Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пропускат ли вода ботушите ви?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пропускат ли вода ботушите ви?

Старите О'нийл бяха като кецове - постоянно мокри.
    Сега съм с Окстар, най-скъпия модел. Десния ботуш пуска веднага, левия малко по-късно
    Използвам един изпитан и зимата в мокър сняг номер. Когато е мокро и студено, карам със скиорски чорапи. Като се намокрят, първите 5 мин е студено, но като се стопли влагата на чорапа и държи нормална температура. Карал съм с часове и се прибирам с мокри, но не студени крака.
    На о'нийла съм пробвал какво ли не, мазал съм ги и със пача мас, но няма голям ефект. Ботушите имат толкова много снадки и шевове, че импрегнатора не може да достигне до всички.

П.П. Сега прочетох темата от линка на Краси.
    Преди да се втурнете да поръчвате от щатите Sno-Seal, е добре да знаете че е на основата на пчелен восък - материал, достатъчно разпространен у нас.
    Иначе идеята е добра, някой ден като не ме мързи да си изчистя хубаво ботушите, ще я пробвам
    Последно редактирано от Ivan_J; 29-09-08, 19:14.

Коментар

Повечето хубави ботуши не пропускат вода през първите няколко месеца, след това и те почват да пропускат. Аз от как се помня карам със Sidi, въпреки че не съм очарован от последният им модел и вероятно ще тествам други за догодина. Sidi обаче(предполагам и другите марки) продават паста за мазане на кожата и най вече шевовете. Нещо като вазелин, ама май има и някакъв восък в него. С тази паста забравяш всякакви проблеми с пропускане на вода. Само ботушите тряба да са от скъпите модели иначе незнам какво може да ти помогне.

Коментар

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
        SG10 ли са?
        Такива са и са много удобни,което ми е по важно от пускането на вода.Ако ти убиват е много по гадно от това да ти се мокрят.

Коментар

Аха, ясно значи всички пропускат а аз си мислех че само моите стари Diadora ми погаждат този гаден номер! Е ама аз намерих едно решение което специално за мен е доста добро и главното изпробвано и сигурно!
          Та аз карам както казах с едни стари ботуши дето тeчат като старо корито (ако мога да използвам морски жаргон) и понеже не е приятно да се кара с мокри крака измислих следното: карам с 2 чорапа понеже обувките са ми малко големи и между двата чорапа слагам 2броя от най-тънки найлонови торбички от най-големия размер който се прода (въпреки че еколозите искат да ги забраняват и е проблем да ги намериш на всякъде). Гарантирам че няма намокряне на вътрешния чорап и крака естествено. А за да не ви се пълнят отгоре ботушите немците продават едни неопренови калъфчета дето се нахлузват на ботуша отгоре и веднъж пазят да не се пълнят обувките с вода и други дребни гадни нещица ами и държат наколенките винаги на място! Как изглеждат може да ги видите на www.louis.de търсете Madhead Stiefelstulpen, Best. Nr. 20921299. Този лек, евтин и фешън аксесоар мога само да го препоръчам към задължителната екипировка, използвам го само месец но съм много доволен от него!
          born to be wild
          Кольо Ковачев

Коментар

Аз карам с Моозе и пропускат вода.На всичкото отгоре десния ми обива.Чудя се дали ако не се омажат целите ботиши с някаква мас няма да се оправи частично проблема с водата.
            Иван Маринов
            Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
            ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Преди каране напоявам конците с течен парафин от аптеката, първите няколко локви не пуска, след като се отмие обаче пак си влиза в ботуша

Коментар

Пропускат и моите SIDI-та и мисля всички ботуши. Принципни те са правени да пазят не от вода, а от механични интервенции върху краката. Нормално е да са направени да дишат - т.е. да пропускат вода. Мисля, че на всички е ясно какво представляват обувките и дрехите с мембрана и как се лепят по шевовете.
                Вероятно има или поне не е невъзможно да се направят кросови ботуши, които да не пропускат.
                Ама поне моите не са такива.
                "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Моите Берик ги изпробвах днес в реката докато я пресичах и не пропуснаха вода, но както прочитам в по-горните постове това е само в първите месеци.Като почнат да пропускат ще му мисля
                  YAMAHA WR450F

Коментар

Моите са MG, нищо не открих за тая фирма. Най-малко трети собственик съм им , обаче са доста запазени! Десния е добре, пуска само ако продължително газя във вода, обаче левия пуска водата вътре с такава скорост все едно че съм със сандали! Карам винаги с панталона върху ботушите, а панталоните ми не пускат вода, обаче водата влиза някъде отгоре върху пръстите на левия ми крак. Кожата не е напукана, подметката е здрава, шевовете също, просто не проумявам! Даже с лупа го разглеждах левия ботуш да не би пластмасата отгоре върху пръстите да има някакви микропори, ама няма. Обаче ако мина даже през локва, в която и с маратонки няма да се измокря, левия моментално пуска вода! Хубавото е че водата вътре се стопля бързо и може и да ми е мокро, ама пък ми е топло!
                    "Do not correct a fool, for he will hate you;
                    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                      Моите са MG, нищо не открих за тая фирма. Най-малко трети собственик съм им , обаче са доста запазени! Десния е добре, пуска само ако продължително газя във вода, обаче левия пуска водата вътре с такава скорост все едно че съм със сандали! Карам винаги с панталона върху ботушите, а панталоните ми не пускат вода, обаче водата влиза някъде отгоре върху пръстите на левия ми крак. Кожата не е напукана, подметката е здрава, шевовете също, просто не проумявам! Даже с лупа го разглеждах левия ботуш да не би пластмасата отгоре върху пръстите да има някакви микропори, ама няма. Обаче ако мина даже през локва, в която и с маратонки няма да се измокря, левия моментално пуска вода! Хубавото е че водата вътре се стопля бързо и може и да ми е мокро, ама пък ми е топло!
                      Те явно са от тоя тип непромокаеми бутуши дето като влезе вода в тях няма излизане и става супа с чорапи И мойте Алпинстари тех8 са така. Ма на мен ми влиза през отдушниците.
                      KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Преди всяка есен нови но истината че карат известно време и пак почват да пускат от шевовете карал съм и със Форма, Алпинстар, но най съм доволен от Гаернето.

п.п. Намажете здраво всички шевове със промишлен силикон(ЧЕРЕН НА САЛАМИ Е ) Издръжлив е на температури, слънце , вода има достатъчно еластичност за да не отлепва и къса, преди това обезмаслете с кореселин върши работа злогледо е ама върши работа това с парафините и разни силиконозирани шпрейове е ташак работа, ако не ви се сбангьосват новите и хубави ботушки извадете някои стари с които не карате вече. Другия момент е има чорапи от непромукаема мушама с подметка които се слагат върху ботушите също пазят и топлят доста.
                        Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Някой пробвал ли е това
                          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Истината е свинска мас.Това е изпитан стар метод от казармата.Трудно се отмива,защото водата бяга по нея.Ако не помогне и тя,в верига магазини наслука има доста добри до кръста ботуши с презрамки.Там е истината.Аз лично предпочитам да са ми мокри краката.

Коментар

Много полезна тема.
                              Моите ботуши също са Гаерне не знам какъв модел са, защото преди да си купя мерих поне 20 марки и модела, защото съм много капризен на обувки, всички ми убиват.... Та тези ми ботуши не пропускат при газене във вода до малко над кокалчетата, в сняг и кал. Мия си ги на краката с водоструйката и само тогава леко пропускат.
                              През летните карания, когато всичко навън е сухо и горещо краката ми са мокри в собствен сос от пот.
                              На сина ми са Сетъп от детската серия и пропускат. Само да е кално и краката му са мокри. Така са от нови, но поне са му удобни. За него намерих само от тази марка и нямахме избор.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

мойте са форма доминатор, и си пропускат и в двете посоки ,но пък са много удобни, някой пробвал ли е с гети, би трябвало да пазят от вода и сняг в повечето случаи

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X