Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Харманли Екстрийм Ендуро
Свий
X
-
От: Харманли Екстрийм Ендуро
Тази неделя тръгнахме да покараме леко ендуро, но някъде в средата нещата се промениха и ... стана екстрийм ендуро. Накрая всичко завърши добре и за късмет си носех фотоапаратчето и ето малко снимки:
Жега макар и на сянка. След големия КТМ и аз взех да хвърлям водата.
Тук нямаше никаква пътека, но сега има
Надоло добре, но няма накъде. Гората е много гъста и пътя сега е обратно нагоре.
Прекарахме час и нещо в загрявки нагоре-надоло.
Тука чаках жертва на гьола. След бърз осветен участък следва тъмно и завой. Никой не се пльосна в калта поне за снимка
"Е тука надоло" каза Дидо.
В началото горе-доло бива.
Надоло започнаха едни прагове и спускане с въже.
Пробвах да заобиколя отгоре.
Накрая видяхме небето.
Последно редактирано от Димитър; 07-07-10, 21:03.2010 CRF 250 R
Коментар
-
Последния маршрут трябваше да се доразработи и вчера въоръжени със земеделски и горски сечива го "оправихме". Разчистихме приятна пътечка която ще пробваме в неделя. За съжаление направих само една снимка с телефона. Минава се в дясно. Каменния праг е само за PRO-та
2010 CRF 250 R
Коментар
-
-
Абе незнам кое прагче за кого е ама сме намерили едно дефиле към кръстова гора там ако искате да идем да видим тамошните прагчета пък като замръкнем има и хотелче с джакузи ,а пък и името му е много романтично ,,ЗВЕЗДОБРОЙ,, и храната е мн. евтина почти без пари,, кой каквото си е взел,, така че приемам записвания за другата неделя ВЪЖЕТАТА са задължитени па кой за каквото иска да ги ползва ха ха ха.............Последно редактирано от Димитър; 13-07-10, 20:37.
Коментар
-
.ето и снимките от 3 ти кръг от републиканският шампионат в гр Добринище...страхотно състезание 1 ви ден 200!!!километра 50км обикалка х 4 преминавания!! с ПО 2 теста /ендуро и крос/ на обиколка ..
..отново за да ни е спането безплатно ..отидохме с модифицирания бус..
..първият ден се караше в пирин планина..горе по върховете на която още снегът не се е стопил
..ванко участва при децата ..но само вторият ден ..в който се класира 2 ри /първият ми помагаше на мен в пит стоповете/
..ще започна със снимки от вторият ден..защото там имаше много фотографи и има изобилие от снимки
..2 ри ден бе ендурокрос на 1800м трасе ..част от него мотокрос част с препятствия и ендуро част през няколко дерета едно стръмно и дълго качване
и каране през заблатен участък
..стартът този път бе като в щатите..със загасен двигател..
..веднага след старта стана голям търкал на първите камъни и се образува тапа която раздели участниците на такива зад нея и тези отпред..мен ме хвана също но успях да се измъкна
едно от първите препятствия след старта
..крос частта включваше няколко не големи но приятни скока
..това не е точно скок а военен бункер заровен в земята над който се минаваше
..тези гуми бяха включени също
..участваха и 9 броя гръцки състезатели 2 ма от които караха много яко
..тази кола също бе задължителна за преминаване
..калният участък ..си бе едно дере с вода течаща и тръстики..но след тренировките на атв тата..тръстиките бързо изчезнаха..хихи
ето и ощеи няколко снимки от пътуването и първия ден
..моторът този път го вмъкнахме в буса и вързахме с колани
..пътя до добринище и на обратно бе дълъг но много живописен
,
пазарчето на юндола
в петък стигнахме точно за брифинга в 10 часа вечерта
комшиите..
..вторият ден рано сутринта
..този път всичко протече отлично и резултата накрая бе много приятен 1 во място в Е1 и сред водещите състезатели в оверала при това с най малкият и слаб мотоциклет
Последно редактирано от mitkov; 21-07-10, 23:35.
Коментар
-
тази седмица екстрийма бе не с мотор а се колело хих..пробвах се да ида с колелото до морето..успях но ми се взе "акъла"..над 17 часа на седлото и над 180 изминати километра..че се и улучи почти най горещият ден..но много интересно приключение стана..скоро очаквайте снимки..набирам и съмишленици пак да го направим..само че този път с малко повече подготовка!!
ще се изкефите много ..
а за другата седмица го мислим с мотори ..пак може да се включи още някой ако иска..за сега сме аз и бай димитър
Коментар
-
ето снимките от вело похода до морето..
петък 7 часа сутринта..идеята бе да тръгна в 4..но..се успах..което после ми коства много усилия и жега..
последни приготовления..смазах обилно веригата уж да върви по леко колелото
..първа снимка ..мостът над река марица
харманли вече е в далечината на зад
..малката звезда..която сега е винарна
..някъде към 25 тия километър ..видях магазинче в едно село и влезнах да заредя..че до там са все баири и тока взе да понамалява..
тук позаредих и водните резервоари ..бе започнало да напича и в комбинация със стръмните изкачвания .. почти 2 литра вода вече бяха свършили..а още бях в самото начало..
гледката над същото село..
..тук над мен закръжаха ..2 -сокола ли ястреби ли..не знам..а може би лешояди ..предчюствали плячка..хахах
..малко по натам..панталоните ми вече започнаха да падати ги привързах към колана на раничката
..тук съв вече на разклона който бе и най високата точка от пътуването
562 м по гпс спрямо 60 те на Харманли си е 500м качване..странджа и сакар са ниски планини..но пък с много високи температури лятото и на места ..полупостинни пейзажи
..
..в това село преди години бях закъсал с една лада..и я поправих с подръчни средства -парче пожарникарски маркуч и тел..затова поспрях за момент и го снимах
..баирите започнаха да стават все по трудни а температурата по висока .. зора..по голям а още бях до никъде
..по малкото срещтнати надолнища..нещата ми се струваха по оптимистични..хих
..в най големия пек точно в 12 часа достигнах..Тополовград..а го бях планувал да съм там много по рано..на входа на града видях ресторантче с дебела сянка и спрях да мацна 2-3 таратора
следва продължение
..Последно редактирано от mitkov; 08-08-10, 16:30.
Коментар
-
заради късното тръгване..нямах време за почивка ..за това "палнах" колелето и продължих в посока -елхово
..окъснявах и нямаше време да спирам но все пак спрях да цъкна гледка..над Тополовград...
от там до елхово бяха все леки надолнища и равно така че сравнително бързо и леко стигнах града на най строгите катаджии..ххха
тук спрях за момент да отдъхна и обнадежден че започвам да влизам в графика продължих в посока болярово
..вече съм на границата на областта...
..тук обаче..обстановката от полу..вече си стана направо почти напълно пустинна..беше около 3 следобед ..Най голямата жега ..асвалтът бе загрят до към 80 градуса а въздуха над него..не знам колко ..но усещането е все едно ти духа калорифер насреща..дори и малките баирчета по пътя взеха да ми се струват като планини..а пътя не свършваше и не свършваше
..вече напълно изтощен ..стигнах едно село със стръмно изкачване през него и в средата на нищото видях хоремаче отдясно..стори ми се като оазис в пустинята...
.."оазиса" дори нямаше и климатик..все пак обаче имаше..вентилатор..
..нямаха и дребни да ми развалят банкнота от 10 лева ..затова спазарих 1 изстудена фанта за шише шампоан и някакви стотинки..
следва продължение
Коментар
-
..след кратка почивка в болярово и още 20 тина зорни километра..най после излизам от така тежкия боляровски участък
..от тук вече е по приятно..навлизам в гората ..появиха се и буреностни облаци и захладня
..хмм някакви села с интересни имена ? още в началото на окръга
..пътя вече взе да спори ..но взе да прехвърля и дъжд
бързам да стигна някакъв заслон..
скрих се на ханчето преди средец да изчакам дъжда
..междувременно се посъвзех ..дъжда спря но пък взе да се мръква
на 7 км от там ми казаха че има хижа и реших да пренощувам там
..по пътя пак заваля..но вече не ми пукаше..бях поотпочинал и освежен в хладната гора ..след горещия боляровски ад
..стигнах хижа божура..и се оказа че всъщтност е доста приличен хотел..а аз като чух хижа ..очаквах някаква мизерия хаха
..няколко снимки и ..сън..щурма на крайбрежието го оставих за следващият ден сутринта
следва продължение
Коментар
-
последната серия снимки от похода
..на 2 рия ден сутринта палнах колелото от хижа божура и се спуснах с около 50 км в час и нагоре ..по надолнището към средец..до бургас оставаха едва някакви си 30 и няколко километра
..вече съм до езерата..2 рия ден вече бях във форма а и в бургаско не е чак такава жега..бързо бързо стигнах до езерата преди бургас..движението обаче бе ужасно натоварено и тирове и коли минаваха на няма и педя край мен с безумни скорости..а пътя освен че е тясен на много места няма и банкет..много опасна част от пътешествието..
вече съм преди бургас
..в лудницата и задръстванията в бургас с колело май по бързо се придвижих от колкото тези с колите..на излизане от бургас в дясно имаше някакви готини птици в езерето опитах се да ги снимам но май нищо не стана..след бургас се засякохме с някаква колежка велосипедистка..но бе с някакво много готино шосейно колело..поддържаше скорост над 23 километра в час ..а като я гледах тук таме въртеше педалите..аз в същото време въртях на пълна газ и пак едва се държах до нея..явно за такъв род пътешествия хубавото колело е нещо абсолютно задължително ! моето през цялото време правеше проблеми и много ме забави..накрая..почти бях решил да го зарежа на морето и да се върна на стоп но..това е друга тема..
..вече съм на входа на крайморие..там жегата отново започна да става осезаема и реших да ида да се топна
вече съм в крайморие
на главния плаж на крайморие ..нямаше празно място..
..най накрая..хвърлих колелото.. и почти бях решил и там да го зарежа то е вече 7 годишно /2003 та го взех/ сега е предполагам на над 2-3000 километра ..до към 1000 и нещо му работеше километража но това бе в самото начало няколко месеца след като го взех /тогава много пътешествах с него/...все пак обаче премислих и ще му дам втори шанс..тия дни ще го пращам да му сменят превключватели спирачки лагери и прочее..ако и след това върви като руски танк т 34..го мятам в кюмурлука /дълбок язовир край град харманли / и с него се приключва
в далечината бургаското пристанище
..акустирах на къмпинг крайморие ..и последваха..задължителните ..-4-5 таратора и едно омлетче
много вкусно готвят там а бе и супер евтино ..там намерих и скали с малък усамотен плаж до който се стигаше доста екстремно но не ми се буташе на главния плаж където буквално вреше и кипеше..тук и реших да приключа пътешествието и да поемам на обратно..е преди това напълних една торба рапани и миди край скалите бе просто пълно с такиваПоследно редактирано от mitkov; 26-08-10, 10:54.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар