Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Китаец Barton nxt 300

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Китаец Barton nxt 300

Реших да се върна и към гората пак, не може само асфалт! Поръчах си китайче Barton nxt 300 на принципа - по добре девствена китайка отколкото дърта баба японка употребена не се знае колко и от кого!
    Чакам го да дойде още, та лични впечатления нямам, чул съм само добри отзиви от собственици, изчел съм и съм изгледал всичко което може да се намери в нета. Обсъдихме го подробно и с чат джи пи ти и с жената! Не ме интересува мнението на хора ,които са нямали личен досег а само са чули нещо си или просто имат комплекси към китайското производство.
    Като добия лични впечатления ще пиша пак!

П.п. Добре че навремето не успях да си продам по голямата част от екипировката за в гората!
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Щом екипировката ти става още,значи всичко е наред..Много важно кой какво си мисли в гората.

Честито...и да се похвалиш като дойде.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

• sl.daskalov
      sl.daskalov коментира
      Редактиране на коментар
      Ще се похваля задължително, само че съм забравил как се качваха снимки тука.
      А екипировката даже ми е голяма. Аз като остарявам явно се смалявам. Бях стигнал 125 по едно време, сега съм 103 с тенденция да свалям още.

С увеличаване на годините, силно трябва да се намали рисковото каране в гората
    Според мен, даже изобщо да се избягва.
    Поради естествени процеси в организЪма
    Панайот Бърдарски
    0887 60 77 22

Коментар

• pansim
      pansim коментира
      Редактиране на коментар
      Напълно е достатъчен за дъртаци само за гората...не се обиждай, аз съм 67 набор наче за асвалт е малко тази мощност Ама нали е без регистрация
      Имам си скокльо 500 кубика Хуска...не е работа
      Само за младежи

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Нема как да не се съглася с тия особености около ЕГН-то
      Иначе тая хуса (гас-ката) страшно ми хареса но май повече ме беше страх от него.
      Трудно беше но се въздържах - позакъснял съм за него!

• sl.daskalov
      sl.daskalov коментира
      Редактиране на коментар
      Възраста е просто цифра, човек сам си налага ограничения! Като развих диабет и хашимото доста окьоравях, отделно доктора ми бучи че вдигането на адреналина влияело нещо си на инсулина, та не трябвало да карам мотор! Казах му че като умра най вероятно ще спра да карам и мотор! Почнах да ходя, по 10 - 15 км на ден, почнах да карам колело по 40-80 км на седмица (когато времето позволява де). Освен хапчетата, пия редовно протеин и колаген и витамин D3 + K2 . Свалих от 125 кг на 103 кг и освен че вече всички показатели са ми нормални, се чувствам и достатъчно силен и здрав да тръгна пак и по гората!
      Та остаряването ще почака още някоя и друга годинка!

Честитутка, забравих одеве

Колко се чака за модела?
    Предполагам си има вносител тук или?
    То за такъв тип мотор гаранция няма ако ще да идва от Япония.
    Но все пак според мен е ОК да има локален търгаш.
    Ще прощаваш но не съм питал гугъл по темата а и този бранд до сега не съм го чувал.
    Враг усраине

Коментар

• sl.daskalov
      sl.daskalov коментира
      Редактиране на коментар
      Има представителство в Полша генерално а за България са Мотор Зет. Много свестни ми се видяха тия Мотор Зет. Изпродали са всичко за Коледа и Нова година та затова се чакам. Казаха че над 400 мотора са продали досега без рекламации. Гаранция има ама не помня точно, май 1 година или 20 моточаса .

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Супер и цената е почти 1/3 от еквивалент на джапанка или на еврогейщина.
      CRF300 не е за сравнение, че е друг тип мотоциклет.
      Нормално цената да е по-ниска ама важното е да е наред.

Успех и да споделиш като дойде и му направиш поне 10 моточаса

• sl.daskalov
      sl.daskalov коментира
      Редактиране на коментар
      Абе хонда си е хонда па макар и тайванска и друго щеше да е да станат две хонди в гаража, обаче имам и други неща да плащам и купувам та затова най вече , се смирих малко!
      А отзиви ще пиша, само да добия! Сега ще е по полека, по полето та да направим разработката правилно, а лятото ще напънем по планината.

Завиждам ти.
    Аз пропуснах кефа на моторите и сега само ви чета приключенията и завиждам.
    Сложи си на ...на рамо тия които ти гледат марката на мотора и числата на ЕГН-то и се кефи. Кеф цена няма!
    Не забравяй, че няма значение каква марка, модел ще си купиш, винаги има кой да те светне, че си се минал.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо O888557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

• sl.daskalov
      sl.daskalov коментира
      Редактиране на коментар
      Нито си престарял нито си умрел! На запад хората бачкат цял живот като идиоти и като се пенсионират почват да си наваксват пропуснатото. Скоро четох една статия за група ентусиасти на по над 70 години които са си направили мотокрос отбор и карат яко! Имам приятели на по над 64 г. които си карат и не мислят да се отказват. Имам комшия който почна да кара с африка туин 600сс на възраст над 60. Въпроса е да мислиш трезво във всеки един момент, да си знаеш мястото и възможностите и да си подбираш внимателно компанията!

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Грешка.
      Не са ми проблем годините. Жена ми още чака да изляза от пубертета. Аз не мога да седя на мотор. Дори на място. Само за 10-15 секунди ме започва някаква болка в ставите и не се търпи. Пробвал съм 50 различни вида мотори. Няколко пъти съм правил кръгчета по 500м. Карането ми се отдава без проблеми, но след 500м един час не може да ме отпусне болката. Така е от младини. Първия опит го направих кога бях на 15г. на Балканче.

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Аз пропуснах кефа на моторите и сега само ви чета приключенията и завиждам.
    Нищо не си пропуснал. Само трябва да не забравяме че не сме на 20 години
    Зашото колкото и да се пънем - реакциите и кокалите ни са вече други
    И последствията от падане са различни като тежест и особено като продължителност
    Та в този ред на мисли - сега е момента да си купиш мотор.

Панайот Бърдарски
    0887 60 77 22

Коментар

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Нищо не забравям. На 20 съм само събота и неделя.
      Точно сега нямам мангизи за мотор. Купувам кайтове.

Дойде моторчето! За едно кръгче по махалата не мога да имам кой знае какви впечатления, па и го пазя, нали е в разработка, но ми харесва. Върви добре без да ме плаши и стресира, включва супер мазно без да штрака като всички останали мотори които съм карал. Окачването работи също добре според моите разбирания. Има си всичко - фарче, стопче, стартер, манивела, всички видове реглажи на предни и задни амортесьори. Поотвикнал съм да карам ендуро и ми е малко притеснено, но мисля че бързо ще си припомня. Само чакам по хубаво време че днеска измръзнах за едно кръгче! Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20260121_112327.jpg
Прегледи:232
Размер:1.08 МБ
ID:7023075 Натиснете снимката за да я уголемите

Прегледи:229
ID:7023079 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20260121_112337.jpg
Прегледи:229
Размер:1.06 МБ
ID:7023076 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20260121_112426.jpg
Прегледи:231
Размер:1.14 МБ
ID:7023077 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20260121_112433.jpg
Прегледи:230
Размер:1.07 МБ
ID:7023078 Натиснете снимката за да я уголемите

Прегледи:230
ID:7023080

Коментар

• sl.daskalov
      sl.daskalov коментира
      Редактиране на коментар
      На едната снимка как съм го снимал отзад, изглежда че е крив , ама не е крив! Фотографа е крив!

Може ли да се регистрира по някакъв начин ?

Коментар

• sl.daskalov
      sl.daskalov коментира
      Редактиране на коментар
      Има фар, Но няма къси и дълги. Има габарити отпред и отзад, има стоп. Има места подготвени за монтиране на мигачи отзад. Има акумулатор и стартер така че би трябвало да не е проблем да се монтират всички видове изискуеми светлини. Обаче от магазина изрично предупреждават че не подлежи на регистрация за свободно движение по пътищата. Не знам къде е проблема, т.е. знам - еврогейщини! Един колега не можа да регистрира чисто нов скутер купен от Гърция от магазин! Принуди се да го върне в магазина, да го регистрират на името на собственика на магазина и после чрез фиктивна продажба да го внесе пак в България като втора употреба та да може да го регистрира! В малоумна държава живееме и се правим на по европейци от основателите на ЕС!

П.п. имат и модели които се регистрират но са малко по скъпи и с по малки сс

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
    ...Върви добре без да ме плаши и стресира,,,
    E... Явно не съм сам
    Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
      Дойде моторчето!
      Честито!
      Гледам...на ул. Чудомир живееш
      Там някъде преди много години продадох едно Сузуки ДР125..още ли го карат
      Панайот Бърдарски
      0887 60 77 22

Коментар

• sl.daskalov
        sl.daskalov коментира
        Редактиране на коментар
        Черно ли? На Кирил?

• pansim
        pansim коментира
        Редактиране на коментар
        Червено. 125 кубика 4 такта с кръгъл фар

Е не този харесва и на мен и на жената, и другия 300Pro. Но като не може да се регистрира баси тъпата държава дето сме....

Коментар

Днеска първо по сериозно каране 2,6 моточаса, на дъжд, кал ,сняг. Начесах си крастата яко въпреки че газта леко я пипам, нали е в разработка още! Върви си супер моторчето без да е нещо екстремно. То аз и не искам повече де. Но дян има достатъчно го усещам и за някой по екстремен от мене. И първа баня му направихме, че бая кал донесе вкъщи.

Коментар

• sl.daskalov
          sl.daskalov коментира
          Редактиране на коментар
          Обикалях. До Белия брег, от бунището нагоре към Плоски по един черен път, после покрай Струма до плоската чешма и до нова гара. В събота ще го повторя маршрута за да направя моточасовете за първа смяна на масло, че нямам търпение да му сложа хубаво масло. Сега не знам какво има.

• pansim
          pansim коментира
          Редактиране на коментар
          Хубаво си бил към Плоски, от там в гората посока Михов преслап и слизане през Попина лъка. Това за разработка е ОК Интересна машина ще се окаже тоз чайник

• sl.daskalov
          sl.daskalov коментира
          Редактиране на коментар
          До Плоски не стигнах, имаше един електропастир опънат и ме домързя да слизам да го откачам та се върнах. Пътя за Мио преслап съм го минавал много пъти с тенерето но по това време на годината до Дългата поляна с мотор само ако може да се носи на гръб. Преспите са големи. А през самата Дълга поляна ще е съвсем невъзможно, там има две много яки преспи. Да не говорим че спускането към Петричкия лагер и Попина лъка ще е пързалка.

А моторчето, като се изключи това че са му малко кончетата, е много читаво сглобено и добре окомплектовано. Аз не само като моторист но и като дипломиран инженер търся кусури и не намирам засега! За тия пари са му сложили напълно регулируеми амортесьори и отпред и отзад, чупещи се ръчки, стартер, вентилатор на радиаторите, читаво фарче, красиво стопче, аспуха прилича на ония котайските ремуси но е от дебела алпака и вади доста хубав звук. Боята по стоманените детайли е някаква толкова дебела че стои като пластмасова черупка. Алуминиево дебело кормило, много удобна дори и за капризния ми задник, седалка. Алуминиевите детайли са полирани и с красиво покритие. Съединителя работи супер леко и прецизно, скоростите включват мазно. По циментовия път от речичка река към животинския пазар си пердаши на 4 - та с малко газ все едно по равно го караш а аз съм 105 кила все пак.
          Сещам се за една глупост само - смукача е така наврян че с моите ти го ръчички голямо псуване пада, ама се ползва само за първоначално палене. От алито ще му взема по нататък един изнесен от карбуратора смукач.
          П.п. забравих да спомена че има към окомплектовката много яки алуминиеви гардове на кормилото. Имах същите на тенерето и съм ги пробвал колко са здрави.
          И не на последно място - за 3 часа каране изхарчи около 1,5 - 2 литра бензин максимум. Не съм го мерил точно но на око дологоре толкова долях. Държа го с пълен догоре резервоар!
          Последно редактирано от sl.daskalov; 23-01-26, 21:37.

Днеска успях да довърша първите 5 моточаса и съответно направих и първа смяна на масло. Маслото което източих беше потъмняло и на магнитната пробка се беше събрал метален прах колкото едно царевично зърно. Мисля че това е съвсем нормално при разработка на двигател, то затова и първото масло се сменя на 5 моточаса. Мотора вече се усеща по силен и по рязък. С по голяма готовност реагира на подаването на газ! И спирачките станаха много яки особенно задната, не дава да я пипнеш! Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20260124_125710.jpg
Прегледи:167
Размер:1.54 МБ
ID:7023403 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20260124_125935.jpg
Прегледи:163
Размер:1.26 МБ
ID:7023404

Коментар

Силовата верига се оказа слабо място, май! Може и да си въобразявам де, но и други се оплакват, а и бях предупреден още преди да взема мотора. На 5 моточаса се наложи да я обтягам и то доста. Отделно че не е с уплътнителни рингове, съответно влиза пясък в ролките и веднъж ми се получи едно штракане дето ми изкара акъла докато разбера откъде идва. А веднъж дори докато въртях на ръка задната гума, запъна и се освободи чак като завъртях наобратно.
          Както и да е, това е бял кахър, вече поръчах did x- рингова верига да ми е спокойно. Зъбаците са ок, потвърдиха го и хора които имат тоя мотор от по дълго време!

Коментар

• pansim
            pansim коментира
            Редактиране на коментар
            Чак сега разбрах че е карбуратор
            Уау...

Имах малка техническа несгода вчера с мотора, която споделям сега.
          Още като го взех имах съмнение че охлаждащата перка на радиатора не работи. Вчера съмнението ми се потвърди докато карах. Разширителния съд започна да се пълни а перката не се включи та се наложи да изгася мотора и да изчакам да изстине! Добре че видях навреме. Като се прибрах откачих кабела на датчика и подадох директно ток към перката, тя не завъртя. Откачих перката от радиатора, пак и подадох ток - върти си нормално. Закачих я на радиатора - не върти. При по-внимателно вглеждане забелязах че въздухозаборника на перката е деформиран и при стягане на болтовете се деформира още и опира в перката достатъчно та да не и позволява да завърти. Деформацията се беше получила от това че при сглобяването на мотоциклета въздухозаборника е бил притиснат или към един маркуч минаващ там, или към ръбчето накрая на радиатора ,и при няколко нагрявания и изстивания, деформацията е станала трайна. Опитах да изправя въздухозаборника и в бързината го счупих. Ядосах се много и поръчах нов вентилатор веднага. Обаче днеска на спокойна глава, разглобих и разгледах наново, видях как трябва да се монтира вентилатора правилно, коригирах леко монтажа на радиатора, залепих сполучливо въздухозаборника с пистолета за лепене на пластмаси, монтирах правилно вентилатора така че да няма страничен натиск отникъде върху въздухозаборника, и всичко заработи перфектно! Е сега утре като дойде, ще си имам и нов резервен вентилатор, ама важното е да сме живи и здрави!

Коментар

• pansim
            pansim коментира
            Редактиране на коментар
            Добре си се справил.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на Вчера.

Зареждам...
        X