Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой кара Husaberg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кой кара Husaberg

Здравейте,
    Видях в сайта на Сабин че, има хора с Husaberg, та ако може да се обадят в тази тема за да обменяме опит?

Какво те интересува???

Коментар

А резеврни части за Хусаберг от къде купувате. Питам поради факта че не е много известна марка в България и не съм чувал някой да продава за това питам

Коментар

Разни хора ги носят от чужбина. В БГ не знам да има представител. Най старият собственик на хузаберг е Геле от Бухово. Имат с брат му (Цеци) сервиз за мотоциклети и коли. тел: 0888 979714. И двамъта са свестни момчета и няма да ти гепат нищо от мотора ако го ремонтират (за разлика от някой други сервизи за мотори)

Коментар

Но иначе като мотоциклети какво ти е мнението. Все пак са доста по ефтини от Ямаха да кажем. Качествени ли са чупят ли се и т.н. Те нали са собственост на КТМ трябва да не са лоши мотоциклети

Коментар

Ами като се замисля май няма по чупещ се мотор от Хузаберг-а

Но пък затова вади страшни кончера. Абе всичко е баланс: наточен двигател=къс живот

Затова и цената им е тъкава... естествено нещата със старите мотори са много до късмет. Ако си късметлия може и да си го караш доста време преди да се наложи да разцепиш двигателя...

Частите съм чувал, че са много скъпи - повече от японските моторетки...

Коментар

Ясно аз си мислех че щом са под опеката на КТМ друга работа ще е. Ама те са станали баш като тях.
              Мисля че знаете как на Запад са ебават с КТМ. Това съкращение на немски е така : KTM = Keine Tausend Metter - или на български Никакви хиляда метра не мината тоз мотоциклет без да са счупи нещо Той Джереми Макграт нали с КТМ си счупи двете ръце. Тъй че КТМ не си вземайте

Но пък иначе в сайта на Хусаберг новите модели добре ги направили на външен вид...

Коментар

Карал съм всички КТМ-и модел ЕХС.
                525-цата е много яка и много приятно се кара! В първият момент не ти къса ръцете като Ямахата,а после много бързо наваксва "загубените" десети от секундата.Както казват създава чувство за еластичност на двигателя.
                Друг е въпросът с издържливостта на КТМ-а Не искам да се повтарям,тъй като това съм го казвал в друг форум
                Нямам никаква лична представа от Хусаберг-а, само съм чувал, че освен вървенето нямали други положителни качества.Моторът е популярен в ендурото и няколко са в челото на светоения шампионат,но там знаете че цели екипи се грижат за машините
                Сега говорим за серийни мотоциклети.
                Ендурото и сексът не са шега работа !
                -------------
                Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                http://crazy-job.com

Коментар

Ами наистина беше тъка преди години, но сега другите мотори станаха по наточени и КТМ-а вече не изглежда да се чупи толкова много. От КТМ-ите около мен не знам някой да се е счупил, докато от Хузаберг-ите знам, но пък те са доста по стари и неподдържани.

Тази информация не означава нищо, защото един мотор ако е подържан ще изкара много. Аз примерно ако имам нов хузаберг съм сигурен че ще издържи поне 5г без сериозен проблем (като изключим скоростите). Една нова моторетка издържа със сигурност над 100 000 км. при добра поддръжка преди да почне да се разпада. Мисля че старите (преди 1990) XТ, ТТ, XL са над 200 000 км. или са карани без да им сменят маслото за да стигнат до това положение което са сега. Тъй като тези цифри са много големи и знам че няма да ви се вярва, ще ви кажа как стигнах до тях.

Старият ми WR беше на 25000км и като го разглобих да го прегледам двигателя - всичко беше като ново! Сегментите бяха на 1/5 от сервизният лимит за смяна. На разпределителните валове не им личеше въобще къде са работили, може да ги свалиш и да ги дадеш в магазина да се продават за нови

Някой хора изказват мнение за масло просто така, но аз мога да кажа че Motul 300V competition 15/50 е маниашко масло! Доказал съм го с това че за 25000км с това масло (смяна на 1000км) двигателя ми не е мръднал! Сега на новият ми ВР450 го сменям на 600км въпреки че Yamaha препоръчват 1000км. Това го правя защото количеството масло е намалено на 1.2 л. спрямо 1.5л. за WR426F.

Коментар

Е, ти знаеш,че старите мотори от преди 90-та година бяха много разтоварени.Степен на сгъстяване от порядъка на 12,5:1 беше в областта на фантастиката. 500 кубикови машини бяха по 20-30 коня, та от там и по-дългия живот на двигателя,въпреки малкото грижи, които се полагаха за тях.
                    Напълно си прав, че има мотори от 84-88 год. дето са на по 150-200000 км. Аз "познавам" един такъв XL 500
                    Вярно е и, че подръжката е всичко за живота на един двигател, но се съмнявам модел след 2000 година да изкара толкова и при перфектна подръжка
                    -------------

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
                      Вярно е и, че подръжката е всичко за живота на един двигател, но се съмнявам модел след 2000 година да изкара толкова и при перфектна подръжка
                      Ами не Геле Хузаберга е 1989-та година! И не е толкова разтоварен колкото другите бабички.

Мисля че 426-цата ще стигне 200000км. ако се спазва написаното за поддръжката, 2-3 комплекта сегменти, 1-2 бутала 1-2 смени на скоростите(зависи как се кара).

Коментар

Хусаберг-а от край време си е напомпен мотор
                        А колкото до 426-ицата, мисля някой друг да докаже това
                        -------------

Коментар

Исках да кажа 200000км за 426-цата...

За WR450F е рано да се каже...

Коментар

ами интересувам се всички неща около поддръжката на Хусаберг. Аз га купих като пълен дилетант от Германия през октомври, без нищо да разбирам от такива машини. Имах едно по-сериозно каране София-Заврачица и останах много доволен. Вече брах ядове с части и наистина поддръжката на мотора е сериозна, но въпреки всичко за сега ме кефи. И тъй като сме малко собственици на такива искам да се познаваме.

Коментар

Долу-горе в продължение на 2 години гледах в Mobile.bg се продаваше някакъв Хусаберг в София,но не знам к'во стана с него
                              Събин или Гълъбин сигурно ще го знаят там ли е или е "заминал" на някъде
                              -------------

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X