Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ски сезон 2007/2008/2009

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Ски сезон 2007/2008/2009

А как бяха температурите? Мен това ме притеснява.
    ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
    СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
      А как бяха температурите? Мен това ме притеснява.
      Получаваш много точна информация
      тръгване от София 7:30 температура - 11.5,след Бистрица -19.5
      в Боровец в 9:15 -9, към 13 часа стана -6.С две думи нищо притеснително.
      Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
        Пичове има ли някое по евтинко местенце за спане на Боровец ?
        В Боровец трудна работа
        Евтинко може да намериш в Самоков - съвсем близо са.
        Тука има самоковци, може да съдействат с инфо.

Коментар

В неделя, в търсене на ски-пистата на "Пършевица", нещо пътя се разклони на две и спрях да се почудя накъде да хвана.

През това време по левия разклон се зададе кола, аз слезнах и му махнах да спре, за да го попитам...колата намали, отвори се прозореца и отвътре един типичен Гацо Бацов ми изломоти:
          - "Беги от пътя, бе, че ще се при'бием зарад' тебе!"
          ...и си продължи, оставяйки ме като гръмнат...

Така и не разбрах от него накъде е пътя, но за сметка на това и капка на съмнение не остана в мен, че все още се намирам в пределите на резерват "Северозапад"!

Простотията ходи по хората...ама ако имаше птп...ако имаше ранен, бременна и т.н.

Както и да е...стигнахме на Пършевица, от стените на "ресторанта" ме гледаха другари от народа - Т. Живков и Г.Димитров - което пък от своя страна ме осветли за соц. обстановката в хижата.

Пистите - малката е има-няма 50 м., голямата по-бива откъм дължина, но не беше обработена и без ски се затъваше до гърдите в сняг.
          Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
            В Боровец трудна работа
            Евтинко може да намериш в Самоков - съвсем близо са.
            Тука има самоковци, може да съдействат с инфо.
            Жоро един човек от форума се отзова с добра оферта на ЛС, но понеже той е пожелал да не пише директно в темата, и аз няма да го направя, ако той прецени нека го направи. Благодарности.
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Тъй като бях два дни по Родопите и реших да споделя и аз малко впечатления:

Ден първи - Пампорово в Неделя беше гмеч по лифтовете

Време за чакане, за да се качиш на лифта: Средно между 30 и 45 мин.
              Състояние на снега: много тежък, когато напече слънцето. Ако го държи студено е екстра за ски, за борд средна работа.
              Цени на картите: 33 лв. уикенда; 50лв. делничен ден.
              Препоръка: да се ходи в делнични дни, въпреки по-високата цена.
              Има нов шестседалков лифт от с. Стойките до Снежанка, но пистата към него е доста полегата.
              Сутринта:

между зелената и червената писта:

някъде...

към 5 следобяд:

Ден втори - Мечи чал(Чепеларе) в Понеделник

Време за чакане, за да се качиш на лифта: Средно между 2 и 15 мин.
              Състояние на снега: тежък, по зелената писта чиста киша, заедно с места, където е само кал и борчета, но за сметка на това червената писта е супер за ски - много скоростна и стръмна на моменти.
              Цени на картите: 35 лв. за ден
              Препоръка: отново да се ходи в делнични дни, а ако сте със ски най-добре да карате сутрин - заледено е леко и скороста е още по-висока
              Има нов четириседалков лифт, както вече е писано. Пистата ме изненада, че има доста ръкави и разклонения, но не работеше една паничка, разположена на идеално място.

Под лифта (забранено да се кара там):

На начална станция е кално, при положение, че Чепеларе е на 1100 м. надморско равнище:

Изглед към Пампорово:

Разклона за зелената писта:

някъде...

@ Краси,
              моята препоръка е ако не си намерил още място да се разтърсиш и в с. Бели искър. Намира се на около 3 км по планински път от долната станция на "Ястребец експрес". Селцето е много китно и на перфектно място
              Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Гледали ли сте филма Steep от 2007-ма
                има го в замундата, за фрийрайд скиорите е. Струва ми се добър макар че го прелистих набързо.
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Откровенно казано аз утре:......

......Ще си плюя на петите и слагам ските .....

......Никакво Бачково утре.Сега в 4 без 15 сняг се сипе на парцали..........

......нека вали,нека вали.........

Коментар

Първоначално публикуван от spl77 Преглед на мнение
                    Откровенно казано аз утре:......

......Ще си плюя на петите и слагам ските .....

......Никакво Бачково утре.Сега в 4 без 15 сняг се сипе на парцали..........

......нека вали,нека вали.........
                    115 см е в двора ми...нямам думи

Коментар

Първоначално публикуван от BukToP Преглед на мнение
                      115 см е в двора ми...нямам думи
                      Викторе, а към днес как е - вали ли при вас?
                      Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

След малко ще гледам да тръгна за Банско за уикенда. Викторе, ако се качваш да караш звънни. Ще ми бъде приятно да се запознаем. Аз живот и здраве ще карам от 8:30 до към обяд(после хапване та до към 1-2 съм горе) и 2та дена. Поздрави!
                        09 YZ290F Athena BB

Коментар

Сега видях, че сте писали тук... Любо, валеше за кратко, оня ден, вчера и днес е супер време, слънчево и студено!
                          Ники събота и неделя съм в София, няма начин да карам ски тая седмица, ама може мотор да покарам...

Коментар

И аз ще съм утре на Банско,така че може да заформим една збирка на по чай.

Коментар

Аз дойдох снощи и днес беше приказка - температура около минус 5, слънце, ужасно много сняг, обработени писти и никакви хора. Условията са повече от прекрасни и ще скипна откриването на мото-сезона утре в София. Тази година Банско много си заслужава. По непотвърдени данни съоръженията ще работят до 19-ти април!

Коментар

Днес бях на Боровец - уникално време за ски! Малко под нулата, сняг приказка, никакви хора по пистите, слънце, много слаб вятър... Какво повече може да иска човек!

На всичкото отгоре на Боровец картите са -30% от цената.
                                Витоша се сетиха със седмица закъснение, че изостават с ценовата политика! Пампорово също са намалили цените. Някой знае ли за Банско как стои въпроса?
                                ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                                СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X