Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няма мотори!!! или какъв е пазара в БГ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Няма мотори!!!

Мнение на Goblin
    Аааа, не съм съгласен - искам си го за $4400, както писа по горе
    8606лв са над 6600 долара ако не се лъжа.
    Също ми се губи някъде цената на транспорта от дилъра до превозвача, и цената на транспорта от превозвача до България. Включени ли са в 8606.57те лева ?

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
    ама има и още неща .... а за митничарите нещо няма ли
    Гоблин,
    в този случай цената е около $300 приблизително, защото имам човек, който живее в САЩ, ще си вкарва кола и мога да използвам контейнера. Иначе ако трябва да се изчисли би било на база кубатурата и теглото на пратката (има една мноо обширна тема на 15тина човека дето искат да си вкарат контейнер) спрямо общата цена на контейнера и т.н.

Краси,
    ако се минава през Сърбия ще трябваат минимум няколко стека цигари и безалкохолни, въпреки че не заслужават и петаче тея

Колкото до липсата на възможност за реекспорт - целта все пак е да има мотори в БГ, а не в ЕС
    Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Първоначално публикуван от alterego Преглед на мнение
      Мнение на Goblin
      Аааа, не съм съгласен - искам си го за $4400, както писа по горе
      8606лв са над 6600 долара ако не се лъжа.
      Също ми се губи някъде цената на транспорта от дилъра до превозвача, и цената на транспорта от превозвача до България. Включени ли са в 8606.57те лева ?

Гоблин,
      в този случай цената е около $300 приблизително, защото имам човек, който живее в САЩ, ще си вкарва кола и мога да използвам контейнера. Иначе ако трябва да се изчисли би било на база кубатурата и теглото на пратката (има една мноо обширна тема на 15тина човека дето искат да си вкарат контейнер) спрямо общата цена на контейнера и т.н.

Краси,
      ако се минава през Сърбия ще трябваат минимум няколко стека цигари и безалкохолни, въпреки че не заслужават и петаче тея

Колкото до липсата на възможност за реекспорт - целта все пак е да има мотори в БГ, а не в ЕС
      Мдаммм...
      "Абе, верно ли че Пешо спечелил Волга от лотарията ? Верно е, но не е Пешо, а е Гошо. И не е Волга, а е Москвич. И не го е спечелил от лотарията, а го е блъснал в стълб"

Отивам да замерям с яйца дилърите-мошеници които нямат приятели с контейнери с коли, плащат наем и заплати, а им се свиди да вкарат 40-50 бройки DR-250 за да уплътнят контейнер и да печелят от оборот, а не от надценка.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
        ама има и още неща .... а за митничарите нещо няма ли
        Краси, тея ми ти не заслужават нищо, но уви май би се наложило минимум стекове с цигари

Колкото до въпроса на Гоблин - просто щастливо обстоятелство за транспорта, защото един приятел си плаща контеинер за колата и мога да използвам случая, но май нямам да извадя 9 бона

Коментар

Я и аз едно въпросче да постна тука...спира Полицаят г-н Митков и по документи е изряден..СУПЕР.
          Но решава да провери дали му работят светлините стопа, осветлението на номера, мигачите..огледалата.....
          Тук аз си признавам нямам никаква представа кой е прави и кой крив или има ли право г-н Полицай да проверява тези и други неща...

П.П. Това е въпрос а не нещо друго...Искам само отговор и няма скрит смисъл въпроса МИ.

Коментар

Фара и стопа нека да ги проверява - те са част от изрядноста! (няма Ендуро мотор, който да ги няма тия неща от завода)
            Огледалата - не знам...
            Мигачите все още не са задължителни и на курса за обучение се преподава подаването на сигнал с ръка.
            Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

За да е изряден г-нът Митков стопът му трябва да има и габарит, т.е. номера да е осветен през ноща. Съответно и номера трябва да е поставен на подходящо място, така че да е добре видим и през деня и през ноща ( а не под калника например, където полицая ще трябва да изрине няколко кила кал за да го види)! Въпреки че за последното като гледам, катаджиите вече почти не търсят сметка поне по нашия край!
              "Do not correct a fool, for he will hate you;
              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                За да е изряден г-нът Митков стопът му трябва да има и габарит, т.е. номера да е осветен през ноща. Съответно и номера трябва да е поставен на подходящо място, така че да е добре видим и през деня и през ноща ( а не под калника например, където полицая ще трябва да изрине няколко кила кал за да го види)! Въпреки че за последното като гледам, катаджиите вече почти не търсят сметка поне по нашия край!
                Ееех късметли сте по вашия край, колега... Радвайте се докато ви се е паднало!

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                  Ееех късметли сте по вашия край, колега... Радвайте се докато ви се е паднало!
                  Че като гледам софийските пистарки дето идват на кафе събота и неделя, всичките са с номера под калника и проблеми явно нямат!

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                    Само дето нямаш и право да реекспортираш и препродаваш нови МПС по този начин. За гаранция пък направо забрави. Евентуално можеш да станеш представител на някоя щатски производител, но и тогава най-вероятно ще те таксуват по тарифата за ЕС, а не тази за вътрешния пазар. Това че цените на почти всичко в ЕС и САЩ са съвсем различни е съвсем отделна тема, от тази конкретно за цените в България.
                    Що да няма? Фирмите производителки не позволяват транзитиране (износ от САЩ преди митническо оформяне), но ако МПС-то е внесено и след това изнесено, не могат да те спрат по никакъв начин. Гаранцията също си е валидна (ако производителя присъства в страната, в противен случай ще трябва да ходиш до там където си го купил) с всички условности за локалната политика на производителя.

Част от ДДС-то също може да се възстанови - има си фирми които предлагат тази услуга.

Коментар

• До: Няма мотори!!!

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                      Че като гледам софийските пистарки дето идват на кафе събота и неделя, всичките са с номера под калника и проблеми явно нямат!
                      Така е. Нямат. Щот не спират. Спреш ли става мъчно

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                        Така е. Нямат. Щот не спират. Спреш ли става мъчно
                        Е ти мислиш ли че е много трудно да ги спрат ако наистина искат? Или пък да ги докопат както са наредени чинно пред някое барче? Просто и тия са малко като Тодор Живков преди 09.09 1944г. , те се крият, ама никой не ги търси сериозно, та затова не ги хващат!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                          Мдаммм...
                          "Абе, верно ли че Пешо спечелил Волга от лотарията ? Верно е, но не е Пешо, а е Гошо. И не е Волга, а е Москвич. И не го е спечелил от лотарията, а го е блъснал в стълб"

Отивам да замерям с яйца дилърите-мошеници които нямат приятели с контейнери с коли, плащат наем и заплати, а им се свиди да вкарат 40-50 бройки DR-250 за да уплътнят контейнер и да печелят от оборот, а не от надценка.

напълно подкрепям инициативата с яицата - трябва да им се покаже на дилърите-мошеници как да се отнасят с клиентите си

Иначе за цената на транспорта съм сигурен, че ако се вкара контейнер с моторетки, може и да падне под $300 за бройка (не знам размери за един брой, за да смятам кубатурата и колко биха се събрали в 40 футов контейнер, който би дошъл до София за приблизително $5000).

Хубаво е все пак и да не подценяваме факта, че Алпинестарс-а, за който говорих по-рано идва от Италия до тук на 425 лв., а същевременно от Италия до САЩ (нали е по-малко разстоянието) пристига за $169. Ако разликата е същата и при моторите...

Коментар

• До: Няма мотори!!! или какъв е пазара в БГ

спира Полицаят г-н Митков и по документи е изряден

...айде сега ..те полицаите..няма кво да го спират гн митков...
                            ..един път пък да вземат да спрат и иван../чинела/

..и как тъй дали ми работи осветлението ..
                            е го и мигачите ми даже си стоят..и..функционират си даже :

..дори до оня ден и..клаксона ми стоеше....ама..тия дни го свалих че..да не бибикам .мноо мноо из елин пелин ..чее..така де -но сега пак ще слагам -един по малък и лек от японско моторче а и свири по силно..
                            ..е крушката ми нещо и изгоряха късите ама...то отскоро..до преди малко си светеха ..ще карам на дълги докато се прибера
                            Последно редактирано от mitkov; 19-06-08, 14:22.

Коментар

• До: Няма мотори!!! или какъв е пазара в БГ

Решил съм да си купувам хард ендурце - вр или црф. И преди да си определям бюджет реших да поразгледам цените - в мобиле .бг .де, в холандски сайт един, в този форум, вече и в ибей.юк. В последния сайт е възможно да се намери нещо по-евтино, обаче като му сложиш транспорт над 1000 лв. пак си става, като да си го купиш от БГ, е, с някой лев по-евтино, но пък трябва да чааакаш, да чаааакаш, докато се появи някой, който бърза да се отърве от суперския си мотор.
                              В крайна сметка установих, че бююджета за такъв мотор е минимум 4000, а по-добре 5000. Има и по-евтини - от порядъка на 3200 за един ВР 400 - 2003 г., ама тука нещо ме съмнява, а и като цяло обявите в мобиле.бг ми се вижда, че са малко заблуждаващи, относно основната информация - година на производство, че даже и модел. Разлика в цените има и при регистрирани и нерегистрирани. Обявата е, че мотора е регистриран, обаче не споменава, че е регистриран в Англия, а не в БГ. Т.е. продават се "регистрирани", които обаче не са и цената пак е от 4000 нагоре. Значи по-точно казано би било - подлежащи на регистрация и подлежащи на регистрация след цялата разправия. Иначе по интернет обявите действително мотори няма - няколко обяви за црф и малко повече за вр, от които повечето са от 5-6000 нагоре. ЦРФ-ите са си по-скъпи заради по новата година на производство. В крайна сметка достигнах до извода, че ще се наложи да поспестявам още известно време, докато имам възможност да си джиткам по черните пътища около Бобошево. И така, който иска да кара вр, примерно, трябва да си приготви солидна сумичка в порядъка на 6000, с екипчето. Отделно трябва си и транспорт за мотора - кола с платформа, бус, е това още колко пари са...
                              Мотори има, обаче не са евтини. Това е положението. И в чужбина не са евтини, няма как да са евтини тук.
                              Или пък, но това не се отнася за мен, купуваш си повреден мотор от чужбина за малко пари, примерно от Англия, счупен на дебело, без застраховки, данъци, преглед, докарваш си го до БГ и си го оправяш сам.

Коментар

• От: До: Няма мотори!!! или какъв е пазара в БГ

Първоначално публикуван от LightOfJah Преглед на мнение
                                Има и по-евтини - от порядъка на 3200 за един ВР 400 - 2003 г., ама тука нещо ме съмнява, а и като цяло обявите в мобиле.бг ми се вижда, че са малко заблуждаващи, относно основната информация - година на производство, че даже и модел.
                                Не малко колега, а доста заблуждаващи на моменти.
                                Както в случая с цитирания от теб ВР 400...

WR 400 се произвежда само 2 години и това са 1998 и 99г

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X