Значи ония ден си карам по един черен път и гледам лежи едно куче (не беше много голямо) , минавам покраи него с доста газ защотото ме подгони изминах около 20 метра и то спря.Но после за беля минах покраи стадо овци, и гледам една каракачанска овчарка тича срещу мен аз веднага се паникиосах и навих масура като си мислех че ще избягам както при малкото куче но, уви то продалжава да тича аз намалих изключих мотора ,спрях лекичко и безшумно продалжих по ийнерция и кучето спря направо камък ми падна от сърцето Моят савет е "БЕЗ ПАНИКА"
[QUOTE=afafds;726263]........ и навих масура като си мислех че ще избягам както при малкото куче но, уви.......
Колега или нещо с масура не ти е наред или си попаднал извънземно(можеби куче)
до Осеново има 3 каракачанки ,като минавам от там се едно че имам ескорт със себеси ,една отпред и по една от двете ми страни с единият крак ритам едната , с предната гума бутам предната а третата винаги ме хапе за крака, даите савет как да се спревя със третото куче ?
Никога,не ритай кучетата,просто карай,все едно че ги няма,нищо че скачат на 5см от крака ти.Ако не се разбираш по принцип с кучетата купи си газов пистолет с халосни патрони,носиш го от дясно и го вадиш с лявата рака.Върши работа.
Никога,не ритай кучетата,просто карай,все едно че ги няма,нищо че скачат на 5см от крака ти.Ако не се разбираш по принцип с кучетата купи си газов пистолет с халосни патрони,носиш го от дясно и го вадиш с лявата рака.Върши работа.
Големи каубои ще станете с тия пистолети, носиш отдясно, вадиш отляво, и като паднеш някъде ако имаш късмет да гръмне случайно, ще предпочетеш да те е ухапало, отколкото да ти гръмне халосен патрон в пазвата.
P.S. Може и въже с ласо да си носите, ако е много голямо кучето да го неутрализирате
Абе, всички са ни гонили малки и големи кучета, вчера пак ме гониха две овчарски, обаче лаят на около половин метър от мотора и тичат с него докато не изостанат.
Обаче никой досега не е казал, че са го ухапали по време на движение.
Та, любопитно ми е, има ли такъв случай.
Колега това не е гаранция че няма да те ухапе.При нас има случай при които една моторисКА беше ухапана в движение, без да рита кучето
Здрвеи те. С мен преди 10 дни се случи същото. Карам HONDA XR 600 със спортен ауспух. В едно село краи Самоков, едно огромно куче подплашено от звука на мотора влезе направо под предната гума, изопщо не видях от каде се взе. Натиснах спирачките, предната гума настъпи кучето и го повлече по асфалта. Нави кормилото и се озовах на земята. Последва 15 метре влачене с мотора върху крака ми. Кучето стана и избяга. А на мен, коляното и лакета целите в кръв. Нов брич, нова фанелка, нови закопчалки за ботуша, ръчка за сеидинител гумената дръшка и доста надран мотор, това беше рззолтата. Според мен спасение няма от кучетата. Каквото и да правиш може да те изненада. Само бавно и внимателно каране.
Мен миналата година ме гони един питбул по бул. Владимир Вазов, карах бавно щото нещо ми се стори, че не бръмчи правилно маторя. И опаля от циганските катуни питбул към мен търчи озлобен, викам леле, ама с пистата лесно, газ и след 70-80 няма шанс. Ама като си зимах Ямахата сега тази година, едни пумияри в моя квартал доста безотказно тичаха след мен. А без ботуши и броня си е брада, знам ли му акъла. Всички викат не се притеснявай, няма страшно, карай внимателно просто и не обръщай внимание, ама има един момент в който тоя пумияр се завира пред предната ти гума и става фал. А аз не искам да си правя мотора и себе си, заради идиотизма на некакъв пес, който в не малко случаи е домашен, пуснат на разходка без каишка и е колкото 3 седмично теле голям. Но борбата е само една за мен - закони в държавата, уличните да ги разкарат, домашните да са си вързани, а селските кучета никога не хапят и не налитат да те събарят, играят си, тичат, пазят и никога няма да те ухапят, най-много да те съборят.
А в крайна сметка, дали повече боли да те ухапе куче от колкото да се омажеш с мотора?
Коментар