Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се справяте с полуделите кучета.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как се справяте с полуделите кучета.

kiki.t е прав - на кучето му е интересен движещият се обект, независимо дали това е колело, мотор или кола. В момента, в който спреш на място, се превръщаш от „движещо се бръмчащо нещо“ в „човек“, а повечето кучета имат респект от човека. В 90% от случаите кучетата изгубват интерес, а ако се наведеш „за камък“ (дори и да няма) - побягват.
    Аз лично досега като съм на мотора не съм имал особени проблеми - просто карам с постоянна скорост, не се стремя нито да избягам, нито да намаля, просто внимавам да не смачкам някое. Те тичат известно време с мен, и после се отказват. Няма смисъл според мен да се дава газ, и да се предприемат излишни рискове - шансът кучето да те ухапе е минимален, пък дори и да го направи - тъй като мотора се движи, не може да стисне силно, а още повече, че по принцип караме с екипировка, и едва ли дори и в най-лошия случай ще се получи нещо повече от синина или одраскване. Шансът обаче да паднеш, давайки газ по пресечен терен се увеличава в прогресия със скоростта, а последствията от едно падане с 50-60 км/ч може да са доста по-опасни от зъбите на едно куче през ботуша.

Относно кучегона - не знам дали на мотор ще има ефект, тъй като работи на принципа звуковите вълни - издава ултразвук, който би трябвало да дразни кучетата и да ги отблъска. Ултразвука първо е вълна с голяма насоченост, т.е. не се разпръсква, и звука трябва да се насочи директно към кучето, и второ - на фона на шума от кросов мотор ефекта ще е минимален. Все едно разликата, когато някой ви викне на ухото в тиха стая, или в шумна дискотека - първото е дразнещо и стряскащо, а второто - нормален разговор

Коментар

До: Кое е най-гадното ви падане в стажа на ендурист?

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
      Ако има някое много настоятелно куче, намалявам още повече, минавам на ниска предавка (1-ва или 2-а) и точно когато кучето си мисли че е хванало "звяра", рязко подавам газ, така че двигателя да изреве и да превърти за момент гума. Изхвърлените камъчета и прах плюс рязкото увеличаване на шума вече са знак, който кучето обикновенно разбира и се оттегля. Също никое куче не може да издържи на децибелите на изфорсиран кросов мотор (особенно двутактов) когато се хване съединителя и се форсира двигателя точно когато кучето се приближи до мотора!

Та така, карайте си моторите, правете си вашия кеф и не правете кефа на лаещите кучета, като им обръщате внимание!
      Най-изчерпателният и точен отговор - аз също процедирам така. Ако не се откажат в рамките на 100 метра спирам на място, изчаквам да се приближат до мотора и форсирам - изпадатв шок и се отдалечават с лай. Само не знам как би проработила тази стратегия ако го видиш в последния момент или ако е цяла глутница.
      Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Абсолютно съм съгласен с мненията на Слави,Кики и Акселератор.За шест год каране само едно куче се е опитвало да ме захапе(а по София уличните помияри са хиляди и са ме нападали поне 100 пъти-или както се шегуваше един приятел , естествения враг на моториста е кучето).Останалите се задоволяват просто да тичат до мотора и да лаят.Така че моята техника е караш си и не се панираш.Шанса нещо да се случи е почти нулев.Гадно е когато те стреснат(особено в града между колите),защото не се знае как ще реагираш(току виж се завреш под някоя кола).Ако ли пък много държиш да му го върнеш,достатъчно е след като го подминеш да изфорсираш мотора(особено ако е с по-отворен ауспух).Бъди сигурен ,че кучето се чувства все едно до теб е изсвирила тромбата на Титаник.
        Последно редактирано от ЕМО; 24-10-08, 13:05. Причина: допълване
        Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
        Джон Кенеди

Коментар

Аз обикновенно слизам и използвам най-силното оръжие - кросовите ботуши! Винаги действа защото явно те обръщат внимание на самия мотор, а като слезнеш... ...в повечето случай ги е страх от хора.
          KTM Fen

Коментар

Обикновенно не им обръщам внимание, но ако са по-настоятелни, обръщам и почвам аз да ги гоня...кефа идва като ги настигнеш с атв-то...ако са прости и не кривнат рязко преспокойно може да минеш отгоре им...не съм го правил досега...само до сплашването съм си останал

Коментар

Последния случай е от онзи ден! Едно подгони моя мотор, колегата след мен го смачка
              Иначе по принцип ги целим с ботушите или почваме да се гоним с тях! Забавно е, а след време и на мен и на тях им писва!
              Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Е това е най-лошото, че кучето тича след единия мотор не вижда тоя зад него и става пребиването един колега от Самоков така пострада при едно каране в с. Радуил, иначе кучетата не смеят да скочат по мотора аз ги игнорирам иили ги прогонвам с форсиране на празен ход, звука ги кара да подвият опашка

ПП
                Остава да почнеме да караме с кучегон в едната ръка
                Повече газ и на задна гума през кучето за безскруполните де
                [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

...значи
                  -вариантите за действие са 3
                  1 во ..хващаш съединителя и форсираш мотора..обикновенно това ги стряска особенно ако си с 4 такт
                  2 ро ако и това не действа -тръгваш към тях с газ до дупка и полусъединител..
                  3 то ..ако в движение се случи да ти изскочи..и няма на къде..малко преди сблъсака завиваш настрани доколкото можеш..за да се блъснеш в кучето под ЪГЪЛ а не фронтално..до маалко преди сблъсака намаляш максимално възможно но в момента на сблъсака дори маалко преди него подаваш яко газ леко се изтегляш назад и се стягаш..ако има време

..тези техники..са изпробвани...мнооого кратно ..във всяка една от точките

..има и още една техника..бягаш с мръсна газ и изчезваш ако има възможност..но нея ..всички я знаят

Коментар

1 во ..хващаш съединителя и форсираш мотора..обикновенно това ги стряска особенно ако си с 4 такт
                    И от 2 т бягат пък са големи колкото мотора
                    [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Дали кучетата си играят или не - това си е тяхна работа.Аз реагирам горе долу като тях.Ако не ме закачат - минавам и аз без да ги закачам.Ако ме закачат - ставам питбул...шутове...камъни...пиратки...и всякакви други подръчни материали.Гоня ги да ги газя и т.н.
                      Това го препоръчвам само ако минавате през един и същи маршрут постоянно.Псетата се "научават" че с вас "игра" не става.И като разпознаят звука на мотора - си намират по-безопасно място.Иначе отнема много време ако трябва всички да ги "възпитаваме".
                      Значи - според мен няма значение колко голяма е глутницата или наи-голямото куче в нея.Важното е да разберат ,че имат насреща си силен и решителен противник.Ако се панирате - спукана ви е работата.Тази стратегия не съм я измислил аз - черпил съм от поведението на моята питбулета.Отначало помиярите я нападаха за да си пазят територията,но след 2-3 опит разбраха че е по добре да си затварят устите ,че после и кожата не могат да си опазят,а територията си остава тяхна така или иначе.
                      ....когато минавам отнякъде и знам че е за веднъж ,се задоволявам само да отправя премерен ритник в муцуната на косматото.Ако уцеля - духовно удовлетворение ( и псето следващия път ще си помисли преди да се "заиграе" с маторист).Ако не уцеля - продължавам ,а пасето стъписано се радва че се е отървало и престава да ме гони.

P.S. Да отбележа само че ритника трябва да се изпълнява при относително ниска скорост на движение.В противен случаи може да си нанесете сериозни травми.Преди години един приятел се опита да плесне една мадама по задника от движещ се автомобил.Скороста да е била 50-60км/час - едва не си счупи ръката.

Това е моя опит.Може да не е хуманен,но работи.А на защитниците на животните ще кажа "Да би мирно седяло- не би ботуш видяло".Все пак това е вид самоотбрана.

Коментар

Първоначално публикуван от borisgp Преглед на мнение
                        Е това е най-лошото, че кучето тича след единия мотор не вижда тоя зад него и става пребиването един колега от Самоков така пострада при едно каране в с. Радуил, иначе кучетата не смеят да скочат по мотора аз ги игнорирам иили ги прогонвам с форсиране на празен ход, звука ги кара да подвият опашка

ПП
                        Остава да почнеме да караме с кучегон в едната ръка
                        Повече газ и на задна гума през кучето за безскруполните де

Хахахаха това го знам едното куче тръгва по другия мотор хахах с един прител карахме кам Косанин дол и той понеже с тръба и му бучи мотора едно куче се излете по него а мен не ме чува моя мотор е по тих и като ми дойде от лявата страна такав шут му резнах че не можеше да сканира нивото хахаххаха напрао се истаркаля два трипати хахахахахахаххааххахахахахахахахахах
                        LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE

Коментар

Аз да споделя, че тази тема се оказа изключително полезна.
                          Вече комбинирам методите от намаляване опит за шут и яко форсиране на мотора и действа Особенно форсажа, моя мотор не е от тихите и направи им бърка в г--а
                          KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

В неделя минах през едно ама фронтално.Май това му беше последната грешка в живота.

Коментар

Хехе забавна тема. Аз си вдигам краката , ръмжа и бягам

Коментар

Куче може да предизвика падане ако си с мотор в краен случай при оправдаване на закона за всемирната гадост, жив пример е колегата.. да му е бързо оздравяването!
                                Прави ми голямо впечатление че никой не спомена по големи тревопасни препятствия като коне и крави (и не само) които могат да предизвикат къде къде по сериозни наранявания.
                                Няколко примера който на дали само на мен са се случвали:

Кон ме е подгони когато минах близо до кобилата и държа темпо поне километър.
                                Кон (не същия) вързан на 15тина метра въже пребяга уплашен през пътеката и опъна въжето на около метър височина.
                                Кон прескочи пътеката между мен и предния моторист като дистанцията ни беше около 2 метра и скоростта около 50км.
                                Стадо крави решиха да побягнат на пълна газ под 45 градуса ъгъл спрямо моята посока движение докато бях в средата на стадото.
                                Пиян ловец изскочи пред мен и застана на средата на горски път като Наполеон пред Вакарел, размаха пушка и я насочи към мене
                                докато ме обиждаше на език наподобяващ българския.

Но вчера чух от баща ми нещо което наистина ме възмути, АТВист - ловец в троянския балкан се е контузил преди седмица две от опънато въже от негови
                                колеги ловджии за конкретната цел. Камъни и дървета прилежно подредени като препятствие е нещо обичайно но чак капани за мото-туристи...!
                                Без аварийно каране и нека силата бъде с вас

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X