социални животни, според мен не е редно да ги ритаме и стреляме без причина или само защото са ни подгонили, това е тяхната природа... ако унищожаваме всичко което ни затруднява какво ще остане около нас?

Коментар

Следващият път мини с пушка,пистолет или нещо подобно,но не стреляй по КУЧЕТАТА ,а по стопаните които са ги пуснали!!!Аз лично това мисля да направя ,ако не са предприели мерки след псувните.
                  Балкан 50--->Минск 125--->Кавазаки КЛХ 250---> Beta RR 525 Factory 2009

Коментар

Наближавам ги бавно и само да подмина....газта до долу

Коментар

Първоначално публикуван от aleks_ma Преглед на мнение
                      Следващият път мини с пушка,пистолет или нещо подобно,но не стреляй по КУЧЕТАТА ,а по стопаните които са ги пуснали!!!Аз лично това мисля да направя ,ако не са предприели мерки след псувните.
                      Спрямо стопани на ,,улични" псета съм съгласен , но тук става дума главно за пастирски и тогава нещата са различни .
                      Не карай по-бързо от своя ангел-хранител!

Коментар

При едно от последните карания за 2010, пътят ни минаваше през едно селце.На излизане от селото,аз бях последен мотор и изпод дупка в оградата изкочи едно псе,което се спусна към десния ми крачол.Инстинктивно последва здрав ритник с ботуша по кучето/не се гордея ,че съм го ритнал-напротив/,но ако беше по голямо щеше да ме събори.Относно овчарските кучета -ако имате възможност по-добре ги заобикаляйтеДивите прасета също не са за подценяване,особено когато имат малки,но тук говорим за кучетата и да не се отплесвам.Поздрави на всички.

Коментар

Ако сте със 125 2т крос повярвайте ,че такъв проблем със кучета няма да имате само леко припомпване на газта и кучетата се чудят на каде да отпрашат

Коментар

Аз съм със 125 2 т крос и по миналата седмица реших да си направя разходка от моето село до Стара Загора.Карам си всичко 6 и стигам вече почти до града като доближих някаква сграда и изведнъж както си карам 2 кучета тичат към мен.Форсирането не помогна изобщо а и все още нямам ботуши и реших че и дотам ми е достатъчна разходката обърнах и всичката гас, като се обърнах след 200 300 метра вече ги нямаше.
                            По-добре провален опит,от колкото да не си опитал. :)

Коментар

Преди време бях чел тази тема. Повечето хора пишат, че реалната опасност е да не влезе под гумите.
                              Аз пък за последните 2 седмици опровергах всички тези теории. И това в София.
                              2 ухапвания за такъв кратък период не мисля, че е само лош късмет.
                              Първия път карайки покрай пазара в Красна Поляна, между колите неочаквано изкочи някакъв помиар и започна да бяга и лае до мен. Докато осъзная какво става, усетих захапване на ботуша.
                              Втория път обаче, и аз и един приятел нямахме този късмет - бяхме без ботуши и по къси гащи.
                              Малка квартална уличка с къщи където ни е паркинга за моторите. Моя човек излиза от паркинга и след малко чувам, че мотора му гасне. Понеже е новобранец още, реших, че е паднал и веднага скочих на моя да видя какво е станало. Няма и 10 метра от входа на паркинга, 5-6 кучета ме обградиха и в един момент усетих, как едно от тях е захапало и си виси на крака ми малко над глезена. Когато стигнах до моя човек, видях, че е спрял, защото и тои е ухапан по същия начин.
                              2-3 дни трудно стъпвахме и още не са зараснали раните напълно...
                              Та който квото иска да си говори. И аз се доверявах на мита, че само гонят и че не различават човека върху машината...мога да ви кажа, че доста уверено и 2-та пъти си целеха крака ми.
                              Отделно колкото пъти са ме гонили в града, никога не скачат срещу теб фронтално и на време за да се подготвиш. Винаги изчакват (обикновено тихо) встрани и те подгонват чак в момента в който ги отминеш.
                              Интересно какво трябва да се прави в такава ситуация? Не мога да ходя всеки ден на работа с кросовите ботуши. Не мога да карам срещу кучето или да спирам винаги когато ме подгони...Все пак се кара в градския трафик и не се знае кой ще ме нацели отзад или засече.
                              Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                              Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Караме си с един приятел аз сузукито а той атв ямаха 3502т чист крос нападнаха ни 3 кучета , моя приятел тръгна срещу тях и ги изгони , рева на това атв във високите е жесток

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X