Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няма мотори!!! или какъв е пазара в БГ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Няма мотори!!!

Първоначално публикуван от tatkobarba Преглед на мнение
    Като се сетя преди 2 години ДР 250-350 се търгуваше към 2000-2600 лв. Сега същите мотори се препродават с печалба... Не знам къде потъвт моторите "нов внос"...
    днес на обяд си говорих с един новинар от местната кабеларка и му разправям че е кеф ендурото и тем подобни и той сподели, че вече чува от адски много хора за желанията им да си купят мотор, джип, атв за гората

та явно наистина няма достатъчен внос.
    по скоро каквото влезе веднага се купува и нищо не остава

един колега ми разпрява как внесъл 5 мотора и на другия ден някъф маняк ги купил всички и му поръчал още 10. щял да прави полигон с мотори под наем

и ако се замислиш 15 парчета не ми се струват никак малко само за един вносител
    EnduroX Alba-Damascena 2019

Коментар

Май ще си карам джипчето. И ще чакам по-добри времена за да си взема някое ендурце.
      А какви хубави спомени имам с "неразрушимата" CAGIVA (30 000km без ремонт и по 20-30 падания на всяко излизане в гората) и любимата ми APRILIA. Бяла лъскава, колко гаджета свалих с нея. Дори се научих да спирам на предна гума. Ама 2т. и за 10 000км двигателя замина.
      Прикачени файлове
      Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
      http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Ами май вноса е доста оскъден на фона на търсенето на мотори. А и всеки гледа да използва момента и да вземе по висока цена. Но това си е пазарна икономика.
        Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
          ...30 000km без ремонт...
          Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
          ...и за 10 000км двигателя замина.

ПС: Какво стана с моя теглич
          DCRT®

Коментар

иво хусаберг от форума продава моят бивш кдх220 от едноименната тема и който го купи ще намаже -точно в този ценови диапазон е и точно и в тези кубици

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
              иво хусаберг от форума продава моят бивш кдх220 от едноименната тема и който го купи ще намаже -точно в този ценови диапазон е и точно и в тези кубици
              Ето на това се казва оферта
              Aprilia RX 125=>KTM EXC 200=>VW Golf Mk3 TDI...
              Gas Gas EC 200

Коментар

Истината е че контейнерите с дръгели от Япония намаляха понеже регистрацията им стана проблемна. Същото и с машините на кило от Италия които идват с талон "унищожен". От там тръгна цялата работа. Нямаше начин.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Oсновният проблем е, че вносителите тук ни "цакат" стабилно с вечната теория за малкия пазар/мащаб и реално при покупка на нов мотор плащаме като попове (прмер който видях днес - $4400 за чисто нов Сузуки DR 250 Z '200, а те продължават да си фантазират, че пазар се създава с голяма надценка, вместо голям оборот.
                  Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Първоначално публикуван от alterego Преглед на мнение
                    Oсновният проблем е, че вносителите тук ни "цакат" стабилно с вечната теория за малкия пазар/мащаб и реално при покупка на нов мотор плащаме като попове (прмер който видях днес - $4400 за чисто нов Сузуки DR 250 Z '200, а те продължават да си фантазират, че пазар се създава с голяма надценка, вместо голям оборот.
                    Ми то тук няма голям оборот Колко хора си купуват нови мотори и на колко време ги сменят пак с нови....

Коментар

Първоначално публикуван от alterego Преглед на мнение
                      Колегата икономист - предвид че вече станахте немалко такива търговски капацитети - защо не се обедините, да отворите един магазин, и да почнете да продавате чисто нови DR250Z за 4400$ ??? Обещавам да си купя.

Така всички търговци дето ви цакат ще трябва да спуснат кепенците, и ще се възцари вечен мир и справедливост на българския мотоциклетен пазар. Не, наистина, настоявам, честно. Тамън ще се види коя от страните фантазира, и как се прави в България оборот от мотори. Пробвай, може и да откриеш нещо което другите търговци не са открили. И ни дръж в течение.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        Колегата икономист - предвид че вече станахте немалко такива търговски капацитети - защо не се обедините, да отворите един магазин, и да почнете да продавате чисто нови DR250Z за 4400$ ??? Обещавам да си купя.
                        И аз, и аз...!!!
                        Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

МОТОРИ ИМА!!
                          Цената на старите не се е покачила. Аз поне не съм видял такова нещо. Просто не е паднала. Това си е така и в другите страни доколкото имам наблюдения, не само тук.
                          Цената на един подържан мотор няма как да е супер ниска. Ако собственика му го е купил за 2000лв. и за една година се влагат още 500-1000лв. за нови части, как тогава цената му да стане 1000лв. след 4-5 години ?
                          Прегледах обявите в нашия форум и пак ще кажа - МОТОРИ ИМА !
                          Някои са на доста ниски цени, но са в ценовата категория 4-5 хил.лв. а повечето от търсещите мотори заделят 2-3хил.лв. и се чудят защо не могат да си купят нещо по-ново и по-лъскаво
                          Последно редактирано от Димитър; 09-06-08, 11:50.
                          2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
                            МОТОРИ ИМА!!
                            Цената на старите не се е покачила.
                            Абсолютно и аз мисля така. С много малки изключения.
                            Наблюдавам покачване на цената на XR 600 в последните две години и то осезаемо. Затова обаче има и толкова предлагани такива ХРи, щото просто няма кой да ги купи за тея пари. Също в клас 250сс 4т при старите ендуро модели има задържане на цената с лек отенък към покачване. И двата случая са неоснователни, но са продиктувани точно от търсенето на пазара..... Ще намалее търсенето - ще падната и цените...

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
                              МОТОРИ ИМА!!
                              Цената на старите не се е покачила. Аз поне не съм видял такова нещо. Просто не е паднала. Това си е така и в другите страни доколкото имам наблюдения, не само тук.
                              Цената на един подържан мотор няма как да е супер ниска. Ако собственика му го е купил за 2000лв. и за една година се влагат още 500-1000лв. за нови части, как тогава цената му да стане 1000лв. след 4-5 години ?
                              Прегледах обявите в нашия форум и пак ще кажа - МОТОРИ ИМА !
                              Някои са на доста ниски цени, но са в ценовата категория 4-5 хил.лв. а повечето от търсещите мотори заделят 2-3хил.лв. и се чудят защо не могат да си купят нещо по-ново и по-лъскаво
                              +1
                              http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

Татакобарба не случайно дава за пример ДР250-350, защото по времето когато аз си взех моят, и той се оглеждаше за такъв.
                                Когато си купих ДР-а (ако не греша зимата 2006-а)за около 2300лв за няколко месеца вложих 700-800лв за да го приведа във вид близък до идеалния за моята представа. Както и да е лятото на същата година заминах за чуждбина и ми дотрябваха пари та се наложи да го продам, но казах на Краси:"един ден ще си го купя обратно", както и стана-лятото на 2007 си го купих отново. Оттогава до сега отново съм набил поне 500-600лв, и все още не е това което искам, еми ако сега тръгна да го продавам няма как да го дам на 2500лв.
                                Проблема на неразбиращите купувачи, е че не оценяват вложените пари, когато тръгнах да го продавам преди време идват разни хора и ми разправят:"Ама той е много одраскан", а в същото време не се заслушват за всички неща които съм сменил по него...
                                В крайна сметка в ценовия диапазон 3000лв може да се вземе нещо старо ДР250/350 ТТ350 ХТ350 или ново Scoot примерно което е 200кк 4Т ама чисто ново, аз бих взел старото!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X