Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Забраняват движението на мотори и АТВ вече и по черни горски пътища.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Забраняват движението на мотори и АТВ вече и по черни горски пътища.

Ще вземе да измислят закон с които да ни забраняват да дишаме на обществени места

Коментар

С това, че ще си навлека доста упреци искам да изкажа и своето мнение.
      Защо забраната дели МСТата??
      Някой от тук пишещтите мотористи и АТВисти с ръка на сърцето може ли на 100% да каже, че е карал само по черните пътища в гората и полето?
      Преди година ми се прииска да се кача до връх Ботев с джип. Това може да направи всеки без да се замисли, има хубав път с остри камъни. Аз реших, че трябва да поискам офицялно разрешително и ако ми бъде разрешено тогава да направя това пътуване. След като получих документа с който ми се разрешава да карам по пътя без да излизам от него. Пътя се извива по склона на планината и така набира височина. По време на пътуването разбрах защо не е разрешено да се карат мотори и АТВта в парка. По време на прехода се срещнах и разминах със мотори, АТВта и джипки. Целият балкан беше нарязан от коловози от моторите и АТВтата, които за да скъсят пътя караха направо. Там от където минаваха се бяха обособили улеи и понеже на места имаше преспи сняг водата се стичаше и на места пътя беше изровен от вади.
      Аз съм ловец от 23години и всяка година плащам 100лв. които част от тях отиват за дивеча, освен това два пъти в месеца ходя с джипката и нося сол и храна на дивите животни, за което не получавам пари от никой, а за моя сметка. Не казвам, че съм светец, но несъм и безотговорен към природата. По тоя начин постъпват много мои колеги ловци.
      Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
        Ако един черен път спре да се използва , само за една година така ораства , че не можеш да познаеш от къде точно е минавал(виждал съм го стотици пъти).Та май малко си прекалил с четенето на зелените сайтове.
        Недей така Емо, немой с лошо...
        За черните пътища дето така ораствали нЕ си ПРАВ, защото тревата покарала на пролет изсъхва през лятото и есента практически я няма!Корените и остават и държът почвата от ерозия.Така се запазва цялостта на почвата през подгизналата и дъждовна есен , а и спира водата да отнася оголената почва!!
        Какво остава след Вас, особено ако се разхождате ранна пролет или късна есен, когато почвата е мека и напоена!?Не ми отговаряй..Аз съм виждал дълбока оран и изхвърлени камъни..., или ти на това викаш поддръжка на пътя за да не орасне...
        Какво да ти кажа, освен че аз имам къщичка и два декара имот в гората на около 1000м. над морското равнище.Преди да я построя, съм прекарвал месеци наред там всяка година, а родителите ми са от село което е в планината буквално и детството ми е свързано пак там с гората.
        Мразя еколозите, но още повече мразя НЕПОДГОТВЕНИТЕ и нечестни хора, които нямат сила да признаят на себе си истината.
        Много отдавна не съм ловувал, и оръжието стои като трофей, защото вече няма дивеч.Така е , и така ще бъде, докато унищожаваме и тровим природата и естествената среда на живот на флората и фауната.Или шумът и грохотът от машините Ви не дава отражение, за нормалното развитие и на видовете в гората!?
        Гората за теб е място за изпускане на напрежението и начесване на крастата веднъж, дваж седмично за няколко часа..., а за други е дом и място за отдих!?
        СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

За да се прокара закон за нещо си значи се лобира за него от определени групи, според мен заинтересованите са най-вече:

1.Ловни, горски и всекви стопанства.
          2.Курортите, много шейни, мотори и АТВ бръмчат налево надесно безцелно, врява олелия и кво ли не, нелегални арендатори за разлика от легалните и мно други всемъзможни дрязги.
          3.Също разни кварталчета и селца тип "Кварталът на богатите" Витоша е нагледен пример, където живеят сума ти баровци и им се нарушава спокойствието.
          4.Националните паркове и резервати си е кощунство карането тама на каквото и да е било, а ма те са предлога за всички останали причини и прокарването на този закон.
          5.На дървената мафия не и пречим отдавна са се облекли със всеква документация и не им пука така че тех ги изключвам нищо че си ги споменавам.
          Зад всичко това стоят бая хора кои с възможмости кои без за да се лобира. Иначе само се ръчкаме и обвиняваме един друг било то ловджии, АТВ-сти, Моторджии, Колеездачи или Джипари а причините са другаде изписани по-горе, никой нема да седне да те дебне че караш у Сусурлево дека нема право дръвче повече от педя и единсвенният дивеч са чакалите но я пробвай след време да покараш на Боровец сигурно ще те изядът.

п.п. А и в проекто закона става на въпрос за "Спортни" машини което си е един вид вратичка, каква сещайте се сами. Жокер само по себи си регистрацията на едно МПС казва друго.
          Последно редактирано от Tpunep; 04-02-14, 17:49.
          Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
            Добре дошли в EU! Но тук важи и "за всякакъв вид МПС-та, и за АТВ-та и за Кросови мотори", а "специализираната дърварска мафия, с Джогани, Виетнамки и прочие допотопни коловозо копачи" просто няма...
            На всеки черен път - повтарям на всеки - има табели и бариери... Само специализирани фирми със специални пропуски могат да преминават... Остана Албания и Македония... и полигоните, ама и за тях се плаща за да се окаляш, е сега е момента и в БГ да се почне с "полигоните"...
            Това е така ,само където нито сме добре,а и не знам с колко ще се доближим приемайки скалъпен законопроект по европейски образец.
            Колкото забраниха домашният алкохол,толкова и със всяка следваща дивотия ще има ефект.
            Цялата мара фтасала,че мотори и атв-ета вече им виновни,а другите мпс-та обаче не са те биле депутатопомазани

Коментар

ВрАта у поле не може да се тури, и вятъра не съм чул досега някой да е спрял...

пп. Пламене не давай дЖокери ,не са ни от полза
              Силата е нищо без контрол.

Коментар

Това за нашите очи в гората със сигурност е вярно ,преди година или година и половина ,качих тук в нашия сайт и в много други сайтове, снимки на осакатената гора над хижа "Пробойница",малко след планинският преход при който ги направих имаше пожар на билото към Вършец"Равно буче" ,пожара беше много съмнителен и местни хора го казаха.Интересен е факта ,че изкарах една седмица там на тъста на вилата през което време почти на режеха ,може би са видели ,че непознати обикалят из гората ,па и с джип/по пътищата/ от време на време,иначе казват че режели яко дървета и аз видях ,на 1-1,50 над земята ,разхвърляни зарязани навсякъде.За конете с които извозват, няма да коментирам никой не се грижи за тях и правят бели навсякъде!По Батулийската река и по Елешница да е ходил някой,навсякъде смрад на конска тор и зарезани дънери навсякъде.Има за какво да не ни искат в гората ,но и ние отделно трябва да се съобразяваме къде може да се кара и къде не.Не може на някоя готина поляна до някой връх да си правиш дрифтовете и рововете с каквото и да е МПС има достатъчно планински пътища ,които са създадени за планински мото преходи и въобще не обрастват,аз лично ги ползвам и когато пердаша пеша ,спестяват време,щото в дълбоката трева има бая дупки и се ходи със яко внимание ,особено с по голема раница.Та тоя закон няма как да важи именно за тези пътища,ка извъртят нещата ,значи не искат да им се пречи!За по горното сечище мисля ,че са отговорни кадри от ДПС/един бивш лидер/ барабар с другата мафия!Снимките ги пазя ,качил съм ги и в чужди сайтове с тема:"Как държавата цени благата си"и имат як интерес и рейтинг съпътсван с въпроси!Ако си мислят господата ,че ни е страх са в много дълбока заблуда!
                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                  Някой от тук пишещтите мотористи и АТВисти с ръка на сърцето може ли на 100% да каже, че е карал само по черните пътища в гората и полето?
                  Преди година ми се прииска да се кача до връх Ботев с джип. Това може да направи всеки без да се замисли, има хубав път с остри камъни. Аз реших, че трябва да поискам офицялно разрешително и ако ми бъде разрешено тогава да направя това пътуване. След като получих документа с който ми се разрешава да карам по пътя без да излизам от него. Пътя се извива по склона на планината и така набира височина. По време на пътуването разбрах защо не е разрешено да се карат мотори и АТВта в парка. По време на прехода се срещнах и разминах със мотори, АТВта и джипки. Целият балкан беше нарязан от коловози от моторите и АТВтата, които за да скъсят пътя караха направо. Там от където минаваха се бяха обособили улеи и понеже на места имаше преспи сняг водата се стичаше и на места пътя беше изровен от вади.
                  Аз съм ловец от 23години и всяка година плащам 100лв. които част от тях отиват за дивеча, освен това два пъти в месеца ходя с джипката и нося сол и храна на дивите животни, за което не получавам пари от никой, а за моя сметка. Не казвам, че съм светец, но несъм и безотговорен към природата. По тоя начин постъпват много мои колеги ловци.
                  Аз веднага си признавам че не съм карал само по определените пътища. А вие като законен ловец бихте ли признали чe никога не сте убивали дивеч извън разрешеното време за лов? Нямам против ловците но на така зададени въпроси така отговарям.
                  Последно редактирано от Даниел Чобанов; 04-02-14, 19:49.
                  Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Аз съм ловец от 23години и всяка година плащам 100лв. които част от тях отиват за дивеча, освен това два пъти в месеца ходя с джипката и нося сол и храна на дивите животни, за което не получавам пари от никой, а за моя сметка. .
                    А това да го чуеш от устата на ловец направо е за съжаление.Що не просветиш тези които си нямат хал хабер от лов защо се прави това пък после разправяйте че не ви излиза сметката.

Коментар

Ловците по нашия край са на изчезване , но "месарите" се множат и избиват всичко което се яде .
                      Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                      New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
                        А това да го чуеш от устата на ловец направо е за съжаление.Що не просветиш тези които си нямат хал хабер от лов защо се прави това пък после разправяйте че не ви излиза сметката.
                        Колега отклоняваш се от темата ако ви интересува по подробво такси , белешки , прочие влезте в под раззела на лов и риболов.
                        Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение
                          Колега отклоняваш се от темата ако ви интересува по подробво такси , белешки , прочие влезте в под раззела на лов и риболов.
                          Убеден съм,че не всички сте толкова неграмотни!

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                          Ловците по нашия край са на изчезване , но "месарите" се множат и избиват всичко което се яде .
                          +1

Коментар

Ни най малко ме интересува,макар че до болка съм запознат.Да нека нe се отклоняваме с излишни приказки за ловци и мотористи че много неща може да се кажат.

Коментар

Първоначално публикуван от Калоян Кашавелов Преглед на мнение
                              Убеден съм,че не всички сте толкова неграмотни!

+1
                              +2
                              Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Да започна с това, че и аз съм против една - такава забрана. Нямам проблеми с колегите мотористи, джипари и засега ловците (като не броим безбройните пирони в гумите). НО да заявите, че моторите и атв-тата вредят в такава степен на природата и то проблемът да е, че правят коловози. Единствен проблем при тях бих казал е шумът, като си признавам, че и аз съм оборудван с Акрапович, но дори и при срещите си с ловци, не е имало нападки или проблеми. Джиповете със сигурност правят по-големи коловози от нас и се вкопават в локви, което си е кеф след това за нас. Тези коловози и локви пък от своя страна са изникнали от някъде - в голям процент от случаите това е вследствие на дървообработващата техника и всичките камиони, които изнасят тези дървета. Аз съм качен по моторите и атв-тата от около 7-8 години и досега не ми е правило впечатление някой мотор или атв да прави/копае такива коловози или локви.
                                Та както бяха споменали колегите по-горе - нека не се делим на джипове, мотори, атв-та, та дори и ловджии. Тук играят интересите, а нашите интереси са кажи-речи едни и същи на всички присъстващи в този форум.

Харесва ми да съм сред природата, независимо с какво превозно средство (джип, атв или просто пеша), независимо с каква цел (пикник, палатка, каране или просто губене на време) и трудно някой ще ме спре да съм там !

Желая Ви здраве и успехи на всички пишещи !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X