Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Забраняват движението на мотори и АТВ вече и по черни горски пътища.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Забраняват движението на мотори и АТВ вече и по черни горски пътища.

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
    Със забрана или без забрана.Българина си прави своето.Те така е и още 1000години поне
    Да сме живи и здрави поне още толкова пък , ще видиме .
    Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

И да бъде заключена темата скоро важно е да се изкажем може да ни олекне поне,а защо и да не протестираме какво пречи да отстояваме позиции......ай си-ти@ ше ми казва някой къде и как ще ходя.

Защо не направи някой анкета пречим ли и с какво по точно?

Ще кажат о да вдигат шум плашат дивеча....лъжа, питайте истинските ловци,не е тая причината да не ни искат!

Копаят дупки и разни други подобни и к'во щетите са непоправими толкова колкото масовата и безразборна "законна" и незаконна сеч?!

От нас биха могли полза да имат,а и вместо да ни гонят да оставят горещ телефон да им звъним за всякакъв вид бракониери,обаче не им стискаааа щото трябва да се ловят техните....а бе да правят кавото щат тези закони ще са последното нещо което ще ме откаже да си карам мотора кадето и както си искам !

Моето мнение съвпада единодушно с пъвият пост на П. Джартов не мога да го цитирам точно по памет обаче беше "да вървят на м@...а. в г......и.....и, сигурно още толкоз е съкратил и той.
      Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение
        Освем ловците , по пътищата стават много п.т.п. та с пияни , не чак толкова пияни какво да спрем произвотството на мепесета ли ? Обзалагам се и че тази тема след няколко бама ще бъде заключена. Ако имаш желание мога да ти копирам няколко досъщ тази.

Зайко не си разбрал правилно поста ...намали малко антифриза.

Коментар

[QUOTE=ИВАН - ЕТРОПОЛЕ;2414114]

От нас биха могли полза да имат,а и вместо да ни гонят да оставят горещ телефон да им звъним за всякакъв вид бракониери,обаче не им стискаааа щото трябва да се ловят техните....

Еми да.Съгласен съм с човека.

Коментар

[QUOTE=Емил Йонев;2414238]
            Първоначално публикуван от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ Преглед на мнение

От нас биха могли полза да имат,а и вместо да ни гонят да оставят горещ телефон да им звъним за всякакъв вид бракониери,обаче не им стискаааа щото трябва да се ловят техните....

Еми да.Съгласен съм с човека.
            Анкета има от другата тема тя е същата като тази 47 странищи са исписани. Само да допълня да , Ловец съм но съм против ЗАБРАНАТА независимо за кой мепесета се однася.

Коментар

[QUOTE=Пламен Ковачев (zaiko1234);2414674]

Анкета има от другата тема тя е същата като тази 47 странищи са исписани. Само да допълня да , Ловец съм но съм против ЗАБРАНАТА независимо за кой мепесета се однася.

Прощавай, от чисто любопитство понеже си ловец а пък не се познаваме.......та би ли отговорил с Да или Не пречат ли ти моторджиите и или атевистите?
              Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Гората врати няма, няма за какво да се притеснявате

Коментар

[QUOTE=ИВАН - ЕТРОПОЛЕ;2414734]
                  Първоначално публикуван от Пламен Ковачев (zaiko1234) Преглед на мнение

Прощавай, от чисто любопитство понеже си ловец а пък не се познаваме.......та би ли отговорил с Да или Не пречат ли ти моторджиите и или атевистите?
                  НЕ ПРЕЧАТ молбата ми към колегите дайте да не се делим на мотористи атевисти , джипари , ловци .Целта на гъЗпода оправниците им е РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ

Коментар

Първоначално публикуван от skiper150 Преглед на мнение
                    Гората врати няма, няма за какво да се притеснявате
                    Няма , да има врата .Целта им е съвсем друга

Коментар

Тук изобщо не става въпрос за противопоставяне на ловци и моторджии.
                      Така или иначе лека полека нещата и за моториджии,джипари и ловци отиват към един предизвестен край.
                      Ако се разровите ще установите,че на малко места по света офроуда е забранен.Просто земите са частни и заградени и няма къде да караш.
                      Тук лека полека цялата гора ще бъде заградена от частни ловни стопанства и нито мотори нито джипове даже и гъбари няма да влизат.Ще влизат само ловци.Обаче ловци с пари.Останалите ще станат или бракониери или пушките ще им хванат паяжина.
                      Иначе ако има добронамереност никой на никого няма да пречи.Аз за себе си съм изработил начин как да не преча на ловците,защото ако бъдем честни и на нас няма да ни е приятно ако сме ходили километри за една пусия и накрая вместо глиган изкочи мотор с Акрапович.Случвало ми се е да изкачам така на пусии и лично на мен ми става неудобно,но досега никога хората не са се карали с мен.Дори напротив,захващали сме разговор и даже и сме се черпили.
                      По време на едрия лов трябва да се съобразяваме един с друг,все пак са само три месеца и то поне един влиза в зимата.
                      Изрично не одобрявам капани и шипове залагани от ловци.Попадал съм на такива и е изключително опасно.Един разговор върши много по-добра работа.
                      И накарая,драги ловци.Гората не е ваша.Не е и моя.Тя е на всички хора.И на този с пушката,на този,който е излязъл със семейството си и джипа,на този с АТВ-то.И вие не си плащате за да ползвате гората,а плащате да ползвате дивеча в нея.
                      Нека всички и се радваме докато можем и прекрачим ли в нея да зарежем злобата.
                      Успешен сезон на всички,без контузии,аварии и ловни инциденти.

Коментар

А защо не се приеме закон с който всички мпс-та искащи да влизат в гората да заплащат нещо като годишна такса .Събраните пари да отиват за опазване на гората,хранене на дивите животни,садене на нови дървета и ала бала.

Коментар

Първоначално публикуван от pitbullman Преглед на мнение
                          А защо не се приеме закон с който всички мпс-та искащи да влизат в гората да заплащат нещо като годишна такса .Събраните пари да отиват за опазване на гората,хранене на дивите животни,садене на нови дървета и ала бала.
                          Айде и за там винетки.
                          Диян Димитров

Коментар

Първоначално публикуван от pitbullman Преглед на мнение

Може да се добави и специален данък за отделянето на топлина от двигателите, чрез което се подпомага глобалното затопляне, а събраните пари да отиват за спасяването на полярните бели мечки
                            Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Все пак това публикувано ли е (ще бъде ли публикувано) в Държавен вестник?
                              Да знам дали да се хваля, че съм "out wal rider"?

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
                                Всяка забрана е гадна и засяга правата на някой!
                                Промените трябва да са за всякакъв вид МПС-та, и за АТВ-та и за Кросови мотори, и за специализираната дърварска мафия, с Джогани, Виетнамки и прочие допотопни коловозо копачи!!
                                В природата място за издевателства няма!
                                Какво остава след масовото кръстосване по тъй наречените горски пътища?-ами огромни кратери, коловози по които водата започва ерозия и разширява щетите до практическата неизползваемост на тези пътища повече.
                                Кой възстановява? - никой, а всеки руши и си заминава безнаказано!
                                Ако един черен път спре да се използва , само за една година така ораства , че не можеш да познаеш от къде точно е минавал(виждал съм го стотици пъти).Та май малко си прекалил с четенето на зелените сайтове.

А пък това:

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                                Четох закона на диагонал и там няма тотална забрана и има визирани и регламентирани места.
                                Доколкото горите са ловно-стопанска дейност са си в правото да определят правила!!!
                                Ако си частен лесовъд как ще реагираш спрямо противното!
                                Аз в моята гора ще реша кого да пускам!
                                Това прави и държавата!Нямам нищо против визираните средства за придвижване/макар че не виждам никакъв смисъл в тях/!
                                Но не искам да гръмна някой заблуден електрон както си стоя на пусия.....нито да ми плашат дивеча!
                                е най-голямата глупост която прочетох до момента!Ако гората си е твоя тогава ДА само , че колко % от горите в България са частна собственост?Що се отнася до това , че гората е собственост на държавата-ми така де ама нали тая държава това сме ние.А това че се плаши дивеча означава , че в раьона ви има бракониери с АТВ-та,които най-вероятно са от вашата ловна дружинка и вместо да се занимавате с мотористите вземете да си хванете бракониерите(освен ако не си един от тях-иначе защо ли ще си толкова запален противник на моторите и АТВ-тата).Лично на мен ловец ми е казвал-"Убедил съм се , че от мотори,АТВ-та и бензинови резачки животните не се плашат .Докато седя на пусия съм виждал как минават два мотора , три АТВ-та и след тях сърна.А, ти знаеш , че сърната е най-плашливото животно".

Или както многократно сме го коментирали-ПРЕЧИМ!!! Пречим на някой да си върти бизнеса! Пречим на някой да си стреля когато му е кеф! Прекалено много сме и имаме прекалено силен форум(а от известно време и новинарски сайт) в който нищо не остава скрито-покрито и нищо не се премълчава.Ето това е основния проблем,а не екологията!
                                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                                Джон Кенеди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X