Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сузуки с ново ендуро през 2010-та RMX450Z

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Сузуки с ново ендуро през 2010-та

Стига с тия безмисени спорове...оттук насетне само по темата,инак трия всичко!!!
    MG RACING

Коментар

До: Сузуки с ново ендуро през 2010-та RMX450Z

Някой не се ли сдоби вече с този красавец .....
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Ето малко информация за РМЗ моделите за 2010-та.

http://www.vitalmx.com/product/featu...MX-Models,2496

На пръв поглед ми правят впечатление по-малките резервоари на 450-тките (6.2л за 450, спрямо 6.5л за 250) и доста по-високото тегло на РМХ-а спрямо конкуренцията от КТМ примерно.Дано да има успех РМХа.
        Иван Маринов
        Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
        ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Разликата между RMZ И RMX e 11кг. (стартер, акумулатор, фар, стоп ....) но това са килогарами на готов за каране мотор.
          Не си мисли че другите мотори като се заредят с всички флуиди са по-леки.
          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Не съм обърнал внимание.Благодаря за пояснението.Бях видял само, че РМХа е 123,5кг а КТМ 450 ЕХС-то за 2009 е 113,9кг, но без горивото, а то и резервоара е 9л там, така че явно пак толкова излиза горе долу.
            Иван Маринов
            Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
            ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
              Някой не се ли сдоби вече с този красавец .....
              При положение че има много Сузукаджии които харесаха crf-x значи би трябвало да има вече и такъв хубавец

Коментар

Бензин, масло, антифриз, спирачна течност...
                Никоя от наложените марки не ги включват в теглото на характеристиките, които публикуват. Всичко е килограми в "сух" вид.
                Нищо чудно при заредени РМХса да дойде най-лек

Коментар

И аз имам чувството че Сузукито ще дойде най леко.
                  Това е както CRE, R и X моделите на HM Honda. Единия е базиран на R а другия на X модела, и разликата в килограмите е повече от 10.
                  Сузукито ми изглежда максимално близо до кросовия си събрат.

Коментар

От Сузуки вместо да пускат нов модел дрз са направили рмз 450 ендуро.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                      И аз имам чувството че Сузукито ще дойде най леко.
                      Това е както CRE, R и X моделите на HM Honda. Единия е базиран на R а другия на X модела, и разликата в килограмите е повече от 10.
                      Сузукито ми изглежда максимално близо до кросовия си събрат.
                      Съдейки по философията при конструирането на RMХ моделите през 90-те години на миналия век, вероятно и сегашния ще е нещо подобно. За база вземат RM добавят по-тежък маховик със ел.захранване за фар и стоп, намалят компресията малко и променят настройките на карбуратора за да е по-плавен, променят настройките на окачването, и добавят стъпенка.
                      RMX450Z е направен по същата схема, поне според това което пише в сайта на Сузуки.
                      И малко данни, като разликите съм ги подчертал:
                      Chassis:
                      Brakes Front-Disc brake
                      Brakes Rear-Disc brake
                      Color-Solid Black/Champion Yellow No. 2
                      Curb Weight-123.5 kg (272.3 lbs) при RMZ450 - 112kg
                      Final Drive-Chain
                      Fuel Tank Capacity- 6.2 L (1.6 US gal)
                      Ground Clearance- 320 mm (12.6 in) при RMZ450 325 mm
                      Overall Length -2185 mm (86.0 in) при RMZ450 2190mm
                      Overall Width- 830 mm (32.7 in)
                      Seat Height- 955 mm (37.6 in)
                      Suspension Front- SHOWA 47mm Telescopic, pneumatic / coil spring, oil damped
                      Suspension Rear- Swingarm link type, SHOWA piggyback-reservoir shock
                      Tires Front- 80/100-21
                      Tires Rear- 110/100-18
                      Transmission- 5-speed constant mesh
                      Wheelbase- 1480 mm (58.3 in) при RMZ450 1495mm

Engine:
                      Bore Stroke- 96.0 mm (3.780 in) x 62.1 mm (2.445 in)
                      Compression Ratio- 11.6 : 1 при RMZ450 12.2 : 1
                      Engine- 4-stroke, liquid-cooled, DOHC
                      Fuel System- Fuel injection
                      Ignition- Electronic ignition (CDI)
                      Lubrication- Suzuki Advanced Sump System
                      Starter- Electric Start with manual kick back up при RMZ450 има само манивела
                      2010 CRF 250 R

Коментар

много симпатичен мотор..един приятел/от форум/ от нова зенландия си е купил и сега очаквам да сподели впечатления
                        ..според него дилъра му гу е дал супер на сметка и просто не можел да откаже..до сега нямали там такъв в града му и неговият е първият и той предполага че му гу е дал донякъде и рекламно за да бръмчи с него наоколо и да запали и още някой

..наистина и на мен ми изглежда много близък до кросовия..между другото още като излезе навремето кроса 450 имаше в отливките на картера място предвидено за стартер и всички предположиха че още следващата година ще пуснат х модела ..но ето че се позабави
                        ..така като го гледам обаче..дори не съм съвсем сигурен дали ще има ЕВРО хомогизация..тоест ще може ли да се регистрира при нас --но предполагам европейските дилъри ще сръчкат завода и може би и европейският модел ще е малко по различен

по принцип във връзка с написаното от димитър че с малко променят кросовия модел от сузуки..странно ми е небрежното отношение на японските марки към ендуро сегмента..с това си отношение -изтърваха и ктм от контрол и сега и вече и доста други нароили се евро марки..те се оправдават с това че гледат най вече щатския пазар ама то като изтървът европейския..пък стимулират конкуренцията и тя като се позасили и ще започне и вече го прави инвазии и към така ценните им щатски пазари !! ..много не-далновидна политика ..какво толкова трудно има на заводско ниво да намалиш една компресия да сложиш една степенка и един мижав фар....та ги мотаят толкова ..не знам..сега нямат право да реват ни от ктм ни от никой!!
                        Последно редактирано от mitkov; 07-01-10, 13:28.

Коментар

От: До: Сузуки с ново ендуро през 2010-та RMX450Z

Колеги вече има Suzuki RMX 450 в българия. Мотора е много лесен за управление , има перфектни ниски, и силно изразена мощ при високите. По нататък ще постна снимки и впечатления.

Коментар

От: Сузуки с ново ендуро през 2010-та RMX450Z

И все пак явно темата стига до тук. Някой ще даде ли мнение ,че много ми е интересно всичко около модела.

Коментар

От: Сузуки с ново ендуро през 2010-та RMX450Z

90% е еднакъв с кросовия модел, дори и като поведение, ти си прецени дали те устройва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X