Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОТКРИВАНЕ НА СЕЗОНА В СОПОТ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Браво, Митков, постарал си се

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov
      започват да прииждат мотори и се мъча да ги предупредя за дупката която не се вижда от долу
      Митко - Чукура, каза че ще те черпи един литър концентрат дето си го предупредил за дупката, ама каза че ако го изпиеш всичкия пред него

Коментар

Re: ОТКРИВАНЕ НА СЕЗОНА В СОПОТ

Ади де, давайте снимките от откриването
        Hristo Draganov
        http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

ето и малко снимки от репортера..с кодово име -"черно белият ботуш"

..ето го и него-на емблематичното за откриването място..връх фенера

а ето и малко предистория:

-бучака ни обеща колесар-отидохме да го вземеме -а там вреше и кипеше от приготовления ..всеки бе оставил всичко за последният момент ..горкия бучак..

..е така работят истинските майстори-с най новите дрехи-без да се цапат..за радост на жените си

бяха си организирали камион за моторите -че доста народ са се събрали вече..

докъто да измъкнем колесара -те вече товареха

-тук вече сме отпрашили и разтоварваме моторите ..с нас имаше и шампион по картинг който напоследък пробва и ендурото и то доста успешно

1вата сборен пункт поляна ..позната ни и от предишни репортажи..

..имаше и е такива мотори със супермото гуми запътили се нагоре

..а и е такива -куча марка хибриди ..поне пистаци не видях обаче за разлика от миналогодишните сбр и 900рр -явно не успяха да изкарат и година оффроуд

-по пътя след поляната-ненко с новата ямаха

-всички раздаваха газ като на състезание с поне 5000лв награда .. и вдигаха прах и пясък до небето

-а пътя по пътя -в ляво в дясно имаше нахвърлени през няколко метра е такива закъсали мотори..тук поне просто гумата се е спукала..но имаше и по тежки случаи.. ремонти-от смяна на бутала до смяна на рамки се извършваха по целия път нагоре

на димитър поне с новия рмх-не му се наложи да ремонтира нищо
          ..виждате обаче на заден план резултата от глобалното затопляне-пътищата в средна гора където обикновенно е влажно и прохладно са взели да заприличват на средностатистическа северно африканска магистрала

..започват да се срещат и познати лица-така популярният медийно и сред фолк дивите ендуро джуниър -малък кеко ни посреща на следващата полянка ..взимаме по един бърз автограф от него и продължаваме

..малко по нататък засичам другият ендуро джуниар..Амбарев джуниар..няма лабаво при него с развинтването на газта и веригите нещо не му издържат ..ремонта обаче бе успешен и малкия продължи

..следващата снимка -вече е от фенера.. времето и тази година бе чудесно и се разкриваха чудесни гледки

..новост бе обаче че вече и джиповете щурмуват този баир-една витара бе успяла да се качи почти до върха-някъде до контролата от състезанието 2005 та

-шоуто вече тече с пълна сила

..тази година .. без коша ..че балансьора нещо.. ..

..както си стоях горе -вниманието ми бе привлечено от ето това момче което въпреки че не стигаше земята като се качи на мотора -катереше неспирно -а нагоре а надолу с завидно майсторство дори и през най трудните места..

хмм ..доста хора напоследък се взеха да се имат за големи майстори но това..момче е в едва 6 ти клас а кара на татко си клх са като същински професионалист и още от сега може да сложи не малко батковци и чичковци в малкия си джоб ..мирослав петков се казваше ако правилно си спомням..за Петков съм сигурен..запомнете това име

..знам че не личи много на снимката но-ето показанията на часметъра-1-моточас при трип 31 километра

избързвам да сляза за да щтракна витарата как ще слезе надолу

..ами-бавно но славно-ако се бе търкулила обаче-щеше да стане..

правя още няколко качвания за разработка на мотора ..и вижте какво засичам горе точно на върха..чисто новичко атв -сузуки кинг куад че и с инжекцион

..долу са пристигнали още познати лица ..явно са в настроение-защото вместо здрасти директно почват с шегите..

пътя нагоре към хижата е много приятен и предлага чудесни места за оттренирване на всякакви завои ..голям кеф..особенно на този завой-в средата може да се ползва за вираж като мотора има възможност да се свали до хоризонтала без почти да се намаля скоростта ..бая-бензин отиде тука-в повторения и почертверения но си заслужаваше страхотни места

-тука вече ми е любимата пътека..качването след долината на смъртта ..а нагоре а надолу въртяхме ..н на брой пъти -ники нхм..снима снима па не издържа и тръгна и той с зеленото гущерче

..црф-а ми пък ще има да помни таз пътека ..голям кеф е по нея има и място по завоите и да закантваш и различни корени и бабуни-истински ендуро спейшъл тест ..е малко е кратка ..

..малко след нея вече е самолета..

-тук също зари ожевление-въобще из целия баир пълно с мотористи на тумби

-а още по нагоре е по този път..по който между другото имаше и сняг се стига до друга хижа..

-бай димитър се кефи-най после на ендуро ..с ендуро мотор

ето и следващата спирка..и тук вече е пълно с хора

на димитър корема вече тотално се е залепил за гърба му и е крайно време да хапнем нещо

-някои хора вече са ни изпреварили и са напред с материала ..

-хапваме и хващаме пътя на обратно

-пътека надолу към розовата долина

-няма лабаво ..по тоя край и бабите са моторизирани ..

..оказва се че и на ненко брат му имал рожден ден..и се почва едно черпене.. ..по натам вече снимките нямат нищо общо с моторите
          Последно редактирано от mitkov; 24-04-07, 18:25.

Коментар

е браво на вас много хубаво сте си изкарали само мога да сажелявам дето недоидох
            KTM EXC 250 2т.1999г/BETA Tehno 250 Trial/KTM EXC 300 2006.

Коментар

лично сам го виждал как кара и на една гума
              и ме е задминавало детето сас един мз150 надоло по патя кам Хисаря
              като порасне не знам кво ще става няма да има друг като него
              няма мотор дето да не може да подкара само да се качи и почва цял ден може да кара без да спира
              [IMG]http://htftp.domainbg.com/didkata_s/Avatars/lqto.gif[/IMG]

Коментар

Я сега аз да разваля дисциплината с моите снимки. Тъй като от карането до Бяло Камене нямаше кой знае какво, освен едно спускане от върха над "Чевира" директно през гората, моите обекти са повече от Тържествената вечер на Откриването.
                Това е едно спонтанно празненство, което рядко може да се сравни с други подобни и то си има своя колорит, както и хората участващи в него. Поздравявам пичовете от тоя край на България, че толкова време спазват традицията и се веселят всички на куп и от сърце !
                Ето и началото все пак:

Снимката е повече за темата с хвалбите, ама съм я оставил великодушно на Туйков за новия мотор. Чито нов екип Acerbis в комплект с ботуши, ръкавици и каска, който беше чисто нов до момента, когато карайки успоредно с Кокера за да не се прашим, последния мина през една локва ...

Това е на върхът над хижа "Чевира". От тук надолу с пичовете от Пирдоп направихме интересно спускане право надолу към Бяло Камене, което се вижда в дъното на кадъра. Слезнахме за 5 минути.

А гората сега е направо искрящо зелена в новите пролетни листа на дърветата.

Вечерта преди партито се разходих до Хисаря за да не обуя кънките рано-рано.

Ето и първите приятели. Шмида се е изпънал на два стола и се хили. Счупения му крак за съжаление не му позволи да изиграе вечерта култовия танц с двете кърпи, но предполагам ще си го навакса на Закриването.

Залата е отново пълна, но малко по-късно вече пръщеше по шевовете от навалица.

Дежурното хоро със знамето е винаги в началото. Само дето байрактарките всяка година са различни.

Направо не може човек да познае Тумангела в началото. Или говори за класическа музика, или смирено разглежда с приятелката снимките от предишната пиянска вечер.

Катката толкова се вживя в фогорафския занаят, че по едно време се търкаляше по земята, за да издебне необходимата му позиция.

Аз сигурно бързичко съм настигнал останалите, защото често излизах навън на по-хладно. Тук съм с хижаря на хижа "Соколна", откъдето скоро се бяхме качвали към връх Триглав. Чудесен приятел !

Групата на Crazy job. И Тумангела е вече полу-член на клуба, ама ще стане пълен, когато с едната ръка държи агнето, а с другата подписва договора. В Crazy job без агне дори Дейвид Найт няма да вземем ! Има си принципи.

Не напразно Чудомир е писал разказите си и е рисувал героите си именно в Розовата долина. Ето един голям фен, достоен за такъв разказ !

... и веднага става приятел !

Сифона свири на гайда. Постоянно го питат колко е часа, заради циферблата на модерната шина, която крепи строшения му на Хисаря лакът.

Всякакви музиканти се пръкнаха след полунощ и всеки свиреше за себе си.

Започнаха дежурните канадски борби. Жасмин откри борбите.

Обаче Петьо от Карлово бързо ги закри, защото няма кой да му излезе.

Амбарев се беше върнал току-що от Англия и явно трудно се преспособяваше към новата обстановка, но както винаги в такива случаи е усмихнат.

Аз пък използвах този момент да си направя снимка с моята любимка.

След 24:00 часа в залата остават само образи! Ето и отчето от село Антон. Каза, че бил отдалеч и затова дошъл много леко въоражен.

Радо и Гено кротко си пият швепс.

Канадските борби приключиха, но започнаха на нашата маса. Кокера и той се включи.

Аз през това време пък се видях и с моя голям приятел Рачко.

Голяма веселба е сред приятели. Можеш да им позволиш даже да ти опрат нож в гърлото и после да те застрелят дори. И а Митков е пипнал някоя снимка, ще го срещна с новия си приятел от Антон на лайф !

Вече е около 2:30 и с Гагата леко разкършваме хорце.

Гагата е щастлив с новата придобивка.

Кокера умря от смях на канадската ми борба, ама с това контузено рамо - толкова !

Започнат ли безконечни борби на масата, значи е време да лягаме да спим.

Дори някои вече са го направили.

Накрая Тумангела беше застрелян и към 3:30 се прибрахме в китната къщичка да спим, защото към обяд ни чакаше дълъг преход по билото на Средна гора до Стара Загора.

След като се събудих и след аналгина и аспирина, които изпих, аз заявих, че си тръгвам само по черните пътища, без да блъскам по джандемите из Средна гора, защото ми е лошо. Основната група тръгна след топ навигатора - Тумангела, който знаел всички пътеки в планината до една.
                Така сам, лутайки се с куха глава, неусетно се отзовах под Фенера. Ето Стара планина погледната от там. Красива гледка !

Ето и изглед към Родопите на юг. Помъчих се да докарам до Бяло море, ама не можах !

След като снимах и на север, а вятърът ми освежи малко канчето, тръгнах по трасето от състезанието в Хисаря, заредих в с. Баня и се отправих през реката за Домлян.

От Домлян никога не уцелваме пътя за хижа Свежен. Не го уцелих и сега. Нахаках се из стари затлачени просеки, закатерих се по едни върхове по тесни пътечки и след 10-тина връщания излязох на село Свежен и от там на хижата.

Между Домлян и Свежен попаднах на паметника на Хаджи Димитър съвсем случайно. Ето го и него. Обадих се на Данчо, като си мислех, че топ навигатора вече ги е завел поне до хижа Братан, но Данчо ми заяви, че се катерят директно през гората към някакъв връх и току-що една каска търкаляйки се е минала край него. Разбрах къде са, заявих, че тръгвам и по билната пътека се отправих към Стара Загора, защото беше 18:00 часа, а много път ме чакаше още. Така мечтата ми за кротък черен път съвсем отлетя, но не съжалявам, защото пролетната гора ми създаваше чудесно настроение за каране.

Ето и трака, по който минах от Бяло Камене по билото на Средна гора до Стара Загора.
                Последните два дни релаксирах активно, че май веселбата в Бяло Камене ми дойде в повечко.
                Иначе всичко беше чудесно ! Видяхме се със стари и нови приятели, аз конкретно със всеки си казах наздраве, ама сигурно имам много приятели от тоя край та ... ?!

Коментар

Жоро тоя фен дето си снимал с цигарата и пуловера не е от розовата долина даже незнам дали е чувал за нея той си е от картофената долина с две думи от мое село така че едва ли е бил първообраз на Чудомир въпреки че откровенно става ех какви легенди се носят за тоз човек из наше село малиииииииии
                  ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                  тел.088четири 9едно9 4нула4
                  -------------------------------------------------------

Коментар

Дяволе, сега е момента да го представиш човека

Ама пък ти, ч се засрами ! Селският ти дошъл, а ти - не, срамота !
                    Нали съм гледал и твои подвизи с мотор ?!

Коментар

Жоро ама как несме се засекли бре човек
                      и ние са мотахме из тия дебри около Домлян Свежен и Братан
                      не бяхме минавали оттам и решихме да експериментираме
                      голямо нахакване беше де убихме деня там
                      даже и ремонт правихме на един мотор на х.Свежен поне час и нещо
                      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Абе, Краси, вие ли сте били бе човек ? Мислих, че са хасковлии.
                        Аз съм дошъл малко след вас и хижарят ми раказа за случая.
                        И к'во, оправихте ли мотора ? Кой е натъртения ?

Коментар

браво Жоре хубави снимки..особенно като се има предвид че май с гсм а ги правеше ..не ти се е носело ..големия май
                          ..щях да пиша нещо само за две от тях ..ама като се видим

ПП
                          ..дайй гпс местоположението на паметника на Хаджи Димитър

Коментар

Ами какво да ти кажа, на един завой до водната станция в началото на пътя от селото нагоре правили някакъв изкоп на един завой, и нашия човек малко го позиправил та скочил в една яма 4м
                            задната част на мотора беше изместена 10см в ляво, гумата опираше в ауспуха, седалката беше на съседния стол

та с разни лостове го понагодихме малко колкото да се прибере
                            иначе пича се е понатъртил доста, даже май някакъв пукнат прешлен имал на опашката
                            ама не е нищо сериозно де

някакъв военен от ракетната площадка отсреща явно ни е гледал с бинокъл и се обажда на хижаря, вика абе един от мотористите влезе в ямата и не се появи
                            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Митков, ще пусна целия трак с всички хижи и точки довечера. Той е около 180 км, ама ако не се лута човек ще е по-малко. Ще го изчистя от отклоненията и тогава. Иначе е страхотен за ендуро, има си от всичко и може да се ползва от ендуристите от форума. Заслужава си
                              Снимах с една сапунерка, ама много шум вкарва горката.
                              Митков и теб уж те снимах, ама снимка няма ... някаква мистерия има тука ?!

Краси, съжалявам за инцидента, ама из непознат район стават такива неща. Трябва да се внимава ! Аз обикновено там минавам по билото над селото. По-напряко е, ама трябва да го знаеш.
                              Има една стръмна пътека, която се качва за 10 минути от язовира до хижа Свежен, но в посока - изток, никога не мога да я намеря.
                              Обратно няма проблем !

Коментар

хайде пусни траковете и точктите та да ходим да потренираме

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X