Вярно ли е че Хусаберг нямат маслени помпи?Чух някъде такова нещо което ме учуди.Интересно как става смазването.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кой кара Husaberg
Свий
X
-
Вярно е пичове!И на Хускварната и на Берг-а маслото се качва в главата от картерните газове!Затова пък кобилиците са лагерувани в контактната зона с клапана.Абе шведска му работа!Иначе много коне,много яко каране,ама да си собственик на сервиз за мотори примерно!Части-скъпо и тегаво!Всички ги махат тоя тип мотори май,иначе да се карат е жестоко!offroad фен
1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
TOYOTA Hilux 3.0 D-4D
Коментар
-
нямал съм хускварна но ми се струва че не са подходящи за нашите условия.Частите им май трудно се намират и са скъпички.А пък и май
честичко се скапват.Моя приятел Австриеца каза че били големи боклуци а той знае за какво говори,даже ми разправи разни страшни историйки с тия машинки например как някаква чисто нова Хускварна се скапала защото маркуча на водата се опирал в аиспуха който стопил маркуча без да забележи тоя дето я кара/става въпрос за мотокрос не за разходка/ и моторчето се скапало още на първото изкарване.За Хусаберга пък е още по СТРАШНА историята.Пак чисто нов пак го подкарали по трасе и след няколко скока предницата направо се отделила от рамката тя е заварена с едни тънки тръбички към рамата които явно не са и ги заварили много добре.А на световното в Испания неква Хускварна направо се разцепила на две след някакъв много голям скок след който се приземявало на равно пича в/у нея заминал за болница а скока решили да го махнат
Коментар
-
Това не попречило обаче на японските журналисти да направят една хубава фотосесия на разчекнатия мотор
Най вероятно с рекламна цел
А за ЕВЕРТС пък ми разправяше като беше преди няколко години
фирмен състезател на хускварна ходили да го гледат в ИТАЛИЯ на тренировки и представяне на новия мотор.ПО едно време спрял да кара и казал на механиците че не му харесва ъгъла на предницата и
иска да го променят.Пичовете направо изкарали флекса и някво приспособление за мерене на ъгли и резнали предницата направо как-
то си били там на трасето.Даже и ЕВЕРТС се шашнал и им казал че по добре да го направят тва някъде другаде.Тия италианските механици
май вятъра наистина малко ги "повява" аз веднъж ги гледах в бокса на
ТМ единия свалил филтъра и го чисти а другия точно в този момент ме-
те около него и то не с метла или др ами с духалката на компресора раздухва прахоляка от пътечката под тях.
Коментар
-
така че май бая трябва да се внимава при закупуване на такъв мотор.
Макар че ако е на много добра цена може би си заслужава
Друг недостатък който ми изтъкнаха австрииците е че водната помпа
се задвижва от разпределителния вал и е качена на главата затова ако например поизхвърли малко вода което се случвало често по техните тежки ендуро състезания става така че водата която остава не се движи и в резултат много по бързо мотора се скапвал докато японските даже и в такова положение издържали защото все пак водата циркулирала.Според мен това решение е лошо и за управляемастта даже и да си има вода защото може да е с малко но вдига центъра на тежестта нагоре което хич не е добре.
М/у другото някои от гореспоменатите неща важат и за КТМ например в нашия шампионат като кледам почти няма КТМ без да му е заваряна рамата все пак КТМ май са на бая по високо ниво като изпълнение
особенно по новите модели
Коментар
-
Въпреки всички тези историйки съвсем не казвам че не бива да се купува такова нещо особенно от някой маниак на марката който си го е поддържал и си е оправил всички производствени дефекти и е вложил маса пари а заради реномето на марката не може да иска прекалено висока цена тази покупка може да се окаже даже и изгодна.
Просто трябва добре да си направи сметката човек.
Коментар
-
е това с предниците не е казано че трябва непременно да се случи това са единични много редки случаи и то с чисто нови мотори при които явно от завода не е догледано .тези дефекти излизат бързо наяве затова ми се струва че от тези мотори малко каран екземпляр може да е по добър вариант и от чисто нов защото ако е имало нещо предишнея собственик би трябвало да го е оправил плюс това при по аматьорско каране би трябвало да няма проблем иначе питайте БАЛИНОВ по колко КТМ -а троши годишно а като караше Хонда с един мотор си изкарваше целия сезон без проблеми
Иначе си имат и плюсове например на мен ми харесват спирачките брембо които им слагат карах една хускварна с такива много яки окачването също не е лошо ,но може би най маниашкото за собствениците е че карат нещо което не се среща често и ги отличава доста от останалите а това си заслужава някои жертви
Коментар
-
Страхове и поверия Всичко зависи от собственика
Има и друго или караш и подържаш спортно ендуро или се возиш на чопуро
чопуро е нещо между ендуро и чопър
Аз също съм почитател на ХОНДА но дори и в момента няма подходящ модел за нашите условия ЦРФ това ЦРФ онова
Недеите да мислите че ЦРФа е мулето ХР Това си е спортен модел на които подръжката не е по лека нито от на КТМ нито от на Хусаберг
Един познат взе нов Хусаберг и от него буквално лъха на спортна агресия на които му трябва или го кефи такъв тип мотор ще го подържа Недеите да купувате такъв мотор от мърляч и няма да бъдете разочаровани от реисинговите му заложби Много хора си мислят че мотора като е Ендуро и няма нужда от подръжка
А за какво трябва да се возиш 10 години на чопуро като може да караш 2 години спортно ендуро После новият модел
Ще чакам да видя какви проблеми ще се появът при ЦРФ и когато ги изчистят тогава ще видим За сега съм доволен от КТМ А и частите не са му толкова скъпи за това което ти дава мотора Няма скапани мотори има скапани собственици И другото най добрият мотор е новият мотор
Коментар
-
наистина КТМ частите не са скъпи и се намират без проблем освен това от година на година ги правят все по добре май . лесно се намират и тунинги за тях . всеки най добре сам да си прецени а и всеки си знае джоба най добре лошото е че като купиш нов мотор после продаването е много трудно .а загубата голяма за съжаление пазара на тези мотори е много стеснен в БГ.
Лично на мине ми писна да купувам мотори стягам си ги и после като ги продавам идват някви мрънкалници и искат да ги вземат за без пари
за съжаление това е действителността в момента. затова лично за мен си съм решил да не се набутвам излишно ами да си взема нещо по евтино и просто да си се кефя на карането и като видя зора на някой баир например направо го хвърлям мотора и да върви където щте не да се чудя как даже и с риск за мене си да го предпазя
да се надяваме все пак че с развитието на ендуро спорта пазара на тези мотори ще нарастне и нещата се попроменат
Коментар
-
А да знаете как са частите на Ямаха? Моят не се чупи и нямам представа
Ендурото и сексът не са шега работа !
-------------
Животът се измерва с броят на издишванията !
http://sixdayscrazyjob.com
http://crazy-job.com

Коментар
-
Що се хилиш бе Митко? Не очаквах такава издържливост от Ямаха, сериозно. Все ми се иска да имам Хонда, но WR-а ме изненада, а на какви натоварвания съм го подлагал
В Стара Планина на големите камънаци около Сливен 3 пъти си хвърля антифриза и си бачка като нов
Твоят правил ли ти е номера?
Ендурото и сексът не са шега работа !
-------------
Животът се измерва с броят на издишванията !
http://sixdayscrazyjob.com
http://crazy-job.com

Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар