Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Забраняват движението на мотори и АТВ вече и по черни горски пътища.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Забраняват движението на мотори и АТВ вече и по черни горски пътища.

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
    ...нито да ми плашат дивеча!
    Твоя дивеч??????????????? И аз съм ловец.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Бе резачките на дърварите като бръмчат постоянно не плашат ли дивеча,а моторите минават и заминават?!!!
      カワサキKDX200

Коментар

Първоначално публикуван от peshku Преглед на мнение
        Бе резачките на дърварите като бръмчат постоянно не плашат ли дивеча,а моторите минават и заминават?!!!
        Ти резачките и пуцачите в забранено няма да гледаш са
        Ша гледаш кат бръмчиш да не копаш извън пътя и ша внимаваш да не се натресеш БЕЗШУМНО на некоя пусия извън сезона
        П.п. А ако се натресеш на групичка цигани с модерни брадви ша знаеш , че бачкат за горското и прочистват от бурени
        Uaz 469 2.4 D MB
        KTM 600 ROTAX
        Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
        Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
          Недей така Емо, немой с лошо...
          За черните пътища дето така ораствали нЕ си ПРАВ, защото тревата покарала на пролет изсъхва през лятото и есента практически я няма!Корените и остават и държът почвата от ерозия.Така се запазва цялостта на почвата през подгизналата и дъждовна есен , а и спира водата да отнася оголената почва!!
          Какво остава след Вас, особено ако се разхождате ранна пролет или късна есен, когато почвата е мека и напоена!?Не ми отговаряй..Аз съм виждал дълбока оран и изхвърлени камъни..., или ти на това викаш поддръжка на пътя за да не орасне...
          Какво да ти кажа, освен че аз имам къщичка и два декара имот в гората на около 1000м. над морското равнище.Преди да я построя, съм прекарвал месеци наред там всяка година, а родителите ми са от село което е в планината буквално и детството ми е свързано пак там с гората.
          Мразя еколозите, но още повече мразя НЕПОДГОТВЕНИТЕ и нечестни хора, които нямат сила да признаят на себе си истината.
          Много отдавна не съм ловувал, и оръжието стои като трофей, защото вече няма дивеч.Така е , и така ще бъде, докато унищожаваме и тровим природата и естествената среда на живот на флората и фауната.Или шумът и грохотът от машините Ви не дава отражение, за нормалното развитие и на видовете в гората!?
          Гората за теб е място за изпускане на напрежението и начесване на крастата веднъж, дваж седмично за няколко часа..., а за други е дом и място за отдих!?
          И без да ми обясняваш така покровителствено ми е ясно какво искаш да ми кажеш,НО ТО НЕ Е ВЯРНО!!!На теория звучи красиво на всъщност са пълни глупости.Знаеш ли от къде е тази снимка:

Това е "Ендуро София 2009"(25-26 АПРИЛ 2009-точно периода който споменаваш-ранна пролет)-кръга събрал най-много участници в историята на ендуро шампионата(има тема във форума-ако ти се рови , търси я):

Първоначално публикуван от Краси Грудев Преглед на мнение
          Записаха се 162 състезателя.
          Републикански рекорд за брой участници
          Това е част от трасето през което в рамките на НЯКОЛКО ЧАСА са преминали над 480 мотора и АТВ-та в СЪСТЕЗАТЕЛНО ТЕМПО(преди състезанието там е било просто ливада).Ето още от същото състезание

Никъде не виждам коловози , а ти?Подсещам-480!

От 7-8 години карам ендуро и то много често по едни и същи трасета и айде ако обичаш не ми обяснявай какви поражения нанася един 120 килограмов мотор защото май моторите си ги виждал само на снимка(а пък аз имам три-две ендура и един триал).От много време се заричам(от 2009 ако трябва да съм точен покрай ЗИД ЗЛОД) да нащаракам една серия снимки от различни места(например черен път след като по него е преминал джуган натоварен с дърва , ски писта , сечище , място на което са пребивавали "туристи" и т.н. и след това серия от снимки в прогресия от няколко години на местата на които аз карам) и накрая ще го направя , мамка му , за да видят точно такива философи като тебе кой всъщност е виновен.

А колкото до това

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
          Някой от тук пишещтите мотористи и АТВисти с ръка на сърцето може ли на 100% да каже, че е карал само по черните пътища в гората и полето?...

...Целият балкан беше нарязан от коловози от моторите и АТВтата, които за да скъсят пътя караха направо. Там от където минаваха се бяха обособили улеи и понеже на места имаше преспи сняг водата се стичаше и на места пътя беше изровен от вади.
          естествено , че се кара и извън пътищата но основно се кара по тях и по пътеки защото мотора е проходим , но и той има лимит.Отделно , че карането извън пътя си е жив мазохизъм (не , че няма и мазохисти де).

Вярно е , че тук-там се получават и улеи с ерозия като тоя например

но на фона на общото количество трасета тия улеи са под 0,001% и не виждам да са паднали дърветата около улея да не говорим , че има много повече места с естествена ерозия на които мотор не е стъпвал.

ПП.Ето ти и една снимка за размисъл на тема "Колко се плашат дивите животни от мотори и АТВ-та".За снимката повече може да ти разкаже Жоро Хаджиев-негова е.

Последно редактирано от ЕМО; 04-02-14, 23:50. Причина: допълване
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
          Джон Кенеди

Коментар

Сега се загледах внимателно в изражението на Жасмин (човека от снимката със заека) и се замислих-кога един мъж придобива такава глупашка ухилена физиономия? Обикновено когато гледа малко дете!

Хора стегнете се бе! Все бях очаквал удари отдолу , ама от наши е гадно-направо боли.Ние сме форум за оффроуд.Тука не е БГмама! Има два огромни раздела с десетки (дори стотици) теми и хиляди снимки. Прочетете ги разгледайте ги и тогава пишете...Ако толкова ви мързи ей ги:
            http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=424
            http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=186
            Там ясно се вижда какво има пред и какво остава след моторите и АТВ-тата!
            Последно редактирано от ЕМО; 05-02-14, 02:57.
            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
            Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
              EMO тая снимка е компромат!

Тоя заек е отявлен фен на ендурото,познавам го .....
              Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

"Не е важно какво караш,а как го караш!" и аз това имам в предвид. Не подържам исканите промени от правителството, но ми се ще да се променим и да не нараняваме природата, защото ще дойде момент в който ще ни забранят да ходим из нея.
                Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Ако се направи една статистика , кой колко видове е унищожил ,едва ли на първо место да са мотористи ,атв-исти или джипари . Дървосекачите унищожават дървесните видове и след техния транспорт се минава само с луноход . Ловджиите унищожават животинските видове и също използват джипове да пренасяне на собствените си задници и мръвката за фризера. Накрая излиза че офроудърите ще докарат природата до унищожение !Аййй сектир ...!

Аз ще си карам пък каквото стане ....
                  Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                  New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                    Ако се направи една статистика , кой колко видове е унищожил ,едва ли на първо место да са мотористи ,атв-исти или джипари . Дървосекачите унищожават дървесните видове и след техния транспорт се минава само с луноход . Ловджиите унищожават животинските видове и също използват джипове да пренасяне на собствените си задници и мръвката за фризера. Накрая излиза че офроудърите ще докарат природата до унищожение !Аййй сектир ...!

Аз ще си карам пък каквото стане ....
                    Поне гледам , че си отворил чувала с камъни и хвърляш наред поне си запази един. Като гледам човека който е предложил тази забрана е от вашия раион .
                    Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение
                      Поне гледам , че си отворил чувала с камъни и хвърляш наред поне си запази един. Като гледам човека който е предложил тази забрана е от вашия раион .
                      По близо ми е Стара Загора отколкото Кърджали - това Заралия ли ме прави ? Има ли значение от къде е ? Кой убива природата Аз ,дърваря или ловеца ?

Коментар

По близо ми е Стара Загора отколкото Кърджали - това Заралия ли ме прави ? Има ли значение от къде е ? Кой убива природата Аз ,дърваря или ловеца ?
                        Не, има една приказка чукни самара да се сети магарето . Това че ловците са в полето или гората кое ги прави по близо до вносителя или предложителя на забраната ?

П.п поне си се допълнил ще ти одговоря и на този ?кой убива природата ама си отвори друга тема за ловци дървари ,мръвкари ,торбари и каквото се сетиш
                        Последно редактирано от Пламен Ковачев (zaiko1234); 05-02-14, 19:17.

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение
                          Не, има една приказка чукни самара да се сети магарето . Това че ловците са в полето или гората кое ги прави по близо до вносителя или предложителя на забраната ?

П.п поне си се допълнил ще ти одговоря и на този ?кой убива природата ама си отвори друга тема за ловци дървари ,мръвкари ,торбари и каквото се сетиш
                          Благодаря за изчерпателният Ви отговор !!!

Коментар

Благодаря за изчерпателният Ви отговор !!!

А , моля няма и за какво следващия път на часни уроци с една тарга бира.

Коментар

Първоначално публикуван от pitbullman Преглед на мнение
                              А защо не се приеме закон с който всички мпс-та искащи да влизат в гората да заплащат нещо като годишна такса .Събраните пари да отиват за опазване на гората,хранене на дивите животни,садене на нови дървета и ала бала.
                              А бе/извинявай за обръщението/ ,ти какво говориш/пишеш/.Аз / Ние/, да плащаме за нещо, което ползват някои определени хора.Например ще дам, че дядо ми, баща ми/лека им пръст/, аз и много-много други са залесявали свои имоти и селска мера, а сега всичко стана на горското и те да прибират "парсата".Е няма да стане.И дървената мафия и някои от МЗ да блажат.А, да не забравя и Ловните дружинки.

Коментар

Аха значи вече само на официални състезания ще се ходи в гората дотогава по полянките ще се учим да караме. Или другият вариант е мотокрос, ендурото не ни трябва

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X