Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KTM 300 EXC Six Days 2014

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: KTM 300 EXC Six Days 2014

Първоначално публикуван от Наско Петков Преглед на мнение
    Не е хубаво да стои с празен карбуратор,прецаква се иглата на поплавъка.
    А какво и се прецаква на иглата, нали си е стоманена ? Единственото за което се сещам е ако не е направена от неръждаема стомана да вземе да ръждяся.
    Наско или Краси бихте ли обяснили, ако обичате.
    Аз моя го оставям с бензина, и като ще го карам, източвам карба.
    Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Ето за това говорим, така нареченото valve needle
      не знам по каква причина когато стои на сухо се променя, връхчето е гумено. След чести изсъхвания на карбуратора вероятно гумата си променя параметрите, започва по-трудно да задържа, и много по-лесно започва да прелива.
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:mzYzzo7Y3H7jMcKY1ISQrmA.jpg
Прегледи:1
Размер:5.9 КБ
ID:5567163
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Мерси Краси. Значи е хубаво да се сменя на няколко години.
        Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Първоначално публикуван от 4ef4o Преглед на мнение
          А какво и се прецаква на иглата, нали си е стоманена ? Единственото за което се сещам е ако не е направена от неръждаема стомана да вземе да ръждяся.
          Наско или Краси бихте ли обяснили, ако обичате.
          Аз моя го оставям с бензина, и като ще го карам, източвам карба.
          Уточнил съм ,че става дума за иглата на поплавъка а не за иглата ма шибъра.

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
          Опариш ли се вече знаеш
          Много си прав Краси.
          Последно редактирано от Chinela; 25-02-14, 05:40.
          0888 074 049

Коментар

Еее Ванка добре, че си пуснал такава тема и действително всичко казано е точно така Изчетох я цялата и първите впечатления от КТМ 300 2014г. при всички са еднакви.Мотора гори много, понятието равна газ го няма,държи се като див кон и няма каране След повторение на подобранията, който си описал, все едно стана друг мотор.Спести ни около 6м. в търсене на правилните майстори и настройки На следващото виждане ще черпя
            NGO "SPORTS CLUB ЕXTREME RACING"

Коментар

След чести изсъхвания на карбуратора вероятно гумата си променя параметрите, започва по-трудно да задържа, и много по-лесно започва да прелива.
              най вероятно от озона и кислорода във въздуха ,,те съсипват гумата ,,моя не е оставал не каран повече от 20 тина дни тъй че нищо не точа
              сега след всички подобрения го направих 250 и пак се почна от начало
              и скуич толеранса на 250 също е оставен заводски прекалено голям камерата обаче е с по добра форма а и по малка тъй че теоретично мотора тр да работи по добре а и на практика е така
              дори смея да кажа че тези мотори са си проектирани да са 250 и в последствие 300 то което си бе като кит се оказа някакъв маркетингов хит
              сега като 250 според мен работи много по добре пали винаги на стартер дори и много студен докато преди само с манивела като е студен, държи си оборотите много по стабилно вибрира много по малко и работи осезаемо по тихо, а и се кара много по лесно или поне според мен е така , като усещане много странно но се усеща много по лек въпреки че на практика разликата предполагам е по малко от килограм жалко че не ги притеглих частите но то не е късно,настойките на предницата също ги промених защото така както го бях нагласил за 300 идваха твърди
              поне за сега и поне на мен като 250 версия ми харесва доста повече
              вървенето е една идея по слабо в ниските но по охотно се развърта във високи на практика се кара с една скорост надолу инак всичко е същото е ,,без бруталното дърпане и ровене в средни и късането на ръце в най високи
              Последно редактирано от mitkov; 28-04-14, 12:19.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                най вероятно от озона и кислорода във въздуха ,,те съсипват гумата ,,моя не е оставал не каран повече от 20 тина дни тъй че нищо не точа
                сега след всички подобрения го направих 250 и пак се почна от начало
                и скуич толеранса на 250 също е оставен заводски прекалено голям камерата обаче е с по добра форма а и по малка тъй че теоретично мотора тр да работи по добре а и на практика е така
                дори смея да кажа че тези мотори са си проектирани да са 250 и в последствие 300 то което си бе като кит се оказа някакъв маркетингов хит
                сега като 250 според мен работи много по добре пали винаги на стартер дори и много студен докато преди само с манивела като е студен, държи си оборотите много по стабилно вибрира много по малко и работи осезаемо по тихо, а и се кара много по лесно или поне според мен е така , като усещане много странно но се усеща много по лек въпреки че на практика разликата предполагам е по малко от килограм жалко че не ги притеглих частите но то не е късно,настойките на предницата също ги промених защото така както го бях нагласил за 300 идваха твърди
                поне за сега и поне на мен като 250 версия ми харесва доста повече
                вървенето е една идея по слабо в ниските но по охотно се развърта във високи на практика се кара с една скорост надолу инак всичко е същото е ,,без бруталното дърпане и ровене в средни и късането на ръце в най високи
                Mitkov,много дълго това изречение бре. Удряй по една точка тук там.

Коментар

Я да пораздвижа темата. Има ли добити някакви впечатления с напредване на мото часовете ?
                  2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                  Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
                    Я да пораздвижа темата. Има ли добити някакви впечатления с напредване на мото часовете ?
                    Нищо ново под слънцето, освен че моторът е със сменено окачване, предницата е въздушна, а задният шок също е различен от оригиналният.
                    След изминати почти 4000км, съм сменил един бендикс и втулките на ротора. Стартера въпреки подобренията му при 2014 моделите, пак е калпав.
                    Наложи се и да попритегна болтовете на картерите, че се бяха разхлабили драстично и гарнитурата се омасли веднага....
                    Не се сещам друго, ако се сетя, ще допълвам!!! Ако трябва да избирам какъв мотор да си купя, то без колебания ще се спра отново на .

Коментар

• Re: От: KTM 300 EXC Six Days 2014

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                      предницата е въздушна
                      Я дай малко повече инфо? Бях попаднал на такова окачване, но нямаше много инфо в нет-а, а от първа ръка е още по-добре да знаем кое как.

Коментар

• От: KTM 300 EXC Six Days 2014

Подобно окачване КТМ ползваха отзад още в края на 70-те години , няма пружини , само газ и хидравлична течност , ЧЗ също ползваха подобно окачване. Хубавото беше , че може да направиш окачването и за 50кг. , и за 150кг. , но като изпуснеше амортисьора ставаше мазало , а мотора пистарка.

В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Не мисля да обсъждам окачването, по простата причина, че не съм запознат с детайлите.
                          Предницата ми е KAYABA PSF.

Коментар

А нали като го купи не беше много хепи? Защо отново 2Т? А как се държи окачването, защо замени оригиналното?
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Малко да изтупаме темата от прахта..... преди време си купих SMART* телефон, после SMART* телевизор, а и да не забравяме CLEVER* lever-а!!!
                              Сега дойде време и за SMART карбуратор, баси, всичко е SMART, само аз НЕ...
                              Очакванията са, че сега мотора няма да се влияе от надморска височина, ще е по-икономичен, ще е по-мощен в ниските и куп други благинки.
                              А, и не по-малко маловажно, няма да се дави при падане, а при мен си е редовно.

На крика, готов за трансплантация на органи.

Име:_DSC0007.jpg
Размер:201.2 КБ
ID:5628652

Име:_DSC0008.jpg
Размер:220.9 КБ
ID:5628653

Оригиналният карбуратор, заедно с маншона и жилото за газта отиват в пенсия.

Име:_DSC0012.jpg
Размер:192.4 КБ
ID:5628654

Име:_DSC0015.jpg
Размер:208.8 КБ
ID:5628655

APТ Smartcarb, това е новият карбуратор без жигльори.

Име:_DSC0017.jpg
Размер:197.8 КБ
ID:5628656

Име:_DSC0022.jpg
Размер:211.9 КБ
ID:5628657

Готово, поставен и запали от първото ритане, дори и аз се учудих на мене си.

Име:_DSC0023.jpg
Размер:192.2 КБ
ID:5628658

Ето и едно кратко видео което за по-нагледно.

Коментар

Браво Ванка, не спираш да експериментираш и подобряваш
                                Очакваме и първите отзиви от полевите тестове.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X