Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пропускат ли вода ботушите ви?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пропускат ли вода ботушите ви?

FOX Forma пропускат яко
    GAS GAS
    EC 450 =>=> EC 300 2013

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
      Някой пробвал ли е това
      стават, даже и топлят доста, но с мотора още не съм ги пробвал с АТВ-то няма проблем все пак там няма такова ръкомахане с крака, опасението ми е че няма да устискат кой знае колко
      Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Свинската мас не е добра идея според мен, съдържа киселини и разкапва се кожата от нея, и доколкото съм чувал някакви микроорганизми се развиват вътре. Не че ботушите ще ги имаш 10 години ама все пак

Срещнах някъде из нета използване на загрята смес от течен парафин, восък и терпентинова боя за обувки, нанесена също върху топли обувки, за да може да попие.
        Нещо подобно на линка в горния ми пост от thumpertalk с готварксата печка

Остава накой да пробва и да напише ефекта
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Свинската мас не е добра идея според мен, съдържа киселини и разкапва се кожата от нея, и доколкото съм чувал някакви микроорганизми се развиват вътре. Не че ботушите ще ги имаш 10 години ама все пак

...
          Ефекта за които пишеш става след много-много време - ботушите отдавна ще са се разкапали. Това е разбира се ако е хубава и чиста маста. С такава съм мазал офицерски кубинки и издържаха на моето зверско ползване повече от шест-седем години.

Коментар

Свинската мас не е добра идея според мен, съдържа киселини ......
            Аз съм чувал от баща ми за патешка мас!

Иначе моите са Фокс и си пускат вода веднага!
            Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Първоначално публикуван от vitliemof Преглед на мнение
              Истината е свинска мас.Това е изпитан стар метод от казармата.Трудно се отмива,защото водата бяга по нея.Ако не помогне и тя,в верига магазини наслука има доста добри до кръста ботуши с презрамки.Там е истината.Аз лично предпочитам да са ми мокри краката.
              Свинската мас ако не е обезсолена,скапва естествената кожа адски бързо!!! Пробвано в казармени условия!Скапах почти нови кубинки,и изкарах година и половина само с подметки!

Коментар

Още преди време съм пробвал всякакви народни рецепти за импрегниране на кожени обувки - кубинки. За да стане ясно, ще обясня при какви условия на експлоатация съм ги пробвал. Та значи обикаляхме често с група приятели от Варна из планините пеш и за разлика от другите аз винаги си ходех с кубинки, от старите, от дебела кожа с твърди бомбета и един номер по-голями отколкото нося нормално! Правили сме многочасови преходи и в сняг до кръста и в голям студ когато на някои хора им почерняха пръсти та едва оттърваха ампутация. Та патешка мас, вазелин, парафин и др. не вършеха работа. Само свинската мас, но употребена по по-особен начин вършеше, при това чудесна работа - краката ми бяха винаги сухи и топли! Та значи в едно тенжере стопявах килограм свинска мас (не солена) и я нагрявах на печката докато заври. Във врящата мас топвах кубинките така че да се потопят максимално без да прелее вътре маста. Държах ги потопени докато започне да избива мас отвътре през шевовете, след което ги изнасях на студено да замръзнат. Тая процедура я правех 1-2 пъти годишно и винаги носех тия кубинки с домашно плетени вълнени чорапи, които не ми пукаше дали ще се омажат с мас, важното беше да ми е топло и сухо.
                За съжаление тая рецепта според мене е неприложима за ендуро ботуши защото ще ги съсипе! Но пък моите ботуши доста топлят, пък и аз не карам мотор чак при такива минусуви температури, при каквито се катерех в планините! Така че след като ми е топло, не ми пука дали е мокро!
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Това с гетите е готин номер , ама при шосейно каране.В гората им давам мах половин час,след това ще са на працали.Найлоновите пликчета запарват.Т.е. краката пак ще са мокри ,но не от локвите а от пот.Тоя проблем го имам с дъждобрана-обличам го само на асвалтовите прави и то за да ме пази от вятъра когато съм потен,иначе в дъжда предпочитам да ме вали-мокря се по-малко-МАТЕРИЯТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА Е ДИШАЩА иначе ефекта от нея е отрицателен.
                  За ботушите спасение няма!Въпроса е не краката да са сухи , а да са топли.Моите ботуши са Форма Доминатор(страшно удобни ,но пускат).Продават ги с неопренов чорап(неопрена топли и мокър....уж),но не съм доволен.Май ще минавам на вълнени чорапи.При тях поне ефекта е доказан.
                  Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                  Джон Кенеди

Коментар

Разгледах разни продукти из нета и много от тях използват пчелен восък като основен продукт. Някой знае ли такъв продукт да се продава в БГ?
                    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Разгледах разни продукти из нета и много от тях използват пчелен восък като основен продукт. Някой знае ли такъв продукт да се продава в БГ?
                      Восък се продава основно по пазарите и пчеларските магазини.
                      Вероятно и по аптеките го има...
                      Ако имаш някои познат пчелар, и той може да ти помогне...

А за пускане си пускат... Аз мойте Алпинки няколко пъти годишно(особено в мокрия сезон) ги омаслявам с естествен свински продукт

Коментар

Мойте са FM и пускат ама яко.
                        [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

Аз карам с Гаерне, и съм много доволен от ботушите, не пропускат до едно време, след това лека полека си пускат. Ама от минаване през дълбоки реки не пропускат от долу, всичко което може да влезе си влиза от горе, може би както казаха и другите колеги, защото още са нови не са се разработили като хората

Коментар

Преди карах със Алпинстар но бяха втора употреба но не пропускаха много вода ;сега карам със МСР и те по малко ми пропускат но само във големи локви и дъж

Коментар

Пчелен восък съм виждал по пазарите на сергиите с мед. Обаче можеш да ползваш и църковни свещи, те са от пчелен восък а не от парафин! Доколкото си спомням, разтваряха се с медицински спирт! После спирта се изпарява, а восъка остава там където си го нанесъл.
                              "Do not correct a fool, for he will hate you;
                              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Алпината ми и тя пуска, в началото държеше ама както всички лека полека.....
                                Пропуска през езика който е нещо като неопрен и може би е направено с цел да диша ботуша оттам, но нагазиш ли надълбоко става лошо. Езикът на гаерне са с нещо като мокава и дори да нагазиш не пускат, обаче пък крака не диша и се спарва.
                                Така че алпина за сухо време щото са много по комфортни вътре и гаерне за мокро

а за смеската мисля да направя течен парафин и восък, пък да видим дали ще има ефект

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X