Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няма мотори!!! или какъв е пазара в БГ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Няма мотори!!!

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Колегата икономист - предвид че вече станахте немалко такива търговски капацитети - защо не се обедините, да отворите един магазин, и да почнете да продавате чисто нови DR250Z за 4400$ ??? Обещавам да си купя.

Така всички търговци дето ви цакат ще трябва да спуснат кепенците, и ще се възцари вечен мир и справедливост на българския мотоциклетен пазар. Не, наистина, настоявам, честно. Тамън ще се види коя от страните фантазира, и как се прави в България оборот от мотори. Пробвай, може и да откриеш нещо което другите търговци не са открили. И ни дръж в течение.
    Goblin,

не съм икономист, а банкер и работа ми е именно да финансирам малки (и не чак до там) родни фирми, значителннта част, от които са именно директни вносители на най-различни стоки. Българина е роден търговец - факт! Но българина, уви, не е производител и за това ни се налага да внасяме почти всичко касаещо техниката.
    Бих станал официален вносител на някоя от големите марки мотори с удоволствие стига да имах парите за първоначалната инвестиция и вярвай ми щеше да си купиш от мен. И нямаше да искам от другите да не продават, защото конкуренцията е едно от най-градивните неща в бизнеса, но определенно бих инвестирал в разпространението на тази култура (голяма част, от която е и този форум), но както виждаме никой от вносителите към момента не се трогва, защото гони печалбата от автомобилите и никой от тях не осъзнава, че в България имаме невероятни природни дадености за този спорт - точно както преди 10 години никой не вярваше, че Банско ще е страхотен зимен курорт...
    ...сигурен съм, че Митков е прав за закупуването на мотора директно от представителството (добрите мнения за вносителите на КТМ го потварждават), но лично за мен има логика да се развива този пазар, защото ако сравним мащабите ще се окаже, че в Австрия населението не е кой знае колко повече, но пазара на мотори сравнен с тук...

Надявам се да не съм те засегнал (или някой друг), но за мен именно оборота в един сегмент е решаващ, а после надценката. Освен ако не произвеждаш ядрено оръжие
    Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Българите търговци ..... може би да, ама търгаши, ама не и добри търговци. А и този който знае как да направи бизнеса за хората, а не за печалба обикновенно няма пари, а този който пък има пари си гледа преди всичко бизнеса ....така че няма оправия. За жалост хората с идеи като теб които могат да променят бизнеса към добро, нямат тази възможност.
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
        Донякъде си прав, но не съвсем.
        Примерно ако си купя мотор от Митков
        В смисъла на тази тема съм 100% прав, ако Митков продава някой мотор за 2500 и аз искам да го видя, ама така като гледам ще трябва да се раздават номерчета .
        В интерес на истината не е вярно че няма евтини мотори, ето един приятел продава едно Сузуки Бандит 250 което е в страхотно състояние и има налети много пари в него, но не е ендуро...
        Интересното е че от едни и същи години по-големите мотори са по-евтини. Аз си продадох ХТ600 87-8 за 1600-1700 мисля миналата година по това време, а има ХТ350-та от соре-долу същите години за над 3000!

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
          Инвестицията в нов или почти нов мотор с ясна история според мен е много оправдана. Като си се хванал на хорото по-добре да го играеш.
          И аз така навремето виках повече от 2 хил. лв. за мотор не давам.
          И какво даваш си парите на вятъра за времето което ти отнема да не говоря. Наливаш пари в нещо което я стане я не, оправяш едно то се чупи друго. Тръгваш на някъде и трепериш дали ще се прибереш или си викаш няма да давам много газ щото да нестане нещо. И това кеф ли е питам аз или залъгване. Като ще е да е, или или.
          Вярно е че парите все нестигат ама ако човек е решил че ще си прави кефа и ще троши пари по-добре да го прави както трябва иначе е по-добре изобщо да не го прави.
          Ама той Краси го е казал точно -За 2 лева луканка няма.Край!

Коментар

но лично за мен има логика да се развива този пазар, защото ако сравним мащабите ще се окаже, че в Австрия населението не е кой знае колко повече, но пазара на мотори сравнен с тук...
            ..при това в австрия новите мотори..са доста по скъпи отколкото новите мотори у нас ..тоест и оборота им е по голям и печалбата ..
            един ден преди няколко години стана така че се наложи да се позамотам 2 поредни дни край един магазин в австрия продаващ ктм и ямаха направи ми впечатление че...всеки ден продаваха поне по 1 нов мотор ..е вярно бе сезон ..август месец

Коментар

Да сипя и аз малко мерудия, не че имам решение на проблема...
              В началото на годината (то си беше зима), като реших да си търся мотор и си бях решил 2т 125 за около 3000лв. нещо година 2000+ и пак така нямаше. Нямаше щото неадекватни изисквания се оказа че имам. Гледам те са над 4000 и си казах е то като е толкова пари , по-добре да събера още 1000 до към 5000лв. и да си взема 450 и без това не съм карал 4т. Добре ама пак неадекватни представи. За толкова само таралясници дето после ще налееш още 1000лв.. да може да се кара. И накрая си купих свестен мотор за 6500лв, дето пак си налях 1000 за екип и почти още толкова за консумативи и смяна на няколко части и сега като го продавам ще го пусна за по-малко пари от колкото го взех. Ама това е положението поне се сцепих от кеф
              Та идеята ми е че "няма мотори" май трябва да се преименува на "няма пари" или на "представите ми нямат връзка с реалността"

Това някой беше написал нагоре, че Българинът търси все процепи и вратички си е така. После се хвали в махлата колко евтино и хитро е намерил нещо си, пък тайничко си налива парици в него и скришом го закърпва пак с процепи- тел и банани в картера, псувайки съседа балъка дето взел кредит и си купил ново.

Коментар

После се хвали в махлата колко евтино и хитро е намерил нещо си, пък тайничко си налива парици в него и скришом го закърпва пак с процепи- тел и банани в картера
                Тая реплика ме разби, ама е вярна мамка му!

Коментар

Първоначално публикуван от alterego Преглед на мнение
                  Goblin,

не съм икономист, а банкер и работа ми е именно да финансирам малки (и не чак до там) родни фирми, значителннта част, от които са именно директни вносители на най-различни стоки. Българина е роден търговец - факт! Но българина, уви, не е производител и за това ни се налага да внасяме почти всичко касаещо техниката.
                  Бих станал официален вносител на някоя от големите марки мотори с удоволствие стига да имах парите за първоначалната инвестиция и вярвай ми щеше да си купиш от мен. И нямаше да искам от другите да не продават, защото конкуренцията е едно от най-градивните неща в бизнеса, но определенно бих инвестирал в разпространението на тази култура (голяма част, от която е и този форум), но както виждаме никой от вносителите към момента не се трогва, защото гони печалбата от автомобилите и никой от тях не осъзнава, че в България имаме невероятни природни дадености за този спорт - точно както преди 10 години никой не вярваше, че Банско ще е страхотен зимен курорт...
                  ...сигурен съм, че Митков е прав за закупуването на мотора директно от представителството (добрите мнения за вносителите на КТМ го потварждават), но лично за мен има логика да се развива този пазар, защото ако сравним мащабите ще се окаже, че в Австрия населението не е кой знае колко повече, но пазара на мотори сравнен с тук...

Надявам се да не съм те засегнал (или някой друг), но за мен именно оборота в един сегмент е решаващ, а после надценката. Освен ако не произвеждаш ядрено оръжие

Колега, само искам да вметна че цените в долари които даваш са неадекватни ако се касае за легален внос!Дилърите в България формират цените си спрямо европейското представителство на дадената марка, а те далеч на са като щатските.Това че долара е евтин в момента е друг въпрос.Моя мотор примерно в Австрия струва 10 000 евро, а при Еди (официален дилър) е 16 500 лв,така че не бих казал че в България е по скъпо от където и да е в Европа.
                  offroad фен
                  1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                  TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Хора, хора....
                    пак почнаха спорове.
                    Идеята за темата беше да се направи някакъв паралел, между година на производство и цена.
                    В крайна сметка си харесах Yamaha XTZ 660 - малко скъпа, но е БЕЗ забележки, нито по външен вид, нито по тех. състояние.
                    Вземам я от познат (адвокат) който просто няма време да я кара, с уговорката "Е ще даваш от време на време по някое кръгче."
                    Миналото лято купи чисто нов акумулатор и кара 8 пъти.
                    В това съм почти сигурен, защото се обаждаше да караме заедно.
                    Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                    http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Моята калкулация е проста:

Мотор - $4400 (Сузуки ДРЗ 250)
                      Такси в САЩ - $200
                      Мито (6% върху цената плюс транспорта ~ $300) - $ 282
                      ДДС - (в/у цена, транспорт и мито) - $ 996.40
                      - въпреки, че не знам дали не е двойно облагане, защото би трябвало да е вкл. в крайната ритейл цена в САЩ
                      Митнически такси в България - около 300 лв. (предполагам)
                      Технотест - 310 лв. грубо
                      Регистрация в КАТ ~ 150 лв.
                      ОБЩО - 8 606.57 лв

При положение, че си плащаш ДДС и мито и технотест и митнически такси не знам на кое му викаш в случая нелегално като е черно на бяло. Бих внесъл и от Китай, но още ми е трудно с четенето

Колкото до ЕДИ (несъмнено страшно зареден и хубав магазин) - в събота мерих Alpinestars Tech 3 - хубави италиански обувки на скромната цена от 425 лева, които смятам да си купя от САЩ за $170.00. Просто не мога да отделя 400 лв. за продукт внесен от ЕС при положение, че в САЩ е наполовина след акциза и митото, които тук не се плащат.
                      Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
                        ...
                        Вземам я от познат (адвокат) ....
                        СПАМ

Колега ти на адвокат вяра имаш ли бре....
                        Много "наивен" ще дойдеш...

Коментар

Аз имам едно питане към ..... знам ли към кого
                          Значи плащаш си мито и ДДС и в КАТ отказват да ти регистрират мотора защото бил от щатите и Япония.
                          Тогава защо плащаме мито и ддс ? щом неможе да се рег. нека ни спестят митото и ддс-то
                          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                            Аз имам едно питане към ..... знам ли към кого
                            Значи плащаш си мито и ДДС и в КАТ отказват да ти регистрират мотора защото бил от щатите и Япония.
                            Тогава защо плащаме мито и ддс ? щом неможе да се рег. нека ни спестят митото и ддс-то
                            Колега защо си задаваш отговори? И аз се дразня адски, но докато не свалят по десет кожи от всички няма да е различно!

Коментар

..митото и ддс то нямат нищо общо с регистрацията-те се плащат на каквото и да е нещо което се внася и го хващат тези закони .

а да ти откажат да го регистрират..няма да откажат-ще те пратят в технотест най вероятно

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                                ..митото и ддс то нямат нищо общо с регистрацията-те се плащат на каквото и да е нещо което се внася и го хващат тези закони .

а да ти откажат да го регистрират..няма да откажат-ще те пратят в технотест най вероятно
                                Знам че няма нищо общо, но все пак щом ти позволявят да внесеш едно МПС в България защо не ти позволяват да го регистрираш дори и след техно тест ?
                                На митницата ти вземат паричките а после си го бий в главата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X