Уникални кадри (и мотор). Идеални за тапет.
Ванка кое те мъчи по поведението на двигателя (твърде рязък може би). Пробва ли двете криви на електрониката?
Аз на 200-тата виждам голяма разлика м/у различните режими на двг.
,, най вероятно нещо префорсирваш положението,,този мотор се кара специфично,различно и от повечето двутактови,дори мн по различно и от 250то,най бързо върви когато си с 1 или 2 предавки по горни от колкото си мислиш че трябва и му развиваш спокойно газта като използваш въртящия момент тогава работи и спокойно,,от средни нататък не го дръж!
..другия е вариант е да го държиш постоянно на много високи и много префорсиран ,,пак става мек и спокоен но тр да можеш да го караш и държиш в постоянните дрифтове в които ще влиза отделно ще изрови целия баир,,забавно е ,,
,,в средни и с "нормално "каране като на друг мотор се усеща мн силен и блъска яко,,а ако го превключиш на другата крива поне според мен не работи "чисто" и има и накъсвания в кривата на мощността ,,,айде стига толкоз и без това много ти казах като за без пари
Честито и от мен за мотора!
Само едно нещо не разирам - защо смени 350-ката с 300 2Т?
В другата тема беше писал:
"тази 350-ка е всичко от което се нуждае един 42 годишен пишман ендураджия."
Да, то и аз да имах парите щях да се хвърля на 300 2Т, новичко от магазина, но все пак не ти е пръв мотор, знаеш горе долу какво искаш от един мотор....
Защо въобще се чудиш, че си капнал за 1ч. каране с тоя звяр?
За кривите на "силата" на двигателя, поне при по старите цвайтактери имаше вариант да се променя не само от електрониката с мап суича ми и с едни пружини
Честито и от мен за мотора!
Само едно нещо не разирам - защо смени 350-ката с 300 2Т?
В другата тема беше писал:
"тази 350-ка е всичко от което се нуждае един 42 годишен пишман ендураджия."
....................
Първо благодаря!!! Второ, на въпросът защо смених 350-ката....нямам смислен отговор, стечение на обстоятелствата.
Всичко което съм написал преди, сега стои с още по-голяма сила, надявам се да се опровергая скоро, ма надали.
Моторът те измаря защото поведението му е доста по различно от това на четиритактовия, на какъвто си свикнал. Впоследствие това ще изчезне и ще те измаря много по-късно и на много по- трудни места. Просто е въпрос на време да се напаснеш. Съединителя общо взето прави цялата работа и там е разковничето. Аз лично мотора го карам в ниските обороти, което понякога ми изиграва лоша шега, ако да речем ми се наложи рязко да повдигна предницата, но това става и с повечко дърпане. Иначе нека не забравяме, че всеки кара както му е удобно, от само себе си ще дойде.
Ванка, забрави за отчаянието - щом тюфлек като мен усеща радостта от цвайката, значи това ще се случи неминуемо и при теб. Просто е - търпение и каране. Ама преди това се опитай да забравиш колко си бил добър с другия мотор
Ванка, забрави за отчаянието - щом тюфлек като мен усеща радостта от цвайката, значи това ще се случи неминуемо и при теб. Просто е - търпение и каране. Ама преди това се опитай да забравиш колко си бил добър с другия мотор
Митак ,този момент със преминаването от 4-т към 2-т явно е проблем за повечето хора - проблем е и за мен, но със каране си идва всичко на мястото .И Чунела ще му надвие, стига да не се пречупи точно сега ...., а кефа след това, си заслужава.
Аиде сега и въпросче което май е за темата "2т срещу 4т". Защо от 4т към 2т преминаването и свикването е по-трудно отколкото от 2т към 4т? Цвайките ли се карат по-трудно или тракторчетата са по-добрия мотор?
П.П. За мен обобщението "2т са по-добрия мотор" не съществува. Да не ме погнете сега за дискреминация и фенщина. За мен единия е по-удачен за едно, другия за друго като всеки си има свойте плюсове и недостатъци. Но факта си е факт. При смяната на типа мотор от едната страна е по-леко преминаването отколкото от другата. Имам си някакво свое си обяснение което се е сформирало както на базата на мойте собствени наблюдения така и на споделен опит с други хора имали допир и до двата "свята".
Иван Маринов
Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
ЕНДУРО ВАРНА
Не знам дали е точното място за отговор на въпроса на Ванко, но истината е в подписа на ..... Пачароза - МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ
4Т-то, в най-общ смисъл е мързелив мотор - в някои ситуации върши нещата вместо теб . Придава някакви навици - общи и до там. На 2т-то трябва да му вървиш по гайдата - почти всичко почва отначало.
Съединителя общо взето прави цялата работа и там е разковничето. ,,, мотора го карам в ниските обороти,
,,,чинел веньо ти го е подсказал много добре ,,по ниски обороти и игра с полусъединителя!!
,, между другото ..има някакво мн сериозно завръщане на 2 тактите ..от около 1 година сам абонирн за дирт бике -американското списание от брой на брой все повече статии за 2 тактови а последният брой вече чак и мене ме поиздразни,,80% от броя само за 2 тактови
..на нашия шампионат също има голяма инвазия ..едно време бях само аз и краси и колко подигравки отнесохме...
Аиде сега и въпросче което май е за темата "2т срещу 4т". Защо от 4т към 2т преминаването и свикването е по-трудно отколкото от 2т към 4т? Цвайките ли се карат по-трудно или тракторчетата са по-добрия мотор?
П.П. За мен обобщението "2т са по-добрия мотор" не съществува. Да не ме погнете сега за дискреминация и фенщина. За мен единия е по-удачен за едно, другия за друго като всеки си има свойте плюсове и недостатъци. Но факта си е факт. При смяната на типа мотор от едната страна е по-леко преминаването отколкото от другата. Имам си някакво свое си обяснение което се е сформирало както на базата на мойте собствени наблюдения така и на споделен опит с други хора имали допир и до двата "свята".
Ванка, много бири сме изпили в Търново покрай споровете за 2т и 4т и много майки са го отнесли заради това. Лично аз от както съм със цвайката доста пъти и на доста места съм си казвал къде ми е хубавата бета сега, но... това е мнооого дълга тема. Както си написал 4т за едно е добър за друго не чак толкова, същото е и при 2т. Отговора е в това, къде аджаба ще го караш тоз мотор. И успех на Шипка Емине Шипка, за съжаление няма да мога да участвам, че бебето вардя, но ще следя отблизо.
Коментар