Обява

Свий
Няма добавени обяви.

РЪКАВИЦИ ЗА ЕНДУРО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• РЪКАВИЦИ ЗА ЕНДУРО

Я да посъживим тази тема, че е срамота

Днес без да искам направих продуктов тест на ръкавиците ACERBIS и паралелно с тях и на UFO. Как стана това ?!
    Приготвих се аз да поразходя CRF-a, облякох се, взех каската и ръкавиците и подсвиркайки си весело реквиема на Моцарт се отправих до гаража да освободя CFR-a от паяжините. Курдисах се аз като гьозбайджийски циганин и какъвто съм бунак, видях че съм взел две различни ръкавици. Реквиема бе заместен с цветущ речтатив, но ме мързеше пак да се върна до вкъщи, а си и спомних за темата на Митков. Точно щях да сравня двата продукта, работещи при еднакви условия и да обогатя темата. Ура, колко съм умен !

Хубаво, че ръкавиците не бяха примерно и двете леви, че тогава щеше да си е .... м .... ! Ето двата продукта на двете ми ръце преди тръгването.
    Боже, с какво ли съм държал фотоапарата ?!

Ръкавиците са съответно от най-хубавите серии на фирмите. Всъщност не знам дали са от най-хубавите, но са от най-скъпите. Времето беше студено, а и аз се отправих да инспектирам ясеновската пътека, тъй като от там утре ще се спускат джиповете на "Габрово Трофи" ! Изненада нали ? Така или иначе до там карах яко по черните пътища, за да успея да се кача по-навреме на Узана и да видя как върви там купона.

Въпреки, че ръкавицата на Acerbis изглежда по-рядко наплетена, дясната ми ръка определено остана по-топла

Погледната отблизо обаче се вижда, че тази на UFO дори е още по-рядко наплетена и съответно лявата ми ръка измръзна повече. Освен това общо взето с Acerbis-a чувствителността на ръката върху ръкохватката е определено по-добра Освен това , ако се наложи да си извадиш нещо от чантичката на кръста или да си извадиш ... спешно друго нещо, с ръкавицата на Acerbis се борави по-леко.

Не така обаче стоят нещата, когато трябва да катериш и моторът започне да те дърпа. Явно по-дебелата и мека кожа на дланта на UFO-ръкавицата помага дръжките на мотора да се усещат по-меко, а при Acerbis-a те заболява именно дланта и после координацията ти за изважане на разни неща така или иначе се влошава

Чудих се, чудих се кои ръкавици да препоръчам все пак и като че ли везните наклониха повече към Acerbis. Освен това оплетката при тия ръкавици е по-здрава и надеждна

Така UFO-то загуби състезанието и дори не стоеше мирно да го снимам като хората.
    Надявам се да съм ви бил полезен с този продуктов тест, а BOBI MIX вместо да почерпи, да ме извини, че още не съм му платил едни неща там !

А това цвете е специално за Митков, нали ми е приятел
    Сега с лекота се качва "прословутата" пътека, така че накрая премръзнал се отзовах в "Импулс" на Узана, срещнах се с Верчето и такова духане настана ...
    цял час не успях да стопля вкочанилите си пръсти, че и на Acerbis ръката - също. Хубаво, че беше кафето с малък Джак (много малък !), та да раздвижа отново ръце.
    На връщане Янчо Терзиев ме спаси, давайки ми якето си, та да се прибера.
    Утре нашите от Crazy job, бандата на Еди, пичовете от Варна и Велико Търново се събират на Пампорово да покарат през уикенда, но нали съм обещал на Верчето да снимам на пътеката ...
    И тя обеща да много да ме зарадва с нещо.
    Ще дойде да съдийства на кръга в Тополовград.
    -------------
    Сега съм си размразил от камерата свински ребра и пилешко и се чудя кое да избера за печене
    Най-много да ги опека и двете и утре да ви пусна продуктов тест кое е по-гуд !

До: продуктови тестове

Тестове на ръкавици:

Orina Mesh - кожени ръкавици, летни, подходящи за каране както онроуд, така и офроуд.

ПРЕДИМСТВА:

Естествена кожа - по-добра защита.
    Много добро проветрение, благодарение на текстилната горна част.
    Гел на пръстите - можете дори да броите банкноти с ръкавиците. Закопчаването на каската не е проблем.

НЕДОСТАТЪЦИ:

След първите няколко карания (и изпотявания) ръцете ми бяха сини от боята.
    Понякога след по-траялски карани се появяват пришки
    След 2 годишна експлоатация дясната се разши на дланта, а лявата след падане се протри палеца.
    Не могат да се перат с вода, т.к. са изработени от естествена кожа.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
    Универсални летни ръкавици със сравнително добра защита, средно ниво на комфорт и ниска цена.

Аз си ги бях купил от www.ebay.de преди 2 години. сега се продават тук: http://www.net4moto.de/content/?sess...e+Mesh+-+Orina

MSR Revolver - кросови ръкавици - изкуствена кожа и текстил.

ПРЕДИМСТВА:

Удобни - почти не се усещат, а дават някакво ниво на защита. Не се получават пришки
    Издържливи - Дланта е от здрава изкуствена кожа.
    Много добро проветрение: никога не съм усещал да ми спарват, а ръцете ми се потят много.

НЕДОСТАТЪЦИ: Не добре подсилени на пръстите - върховете на някои пръсти са протрити и скъсани.

Нивото на защита е добро от тънки клонки и вейки, но нищо повече. Едва ли ще предпазят при по-дебели клони или протриване при падане.
    Тъй като са изработени само от изкуствени материали, се перат в пералня, което е доста удобно.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
    Добри ръкавици за разходки и траял при топло и горещо време. Не ги препоръчвам за здраво каране в гората, поради ниското ниво на защита.
    Аз ги купих употребявани от титуляра на темата , ползвах ги 2-3 месеца и жената ги изгуби при един онроуд преход.

Днес ми пристигнаха 2 чифта нови ръкавици благодарение на Iva_KX
    SHIFT Assault Gloves:

и
    THOR Phase S6 Gloves:

очаквайте първи впечатления и тестове
    Последно редактирано от Ivan_J; 10-09-07, 16:38.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_j Преглед на мнение
      THOR Phase S6 Gloves:

Тествах ги.
      Удобни са, но имат един голям недостатък - Лесно влизат тръни през плата. Явно плетката не е достатъчно гъста или трябва да има гума на пръстите отгоре.
      Тези отиват при жената да си кара колелото, следва теста на другите.

Коментар

влизат тръни защото плетката е направена да е по вентилирана
        няма как ръкавиците хем да са леки ,удобни и вентилирани хем да имат голяма степен на защита от всякъде
        колкото са по леки и вентилирани толкова са и по "уязвими"..а и все пак тези модели се водят за мотокрос... там тръни..няма

Коментар

с такива ръкавици карат доста мои приятели
          всички са си признали (без бой) че са супер удобни, плътно прилепващи и контрола на газта спирачката и съединителя е много добър
          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

-по старите модели ръкавици които имаха отгоре слой кожа а някои и пластмаса пазеха що годе и от тръни ..например тнор модел 97-8 ма бях износил няколко чифта..трън не можеше да влезе през тях и бяха и страхотно здрави и устойчиви на износване../бяха и доста по скъпи обаче де/..новите модели ..вече съвсем ги олекотиха ./и поевтиниха/...със ..всички последствия от това

Коментар

аз имам един модел на FOX , FlexAir които имат пластмасово фолио посредата между горния и долния плат
              наистина пазят от тръни и клони и са много удобни
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                аз имам един модел на FOX , FlexAir които имат пластмасово фолио посредата между горния и долния плат
                наистина пазят от тръни и клони и са много удобни
                За тези ли става въпрос?
                http://www.denniskirk.com/jsp/produc...d=10202&mmyId=

Моля модератора да изтрие поста...
                Последно редактирано от господин никой; 26-09-07, 16:42.

Коментар

Моите са от 2005-та
                  тия са 2008-ма

в спецификацията пише Padded knuckle coverage което е някаква защита

но незнам дали това между пластовете или тези "топченца" върху пръстите

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
                    Ще спомена, че не съм виждал ръкавици които да пазят от тръни.
                    От една разпродажба на Митков се бях сдобил с най-мръсния и миризлив екип, който бях виждал. Куриерите щяха да викат гражданска защита да го обезвредяват.
                    Та към екипа имаше подарък леееко протрити ръкавички MSR Revolver. И нали на харизан кон зъбите не се гледат, аз си карах с тях, докато не го дадох на женаа да ги изгуби.
                    Тези ръкавици не само, че не са ми пуснали нито един трън, ами и не спарваха въобще, което не може да се каже за Thor-a. Заради тях и кожените по-горе в ревюто карах без лопатки, но сега ще трябва да си купувам или лопатки или ръкавици Револвер.

Коментар

До: TEMA ЗА ХВАЛБИ "ТУК ДА СЕ ПОХВАЛЯ!"

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                      А, моля те задължително дай отзиви за тея ръкавички Драгомир, че нещо съм им хвърлил око отдавна Би ли споделил колко даде за тях? В един сайт ги гледах за към 35 лв някъде ...
                      За ръкавиците с чисто сърце мога да ви кажа, че за нищо не стават. Много бързо се късат, запарват и задължително трябва да се разшие тази планка отгоре, понеже доста бързо прави мазоли.
                      Както обича да казва Митков, оценка от 0 до 10 - кръгла нула. Все пак това си е мое лично мнение, никой да не се сърди
                      Иво Георгиев
                      Gworkshop

Коментар

До: TEMA ЗА ХВАЛБИ "ТУК ДА СЕ ПОХВАЛЯ!"

Аз не съм носил такива ръкавици.
                        Само съм виждал и съм ги пробвал.
                        Иво е дал доста крайна оценка, но и аз съм съгласен с него
                        2010 CRF 250 R

Коментар

Не разбирам много от ръкавици ама....купихме едни такива за 35 лева и още след първото каране(което не е хард) се бяха скъсали на едно място....

Коментар

До: РЪКАВИЦИ ЗА ЕНДУРО

Ето един модел, кой НЕ е за ендуро, но пък ми го похвалиха. Причината да го споменавам е, че типа го ползва едно към гьотере... за каквото му падне и пак е доволен... страно! Моя опит показва, че ако ползваш нещо не по предназначение не дава добри резултати!

П.С. Това е модела за тази година...
                            Последно редактирано от господин никой; 16-11-07, 13:13. Причина: Typo

Коментар

До: РЪКАВИЦИ ЗА ЕНДУРО

Е, че изглеждат сериозни тея ръкавички
                              Hristo Draganov
                              http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X