Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се справяте с полуделите кучета.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как се справяте с полуделите кучета.

Първоначално публикуван от Tanuco Преглед на мнение
    Колеги, не че нещо ви се бъркам в линията на живота....ама откъде е тази откровено идиотска агресия да ритате кучета??? Всички се надпреварват да се похвалят кой как е успял да нацели някое куче!?!?!?
    Все едно слушам...т.е. чета разказите на 10-15 годишни деца. Всеки има право на мнение и поведение на тоя свят, ама според мен това е детинско.
    Или може би приемате агресията на кучетата твърде лично? Аз се забавлявам в повечето случаи като ме подгони куче, давам повечко газ и толкова...
    е - прави си - ама до някъде

те що не си стоят кротки и мирни в крайна сметка

аз винаги в такъв момент си представям как съм пеш с дъщеря ми и гадното псе е до нас и ни лае

тогава ме наскачат едни мисли и желания... да не ти разправям

btw - теб куче дъвкало ли те е?
    Последно редактирано от Тодор Пашов; 19-12-08, 12:05.
    EnduroX Alba-Damascena 2019

Коментар

Отзад напред -
      Дъвкало ме е и то няколко пъти, за половината от които сам съм си виновен.
      Не забравяйте, че кучетата атакуват, защото се чувстват застрашени, особено с моторите в 99% от случаите ние сме тези, които им нарушаваме пространството и те лаят и се ежат, за да се защитят...т.е. не е безпричинна агресия.
      Колегата sl.dimitrov имаше страхотно мнение по темата, ама ще видя дали е в тази тема или някоя друга.

P.S. Тук е..на първа страница, мнение номер 6
      Последно редактирано от Тануцо; 19-12-08, 21:04. Причина: добавка мнение.
      Per aspera ad astra.

Коментар

не се карайте сл. даскалов го е написал,кучетата гонят в повечето пъти заради интереса към нещо движещо се и бръмчащо,днес покарах и се възползвах от хубавото време и до една военна вишка винаги има 2-3 кучета които само като ни чуят и хукват като луди кум моторите,та днес минавам и ги виждам как бягат и идват,намалих скороста да не би да сгазя някое и си карах бавно а кучетат се кефеха,лаеха и бягаха наравно с мен гледайки задната гума ,ами това е,аз им се смеех те животните си лаетха,та случвало им се е и ретник да отнасят не от мен а от друг един колега, но не е редно това....те са животни а ние сме хора

Коментар

Първоначално публикуван от Shifta Преглед на мнение
          те са животни а ние сме хора
          А понякога е обратното
          Hristo Draganov
          http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Що продължавате да пишете по тази глупава тема?Кучетата са си гадна напаст и това е.Колко народ изпохапаха,и колко зарази пренасят че и да го чакам да ме хапе че и да не му отвърна.Въдят се като мухи, и няма да се загуби кучешкия род,не бойте се господа куче-любители.Обаче много лесно може да удавят някое малко дете че дори и по голям човек.Не смятам че трябва да се избиват,но и не смятам че трябва да им се обръща чак такова внимание.

Коментар

Тука едно съседче не е истина какво го направи 1 ротвайлер ... Просто не е истина!
              Майка му на това дете и то си излзат на разходка и една съседка решава да ходи с тех и да си разходи кучето и детето било с колело и го оставя на 1 ливадка и започва да си играе нещо и изведнаж какво станало на кучето нз и нападнало детето .Аз като излизах от нас видях кучето и собственичката като го прибираха собственичката плачеше ,а на кучето от устата се стичаше кръв просто неуписуема гледка ......
              Детето го закараха веднага в пирогов има 10 шева на главата и доста рани навсякаде Кучето като е скочило в/у него и лапите са му се били забили в гърба ........
              На другия ден го застреляха !
              Просто незнам какво е било на родителите
              Последно редактирано от ulkataa; 20-12-08, 18:31.

Коментар

И аз знам какво е да бъдеш нападнат от Ротвайлер бях без мотор отивах на работа пеша в 5 часа сутринта беше зимата и като ме нападна не ме хапе а само ме лае от 20-30 см растояние и само ме плюе държа ме на полусъеденител близо 20 мин. не мога да си бръкна в джоба да сиизвадя телефона да звънна на някои то като ме види че посягам към джоба и леко приближава и лае още по силно.Добре че това се случи пред на маика сестра и и като чул калеко ми извади пушката но кучето мръсно май усети исе размърда не че не гръмна по него но не го улучи но голям страх брах тогава
                0888 074 049

Коментар

Аз гледам няколко кучета, едно от които е Каракачанска овчарка. Доста голямо и на вид страшничко куче. Но винаги е на повод в местата където не съм сигурен дали няма хора. Не че е зло ама си е голямо и може да изакъли някого.
                  А за бездомните помяри мнението ми е, че нападнат ли ме отвръщам с шут или с камък. Няма да ме ядат я.
                  А по въпроса с родвайлери, питбули и всякакви такива изкуствено създадени да убиват кучета, съм на мнение, че трябва да се забранят.
                  По тъпи от тези псета няма. И аз съм брал страх с родвайлер. Като ме приклещи до една ограда, а аз с крака в муцуната му и така си седях 2-3 минути, а стопанката седи отстрани и само го вика, и ми разправя как видиш ли няма да ме изяде На такива хора само пинчер и то джобен трябва да им се поверява.
                  KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Доста ценна тема. И аз забелязах доста агресия и наистина- детинщина (с извинение, не искам да обидя никой просто само това описание ми идва на ум) в отношението на повечето тук към кучетата. Някой непознат ако влезне у вас с форсиращ мотор как бихте реагирали? Ще го "излаете" много ясно. Кучетата не са виновни и често зависи от това как са израстнали и дали са ги били много като малки. Разбирам за самозащитата да ги ритна в муцуната, но чак пък да се хваля с това после, а да не говорим да ги стрелям с пистолета Не стига че човека убива всяко едно животно ежедневно и често за своя угода, не стига че се избива помежду си, но и да продължава и да не се усеща и да се стига до "хумор" като "Хъ-хъ, брато на т'ва псе напрао му нашоках репата, то само ме излая де, ама пак беше много яко хъ-хъ."
                    Толкова с критиката, а сега по темата Аз се справям като намаля-газ на съединител ако не стане спирам докато им доскучае. Случвало се е и да е цяла глудница, не беше изненада де, видях ги отдалече и просто им заобиколих територията, докато спряха да лаят и само ме наблюдаваха. Ако подходиш с респект, често ти отвръщат със същото, ако не почваш и ти да отвръщаш с тяхното поведение-шутове, камъни- разбираемо е защитаваш се. Но поне опитайте да им влезнете в ситуацията - хора сме, по-умни сме.
                    П.П. Понеже съм софиянец, но вече половин година живея във Варна, да ви кажа за тези които незнаят, тука 90% от кучетата са кастрирани и както си вървят на глутница от по 6-7-8 огромни, така и идват да се галят. Страшна работа е тоя град супер организация има, евала

Коментар

Мойта тактика при среща с кучета е следната;
                      Ако има начин ги заобикалям на безопасна дистанция.
                      Но тъй като в повечето случай разминаването с тях е неизбежно прилагам следните мурафети;
                      Карам с лека газ докато се приближи най-смелото на два три метра след това на полусъединител форсирам мотора няколко пъти, естествено помиярите първо отскачат назад и после пак атакуват но аз вече съм десетина метра напред, като карам с постоянна скорост без да се панирам.Но те пак ме приближават.Аз пак форсирам но те вече не се плашат.Включвам клаксона и те пак спират.Аз през това време съм още десетина метра напред и пак ме настигат,изправям се рязко на мотора да им покажа че намеренията ми са серьозни и че съм по-голям противник от колкото първоначално са ме помислили а те пак отскачат назад и аз пак съм напред, а те са се отказали.
                      Но съм имал случаи когато не се отказват въпреки всичко. Тогава спирам заставам с гръб към мотора взимам камани дървре каквото има и мятам по тях като не спирам да псувам с всичка сила до като не се разбягат.

Коментар

Лично аз се справям с лошите кучета по следния начин,когато видя че към мен се насочи куче намалявам скороста докато се изравня с кучето след което без паника постепенно ускорявам докато не се откаже даме гони.Доста голяма грешка е да увеличаваш скороста когаро видиш,че те приближава куче защото тогава и кучето от стремеж да ви хване и то увеличава своята скорост и обикновенни попада под мотора а последствията водят до тешки травми.Извода е (БАДЕТЕ ПО ХИТРИ ОТ КУЧЕТАТА)
                        [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Във вторник ме ухапа куче, незнам каква порода беше, но беше голямо и рунтаво.Биха ми две противоотрови и трябва да ми бият още две след месец.. Мойте изводи са, кучетата да бъдат ритани щом тръгнат към теб, защото в последно време са побеснели.
                          2 stroke power

Коментар

Мене лично 4-5 пъти ме е гонило куче,но в повечето случай газ до дупка и това е,то след 20-30 метра се отказва.Вече ако скача върху мене ще играе крака,иначе нз какво ще стане ако 4-5 ме погнат тогава нема мърдане

Коментар

Мен също са ме нападали кучета(с мАтора де). Когато е едно съм забелязал че тича до мотора, но когато са повече(а това се случва по често)винаги едно от тях минава пред мотора. И е въпрос на късмет да не минеш през него.На мен ми се е случвало в такава ситоация да мина през него, но за късмет не паднах. А явно и на кучето му нямаше нищо,защото на другия ден минах пак от там и тол аеше пак,ноот по задна позиция(разбираемо защо)аз съм95кг +мотора175кг xt600.
                              Последно редактирано от ТониМонтеро; 10-04-09, 19:43.
                              MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
                              (А1+)
                              О877ООО98О

Коментар

Не мога да не споделя и аз една много странна случка.

Карам си аз с доминатора по един черен път, а зад мен пъпли едно скутерче, бяхме тръгнали да видим някакъв пожар в близката горичка.И нещеш ли, срещу нас малко стадо овце и естествено две големи каракачанки...ами сега.Те разбира се озъбиха и тръгнаха срещу нас.
                                За беля скутера угасна, а за мен беше късно да обръщам назад, а и напред не става щото стадото е заело целия път.
                                И...какво мислите направих, загасих мотора и слазах от него и аз незнам защо.
                                Обаче, изненадааа...кучетата спряха да лаят и се завръщаха назад, ...а аз се бях прежалил, щеше да ми избяга сърцето. После овцете заедно с кучетата минаха покрай мен все едно, че не е имало нищо.
                                Странна работа, не повярвах на очите си.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X