Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няма мотори!!! или какъв е пазара в БГ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Няма мотори!!!

Принципно май данъка на едно МПС е задължителен при положение че е твоя собственост, пък ако искаш и недей го изкарва от вас.
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
      Принципно май данъка на едно МПС е задължителен при положение че е твоя собственост, пък ако искаш и недей го изкарва от вас.

Разбирасе, че е така.
      Данък сгради, данък МПС и пр. - това са данъци за собственост... Щом ги притежаваш съответно си и плащаш данъка за тях. Без значение кое, как и за какво го ползваш.
      Преди да въведат винетките се плащаха по два данъка - данък МПС и пътен данък, след това въведоха винетните такси вместо пътния данък, който вече не се плаща, а остана само данъкт за собственост. НО и преди, за мотоциклетите не се дължеше пътен данък, затова сега съответно не се плащат и винетки.
      А регистрацията е нужна и задължителна само, ако се движиш по националната пътна мрежа. Тя не е задължителна, ако не ползваш тези официални пътища. Съответно, ако не ползваш тези пътища не попадаш и под удара на ЗДП.
      Но данък МПС(пак се повтарям) става дължим с придобиването на МПС, а не с регистрацията му.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
        Разбирасе, че е така.
        Данък сгради, данък МПС и пр. - това са данъци за собственост... Щом ги притежаваш съответно си и плащаш данъка за тях. Без значение кое, как и за какво го ползваш.
        Преди да въведат винетките се плащаха по два данъка - данък МПС и пътен данък, след това въведоха винетните такси вместо пътния данък, който вече не се плаща, а остана само данъкт за собственост. НО и преди, за мотоциклетите не се дължеше пътен данък, затова сега съответно не се плащат и винетки.
        А регистрацията е нужна и задължителна само, ако се движиш по националната пътна мрежа. Тя не е задължителна, ако не ползваш тези официални пътища. Съответно, ако не ползваш тези пътища не попадаш и под удара на ЗДП.
        Но данък МПС(пак се повтарям) става дължим с придобиването на МПС, а не с регистрацията му.
        Всъщност чрез винетката си плащаш държавния пътен данък, осигуряваш ти правото да ползваш националната пътна мрежа. Данъка който се плаща в общината също е разделен на две (за коли) - общински пътен данък по 10лв. за всеки започнат тон собствено тегло на автомобила и данък за собственост, който пък се определя от кубатура, коне, възраст, катализатор (има/няма).
        При моторите обаче изобщо никъде не съм намерил досега да прочета каква част от данъка е данък за собственост, каква част е за държавата и каква за общината! Сумите са фиксирани и зависят само от кубатурата!
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от tatkobarba Преглед на мнение
          Е, който пита за регистрация - явно мисли да покара и по пътя (аз доста карам и по пътя - имам и шосеен мотор)... Който кара само в двора и в гората - за какво изобщо да споменава регистрация и данъци?
          Аз лично не бих си взел мотор без регистрация!
          Веднъж се измамих и после едвам го продадох този мотор.
          Поне тук при нас в Чепеларе всички се познават.
          Днес един пич ми вика ... за какво ти е регистрация нъли караш по гората. Да, по гората карам ама аз немога да фръкна от вкъщо направо в гората, нъли минавам през града и сме се засичали 100 пъти с патрулките. Ем като се засечеш, ще им избягаш бе. Даа как няма да им избягам, тук всеки се познава и се знае кой, какъв мотор има и дали има години и книжка.

Аз гледам да съм "начисто" и да не могат и с топ да ме бутнат. Дори да не искам, все някой път ще се наложи да изляза на пътя.
          +1
          Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

Първоначално публикуван от alterego Преглед на мнение
            Моята калкулация е проста:

Мотор - $4400 (Сузуки ДРЗ 250)
            Такси в САЩ - $200
            Мито (6% върху цената плюс транспорта ~ $300) - $ 282
            ДДС - (в/у цена, транспорт и мито) - $ 996.40
            - въпреки, че не знам дали не е двойно облагане, защото би трябвало да е вкл. в крайната ритейл цена в САЩ
            Митнически такси в България - около 300 лв. (предполагам)
            Технотест - 310 лв. грубо
            Регистрация в КАТ ~ 150 лв.
            ОБЩО - 8 606.57 лв
            Аааа, не съм съгласен - искам си го за $4400, както писа по горе
            8606лв са над 6600 долара ако не се лъжа.
            Също ми се губи някъде цената на транспорта от дилъра до превозвача, и цената на транспорта от превозвача до България. Включени ли са в 8606.57те лева ?
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
              Аааа, не съм съгласен - искам си го за $4400, както писа по горе
              8606лв са над 6600 долара ако не се лъжа.
              Също ми се губи някъде цената на транспорта от дилъра до превозвача, и цената на транспорта от превозвача до България. Включени ли са в 8606.57те лева ?
              ама има и още неща .... а за митничарите нещо няма ли
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Каскадиора, гаджето ти да не е мой набор(93)?

П.П. за 2500 мотор след 95 едва ли ще намериш....още повече пък кросов или ендуро.
                '05 Suzuki RM 250

Коментар

Отдавна е ясно, че всяка ситуация има поне две гледни точки. Понякога е трудно и за двете страни да приемат другата. За този случай конкретно мога само да кажа, че ако беше лесно и евтино всеки щеше да го прави! Щеше да е пълно с вносители, както е пълно с... да кажем таксита? Или както е пълно с хранителни магазинчета по гаражите. Явно не е по силите на всеки, пък ако ще и с добри намерения да е...

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                    Данъка който се плаща в общината също е разделен на две (за коли) - общински пътен данък ...........и данък за собственост....
                    Именно този пътен данък в Столична община отпадна с въвеждането на винетните такси.... Не ми казвай, че в Сандански го има , защото това беше уж национална данъчна политика?

Коментар

Адаш - бъркаш се малко.
                      Националната пътна мрежа са пътищата извън градовете - където се изисква Винетката.
                      За територията на градовете/общините може би се цуца от данъка.
                      Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Адаш - бъркаш се малко.
                        Националната пътна мрежа са пътищата извън градовете - където се изисква Винетката.
                        За територията на градовете/общините може би се цуца от данъка.

Нямам представа кое къде влиза и по колко си го делят.
                        Но беше факт, че до 2005 плащах два данъка за колата - 20лв. пътен данък и 18,50 данък МПС собственост. Въведоха винетките и остана да плащам само 18.50 за собственост....
                        Дори по новините на дълго и на широка се коментираше от експертите - дали не е по добре да се върнат пътните данъци вместо винетките, че събираемостта им била по-добра и по-надеждна.
                        Това е което знам...

Коментар

..да ..но доколкото знам ако стане някакво произшествие и на черен път да стане..пак си се води птп итн..

..лично аз не желая да карам мотор без регистрация...и ви съветвам и вас да си регистрирате моторите...освен ако не ги карате само по мотокрос писти и не ходите до там с колесари

..както бе споменал някой ..не можеш да прехвръкнеш от в къщи до гората-винаги е по добре и спокойно а и достойно като минаваш край патрулки да си стоиш спокойно и дето е казал татко барба и с топ да не могат да те мръднат
                          отделно стават понякога спорове с овчари и всякакви други диваци и кретени..и винаги е добре да са ти в ред нещата
                          да не говорим ако стане някаква беля блъснеш се с нещо или нещо друго..веднага си под леда дори и само за това дето мотора ти е нелегален особенно и ако участваш в ендуро състезания..според мен даже ЗАДЪЛЖИТЕЛНО мотора тр да е регистриран и да има застраховки и тн. ..за сега това не се гледа..но тя белята веднъж става тъй че по мъдрото е да си вържете гащите ..че да няма реване после

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                            ...
                            ..както бе споменал някой ..не можеш да прехвръкнеш от в къщи до гората-винаги е по добре и спокойно а и достойно като минаваш край патрулки да си стоиш спокойно и дето е казал татко барба и с топ да не могат да те мръднат...
                            Колега аз лично го казах това, но става адско мазало дори и когато си изряден и пак ти правят проблеми. Все търсят нещо за което да ме ядосат! Писна ми ама толкова, че ако се чува едно такова пищене това е от това колко ми пищи на $#%! Не само, че съм изряден, не само, че си плащам всичко като поп, а и накрая пак си чакат "комисионната". До като все още има поне грам смисъл ще я карам с регистрация, а след това... каквото сабя покаже.

Коментар

Не само, че съм изряден, не само, че си плащам всичко като поп, а и накрая пак си чакат "комисионната".
                              ..а сега си представи как ще реагират ако не ти е нищото на ред ..или ако стане някоя "беля"

Коментар

Не мога да разбера какво могат да ти кажат, когато си изряден?
                                Обикновено се позовават на гузната съвеста на човека, и ако могат да си изпросят нещо. Може би помнават по очите на човека дали е притеснен или е склонен да им "бутне". При нормална проверка дори не ме бавят - поглеждат документите и ми ги връщат с думите "лек път" или "карай разумно".
                                Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X