Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Техники в офроуда: Кал и Коловози

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Първи стъпки в офроуда

Чефо, ще ме разплачеш
    До неделя да си си намерил ботуши, отиваме да тренираме.
    Че и аз отдавна не съм карал и ми се покарва, няма да изтърпя да ми дойдат клапите.
    А, да и си вземи една плоска отверка, да настроим окачването.

П.П. Де ги тея калните коловози?

Коментар

Аз друго не мога да вдена!
      Идеята на ендурото е да си правиш кефа.Ако не ти е кеф да караш на кал,защо аджеба се буташ там? Карай си на сухо!
      ПП.А килограмите и баланса са пряко свързани-колкото ти е по-тежък мотора,толкова по-добър баланс трябва да имаш.Т.е. ако ти куца карането , просто си намери по-лека машина(съвсем не е нужно да е от ново поколение-сиреч скъпа).
      Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
      Джон Кенеди

Коментар

Иване, ако имам късмет до неделя ще си купя нови ботушки Гаерне. Ти само стискай палци. Не смятам да карам без ботуши. Миналата неделя сритах нещо и аз не разбрах какво, но беше здраво захванато към земята. Такъв удар в крака никога не съм имал. Болка не почувствах никаква заради сидито, но за малко да ме свали от мотора. Това беше преди калните коловози до като се кефех в самата горичка на влажната пръс. Най вероятно е било пън. А самите кални коловози се намират в горичката над аспарухово, ама няма да те водя да ги гледаш, че ще ми се смееш много. Съвсем малки са. Започвам да си мисля, че в големите е по лесно. Има къде да мърдаш вътре. Де да знам. Аре добре ти ще ми покажеш как става, а аз после ще ти покажа как не става. ХИХИХИ .... Ох как ми е смешно сега и как ще ми се дореве в неделя....
        Вземи си семки и солети да хрупаш докато караме та да не заспиш от скука. ХИХИХИ... Можеш и камера да вземеш та да заснемеш най смешния клип. Обаче няма да си сваля каската за да не ме видят кой съм, че ще умра от срам. ХАХАХА
        Последно редактирано от SAMURAI; 25-11-08, 15:58.
        "Всеки струг - танк! Всеки шлосер - войн! Всеки детайл - бомба в лицето на империализма!"

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
          Идеята на ендурото е да си правиш кефа.Ако не ти е кеф да караш на кал,защо аджеба се буташ там? Карай си на сухо....
          Калта не ме притеснява чак токова, а калните КОЛОВОЗИ. Освен това в този сезон друго освен кал просто няма. Ако не карам в кал, това значи изобщо да не карам. Миналата неделя изобщо не можах да отида там където исках, заради коловозите. Като се скапах от падане се отказах и отидох да си карам по влажната пръс. Еми, то аз за 30 мин. разчертах цялата горичка и ми омръзна. Реших пак да се пробвам да навляза на вътре и нъц. Ей за това искам да му хвана чалъма за да мога да си правя кефа и да отида където си поискам, а не някакви скапани коловози да ме командват къде да ходя и къде не. Просто по това време на сезона, колкото и да е чист и хубав "пътя" рано или късно ти се налага д аминеш през гадни кални коловози и ако не го направиш просто си скапваш разходката. Е, ако видя, че наистина не ми се отдава ще се откажа, то е ясно, но нали трябва първо да се помъча за да се уверя, че наистина не ми се отдава. Може пък друго да се окаже. Ха дай боже.

П.П. Абе сетих се и още нещо. Вие все за килограми говорите, та се замислих мойте килограми имат ли значение в случая? щот съм тежичък 120кг.
          "Всеки струг - танк! Всеки шлосер - войн! Всеки детайл - бомба в лицето на империализма!"

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
            Идеята на ендурото е да си правиш кефа.
            Абе не е точно така, много пъти си правим садо мазо и там май е най- големия чар понякога
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от SAMURAI Преглед на мнение
              П.П. Абе сетих се и още нещо. Вие все за килограми говорите, та се замислих мойте килограми имат ли значение в случая? щот съм тежичък 120кг.
              Имат! Колкото си по-тежък , толкова по-лесно уравновесяваш масата на мотора(т.е. това е плюс).Друг въпрос е , че ставаш по-тромав(ти самия) и по-трудно се движиш върху машината(а това е доста важно за добър баланс).Най-добре е да си 70-80кг при височина 170-180см, а мотора да е под130кг напълно зареден(колкото по-малко , толкова по-добре).
              Последно редактирано от ЕМО; 25-11-08, 19:19. Причина: допълване
              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
              Джон Кенеди

Коментар

До: Техники в офроуда: Кал и Коловози

Аха, значи 120кг са плюс за баланса. Добре разбрах. Да не се притеснявам значи. Обаче да знаеш какъв минус са при падане.

Добре де ще взема от някой да пробвам как е с леко ендуро. Иван по принцип ми е обещал кръгче с цвайтактера. Най лесното е да пропдам мотора и да купя по-лек, обаче проблема е, че по-леките са без копче. Има и друг проблем. Колко ще му взема на КЛХ-а? Вярно че е читав но повече от 4000 няма да мога да му взема. В нета има един КТМ500ехс 2002г за 6000лв. Супер, но ги нямам, а и той е пак без копче. Не мога да я преглътна тая ританка и туй то. Абе кой знае може някой ден да купя мотор с ританка, ама не знам. Както и да е. Пари излишни нямам и за това ще се примиря с КЛХ-а
                Последно редактирано от SAMURAI; 25-11-08, 19:40.

Коментар

Първоначално публикуван от SAMURAI Преглед на мнение
                  ...
                  Добре де ще взема от някой да пробвам как е с леко ендуро. Иван по принцип ми е обещал кръгче с цвайтактера. Най лесното е да пропдам мотора и да купя по-лек, обаче проблема е, че по-леките са без копче. ...
                  Цени не коментирам... Не си купувай мотор без да си пробвал "цвайтактера", защото можеш да останеш доста изненадан от разликата. Копчето е нещо хубаво, но от вярната возия по-хубаво няма.

Коментар

За 4000лв. тука във Благоевград има ВР400 ама е със "ританки" а иначе мотора е нов внос.
                    [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_j Преглед на мнение
                      Чефо, ще ме разплачеш
                      До неделя да си си намерил ботуши, отиваме да тренираме.
                      Че и аз отдавна не съм карал и ми се покарва, няма да изтърпя да ми дойдат клапите.
                      А, да и си вземи една плоска отверка, да настроим окачването.

П.П. Де ги тея калните коловози?
                      да зема и аз ли да дойда да ви покажа как се прави качествено търкаляне в кал

Коментар

Като ви гледам, ме хваща яд, че спрях цигарите.
                        Нищо ще си взема семки

Коментар

Абе ти нали си при пича? Що не си му дал да види за какво става дума? Е?

Коментар

Първоначално публикуван от ianko Преглед на мнение
                            За 4000лв. тука във Благоевград има ВР400 ама е със "ританки" а иначе мотора е нов внос.
                            Много тънко ве. Чак не ми се вярва. На нареден ми прилича.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                              Абе ти нали си при пича? Що не си му дал да види за какво става дума? Е?
                              Ами щото все така се получава, че не можем да си срещнем свободното време и се разминаваме, а и Той има доста по-динамично каране от мойто. Иначе ще даде той. Още като го купи му подхвърлих, че искам да пробвам и той се нави. Ще даде все някой път. Няма да се скатае. Не е такъв.

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                              Цени не коментирам... Не си купувай мотор без да си пробвал "цвайтактера", защото можеш да останеш доста изненадан от разликата. Копчето е нещо хубаво, но от вярната возия по-хубаво няма.
                              Нямам намерение да сменям мотора. Не и докато нямам излишни пари. Аз си падам малко фен на КТМ, обаче от КТМ не са ми май фенове, щот обаждат бати цифрите. ХАХАХА

Коментар

Тя темата в трета глуха...
                                "Пича" дава на който иска да пробва "Легендарния КДХ 220 Р" , никога не се е скатавал.
                                Само че сега "Легендарния" е леко скопен, липсва му КИПС-а, но ще го оправим.
                                Желаещи да се запишат в сектата на 2т

господин никой, нищо не казваш за ТМ-а. Взе го и повеече ни дума.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X