Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Убиец

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #91
    От: Убиец

    Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
    ........ Но не може да бъде доказателство в съда...Да, помага за изясняване на обстоятелствата, но не е доказателство, което да може да се използва в съда - може само да подкрепи твоите свидетелски показания...
    Като цяло правилно, с разлика в детайлите, че е доказателство, може да се ползва в съда (ако съда обаче го допусне), но само по себе си е безполезно, ако няма и други доказателства. Т.е. едно нещо или е доказателство или не е, но е вярно, че подкрепя определена теза в процеса. Допуснато ли е, значи е. Принципно доказателствата са факти (вж. НПК), т.е. фактически данни които могат да служат като доказателства по делото и са събрани по съответния ред. Доказателствените средства пък са нещо съвсем друго-процесуално технически способи, които служат за установяване/възпроизвеждане в процеса на факти, които могат да служат като доказателства по делото. Способите пък за събиране и проверка на доказателствата са трета категория - разпит, оглед, претърсване, изземване, експертиза, следствен експеримент и разпознаване на лица и предмети. И от тук например, чрез способа разпит си използвал доказателствените средства свидетелски показания (гласни доказателствени средства), чрез които пък си установил факта (доказателството), че лицето Х е било на ул. еди коя си в толкова и толкова часа. Що се касае до любителските снимки, те не могат да бъдат доказателствено средство, защото фактите установени с тях не са събрани по определения в закона ред, каквито са фактите установени да кажем със СРС-изрично предвидени в закона. Това, че не са доказателствени средства води до там, че съда не ги приема като такива, но може да ги приобщи по делото като веществени доказателства. Той преценява до колко в конкретния случай може да послужат за изясняване обстоятелствата по делото. Разбира се ще се установи и тяхната годност. Но иначе както вече коментирахме, не може да се постанови присъда само въз основа на такива записи.
    Малко се преиначава съдебната практика в медийните изяви, като се каже, че подобни снимки въобще не били доказателство, тъй като явно очевидно се бъркат с понятието доказателствени средства. Такива са, но установяват факта на деянието в съвкупност с другите събрани и проверени по реда доказателства.........и както вече се изтъкна-ако съдът ги допусне. В НПК нещата са ясно и последователно разписани, докато например в ГПК доказателствата един вид ги третират като доказателствени средства, което по смисъла на нак. процес е пълна глупост. Но това е друга тема, както и доказване на главния факт в процеса, преки доказателства, косвени такива, въз основа само на какво не може да бъде постановена присъда и т.н. и т.н.

    Що се касае до идиота, крайно време е българските органи да покажат накрая, че имаме правова държава или поне наченки, че има желание такава отново да бъде изградена.
    Последно редактирано от Dydo; 13-04-15, 16:47.
    SUV

    Коментар


    • #92
      От: Убиец

      Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      мУмчето е "боец" - бушидо-айкидо-джиу-джицу-ММА - ама днес профилът му в Суратя май заключен вече
      То сега всеки втори шушляк е ММА боец.Модерно е,зае нишата на борчетата.
      Аз също съм карал мотор като по-млад,но съм страхлив и много не съм давал воля на адреналина.

      Коментар


      • #93
        От: Убиец

        Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
        Карам и колела и мотори и коли и определено не толерирам лекета изпреварващи неправилно независимо на какво! Какво ще ми стане - в 99% от случаите нищо. Призоваваш за толерантност към мърляшко отношение към правилата и законите ли? Голфера е убиец, но колко загиват по пътищата от такива като него и от другите дето правилата не са баш за тях?
        Келеша го прави абсолютно преднамерено и го боли кура за ЗДП и ППЗДП. Този иска да убива - в общи линии по-бързи и по-независими от него! Айде да не поставяме нещата под общ знаменател - гледай видеото и си помисли - може ли един моторист, да изпревари лек автомобил в тази ситуация безопасно и безконфликтно. Според мен - определено ДА! Нека не търсим под вола теле - тук говорим за патологичен случай, който може да засегне теб, сина ти или дъщеря ти!
        За такива всичко измислено от Закона е малко!

        Коментар


        • #94
          От: Убиец

          Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
          .....
          Когато се говори с правилната терминология всичко е ясно ....
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

          Коментар


          • #95
            От: Убиец

            Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
            Извинявай, но кого причисляваш към "духовните последователи" и на какво основание? По повод правото на мотористите да изпреварват когато има забрана за изпреварване - не, не ми пречат, правя път, но смятам, че нямат такова право и това е нарушение. Не може да искаш от другите да спазват правилника, да те пазят на основата на този правилник, а ти да смяташ, че имаш правото да го нарушаваш защото "не пречиш"!
            Четох няколкото ви поста. Моля да ме извините, но опитите ви да маргинализирате образа на моториста не са успешни. В конкретния случай /изгледах клиповете доста осторожно/, не открих причина да "оправдая" поведението на шофьора на Голфа - това, което ми се струва, че опитвате. Нещо повече - не намерих и кой знае какво нарушение от страна на моториста - човекът си караше умерено, в сравнение с множеството си събратя, на път без особено движение. Извинявам се, ако съм ви разбрал погрешно, но НЯМА причина, която да оправдава подобно деяние. НЯМА! Да, вярно е, че има много мотористи, които не се съобразяват с правилата за движение, но пак казвам - в конкретния случай не видях нищо сериозно, нито провокативно. И каквото и да е сторил човек, едва ли заслужава да бъде прегазен, изхвърлен от пътя и прочее, а извършителя оправдаван с общи фрази от рода на "Ама знаем ги ние мотористите ......" или " Оня ден еди кой си с мотора....." и т.н. Защото темата е за конкретна случка, слава Богу без фатален край. Има дразнители, но има и органи на реда, а не селски шерифи с Голфове. Такъв е опасен не само за мотористи, а за всички участници в движението, тъй като утре може и вие с автомобила си да сте под прицела на болната му психика, с нищо непровокирали го да действа по подобен начин. Още веднъж се извинявам, но не мога да остана бездушен към опитите да се неглижират подобен род постъпки.

            P.S. И забравих - дисковете, съдържащи записи от местопрестъпление, са веществени доказателства и като такива подлежат на приобщаване към доказателствения материал. Извличането на съдържащите се в тях данни става по съществуващия процесуален ред, т.е. с оглед, експертиза и прочее, т.е. могат да се ползват.
            Mitsubishi Pajero 3.2 DID --> VW Golf IV 1.9TDi

            Коментар


            • #96
              От: Убиец

              Аз пък забелязах нещо на клипа, вижте каква идиотия-след първата засечка голфърът минава възможно най-вдясно, все едно прави път, та моториста спокойно да го изпревари без уж да е необходимо да навлиза в насрещното. И след като моториста е подлъган и тръгва, оня отново го засича. И тук не става дума за леко кюткане със засечки наляво и дясно, но в собственото си платно, а избутване чрез навлизане на Голфа чак в насрещното движение. Едно е да шариш в собственото си платно (което също е....нямам думи) и да си викаш "хайде мини ме", а друго е когато те изпреварват направо да имаш за цел да избуташ моториста едва ли не въобще извън пътя, с пълното съзнание, че може да последва най-тежката развръзка.
              SUV

              Коментар


              • #97
                От: Убиец

                Оказало се, че водачът на голфа е освидетелстван и страда от тежко психично заболяване. В същото време притежавал свидетелство за управление на МПС.
                Полицаите са настанили шофьора в психодиспансер и се свързали с майка му. Жената обяснила, че синът й бил проблемен. Веднъж я нападнал с нож, а сега била със счупен крак, след като преди дни той й налетял на бой.
                http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4709974
                Life is good... on a dirt bike!

                Коментар


                • #98
                  От: Убиец

                  Първоначално публикуван от marciano Преглед на мнение
                  Четох няколкото ви поста. Моля да ме извините, но опитите ви да маргинализирате образа на моториста не са успешни. В конкретния случай /изгледах клиповете доста осторожно/, не открих причина да "оправдая" поведението на шофьора на Голфа - това, което ми се струва, че опитвате. Нещо повече - не намерих и кой знае какво нарушение от страна на моториста - човекът си караше умерено, в сравнение с множеството си събратя, на път без особено движение. Извинявам се, ако съм ви разбрал погрешно, но НЯМА причина, която да оправдава подобно деяние. НЯМА! Да, вярно е, че има много мотористи, които не се съобразяват с правилата за движение, но пак казвам - в конкретния случай не видях нищо сериозно, нито провокативно. И каквото и да е сторил човек, едва ли заслужава да бъде прегазен, изхвърлен от пътя и прочее, а извършителя оправдаван с общи фрази от рода на "Ама знаем ги ние мотористите ......" или " Оня ден еди кой си с мотора....." и т.н. Защото темата е за конкретна случка, слава Богу без фатален край. Има дразнители, но има и органи на реда, а не селски шерифи с Голфове. Такъв е опасен не само за мотористи, а за всички участници в движението, тъй като утре може и вие с автомобила си да сте под прицела на болната му психика, с нищо непровокирали го да действа по подобен начин. Още веднъж се извинявам, но не мога да остана бездушен към опитите да се неглижират подобен род постъпки.

                  P.S. И забравих - дисковете, съдържащи записи от местопрестъпление, са веществени доказателства и като такива подлежат на приобщаване към доказателствения материал. Извличането на съдържащите се в тях данни става по съществуващия процесуален ред, т.е. с оглед, експертиза и прочее, т.е. могат да се ползват.
                  Никъде, абсолютно никъде и още един път ще повторя НИКЪДЕ в моите постове не съм оправдавал идиота с голфа. Специално няколко пъти написах това, за да не се получават такива постове и обвинения като в твоя пост. Исках само да отбележа, че не бива да се иска спазване на закона само от едната страна, а другата да твърди, че нищо, че има нарушение, то не е фрапиращо, в сравнение с други колеги колегата кара умерено, макар, че има нарушение, на никого не пречим, какво пък толкова, трудно ли ви е да мръднете няколко сантиметра и така нататък! Това е двоен стандарт! И за да съм сигурен, че този път ще ме разбереш, още един път ще повторя - психото с голфа е за затвора еднозначно и за неговите действия не може да има никакви оправдания.
                  יעבור
                  «И това ще мине»

                  Коментар


                  • #99
                    От: Убиец

                    Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                    Никъде, абсолютно никъде и още един път ще повторя НИКЪДЕ в моите постове не съм оправдавал идиота с голфа. Специално няколко пъти написах това, за да не се получават такива постове и обвинения като в твоя пост. Исках само да отбележа, че не бива да се иска спазване на закона само от едната страна, а другата да твърди, че нищо, че има нарушение, то не е фрапиращо, в сравнение с други колеги колегата кара умерено, макар, че има нарушение, на никого не пречим, какво пък толкова, трудно ли ви е да мръднете няколко сантиметра и така нататък! Това е двоен стандарт! И за да съм сигурен, че този път ще ме разбереш, още един път ще повторя - психото с голфа е за затвора еднозначно и за неговите действия не може да има никакви оправдания.
                    За конкретния случай говорехме, май ти не ме разбра......какъв двоен стандарт, кви пет лева.... Предлагам ти да не спамим повече - приеми, че си прав.
                    Mitsubishi Pajero 3.2 DID --> VW Golf IV 1.9TDi

                    Коментар


                    • От: Убиец

                      Темата вече е безпредметна. Стана ясно че си е психично болен. Да палят свещ оцелелите, бог да прости убитите ако е имало такива. Голф, лопата, мачете - резултата все ще е същия.
                      Издъних се на Тюринг теста

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X