Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няма мотори!!! или какъв е пазара в БГ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Няма мотори!!!

Доктора Гичев е запознат
    Вярно е, че тогава се оглеждах за такава машина и имах доста наблюдения. Даже неговия мотор го тествах преди него и можеше да го взема, но не беше оформен документално и не дадох "капаро" - та затова той се сдоби с машината
    По същото време гледах при момчетата от "Агроимпекс" в Карлово 2 ДР-250 и 2 Хонда ХЛР-250 - цените бяха пак от 2200 до 2600...
    Пак по същото време колегата Манолев от форума продаваше 2 ДР-250 на добри цени...

Става дума за Ендуро мотори, които могат да се регистрират - кубатура между 250 и 450. За кросовите мотори намям наблюдения.

Миналата година при Еди докараха 50-60 мотора втора ръка, и в Севлиево също - това донякъде регулираше пазара на мотори втора ръка.

Сега положението е малко по-различно. От едната страна седят сравнитено нови мотори с добра поддръжка и доста вложен труд и части за подобряване, а от другата страна дъргели дето са карани душмански и "Тунинговани" по естествен път (каквото падне в гората - там си остава).
    Златната среда някак остава много тънка и рядко се срещат мотори в добро състояние и за не много пари (особено 4-тактови).
    Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от tatkobarba Преглед на мнение
      Златната среда някак остава много тънка и рядко се срещат мотори в добро състояние и за не много пари (особено 4-тактови).
      Точно тези мотори никакви ги няма! Иначе от другите два вида - колко щеш... Явно ще трябва да дигна мизата на 5200 за да се вредя...

Коментар

Моето мнение е че при моторите,както и при колите евтиното излиза скъпо.

Коментар

Идеята ми беше, че каквото и да вземе човек то има нужда от поне 300лв за да тръгне сигурен на път с него.
          Всъщност въпроса с консумативите е малко спорен, защото ако за някой консуматив са маслото на двигателя и гумите, аз си мисля че при едно по-яко каране консуматив са и семерингите и маслото на предницата(смяна на една/две години), накладките, лагери по окачването, всички видове семеринги, веригата и пиньоните и кой знае още за какво не се сещам. А тези неща като се сметнат и си минават 500лева. то е ясно, че щом се кара ресто не връща ама...

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
            Идеята ми беше, че каквото и да вземе човек то има нужда от поне 300лв за да тръгне сигурен на път с него...
            Донякъде си прав, но не съвсем.
            Зависи на какъв продавач ще попаднеш. Дали е "търговец" или е моторист.
            Примерно ако си купя мотор от Митков, аз съм "на далавера", защото той само се услушва нещо дали не се е разхлопало и ако има някакъв проблем веднага сменя с ново.
            Та мисълта ми беше, че просто трябва да уцелиш добър стопанин, който си сменя мотора
            Консумативи по спортните мотори е почти всичко без рамката и окачването. Няма как. Всичко е подложено на зверско натоварване
            2010 CRF 250 R

Коментар

Митак рекламите във форума са забранени
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Освен да чакаме Митков да реши да продава ECX-а друго не виждам! Сега малко по-сериозно - не знам на колко огледа ходих вече и нищо. Напоследък даже и това не мога да правя, но нещо ме съмнява да изкочи нещо. До сега само два мотора бях харесал, като състояние, но и двата имаха други причини по които не исках да ги купувам. Може би аз нещо съм много капризен Даже май това е проблема.

Коментар

Инвестицията в нов или почти нов мотор с ясна история според мен е много оправдана. Като си се хванал на хорото по-добре да го играеш.
                  И аз така навремето виках повече от 2 хил. лв. за мотор не давам.
                  И какво даваш си парите на вятъра за времето което ти отнема да не говоря. Наливаш пари в нещо което я стане я не, оправяш едно то се чупи друго. Тръгваш на някъде и трепериш дали ще се прибереш или си викаш няма да давам много газ щото да нестане нещо. И това кеф ли е питам аз или залъгване. Като ще е да е, или или.
                  Вярно е че парите все нестигат ама ако човек е решил че ще си прави кефа и ще троши пари по-добре да го прави както трябва иначе е по-добре изобщо да не го прави.
                  Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                    Инвестицията в нов или почти нов мотор с ясна история според мен е много оправдана. Като си се хванал на хорото по-добре да го играеш.
                    И аз така навремето виках повече от 2 хил. лв. за мотор не давам.
                    И какво даваш си парите на вятъра за времето което ти отнема да не говоря. Наливаш пари в нещо което я стане я не, оправяш едно то се чупи друго. Тръгваш на някъде и трепериш дали ще се прибереш или си викаш няма да давам много газ щото да нестане нещо. И това кеф ли е питам аз или залъгване. Като ще е да е, или или.
                    Вярно е че парите все нестигат ама ако човек е решил че ще си прави кефа и ще троши пари по-добре да го прави както трябва иначе е по-добре изобщо да не го прави.
                    +1. за 2000 лв 4итав 4-тактов мотор няма. а ако има след време 6те излезе 3000.

Коментар

Първоначално публикуван от deian Преглед на мнение
                      +1. за 2000 лв 4итав 4-тактов мотор няма. а ако има след време 6те излезе 3000.
                      То за 4500 трудно се намира ти за 2000 ми говориш!

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                        Митак рекламите във форума са забранени
                        Да де, ама ЕХС200-то не се продава още. Освен това аз съм дал заявка да го взимам, ако успея да събера толко стотинки

Който е решил наистина да си купи мотор - много много не му мисли.
                        Такива купувачи които заради надрани пластмаси се отказват от покупка не са купувачи а зяпачи
                        Когато купувах последния ми мотор РМХ250, на мен изобщо не ми хареса, обаче Митков ми рече "взимай го" и аз го взех. Той пък излезе много як. Не е точно това което искам, но е разумен компромис.
                        Всеки за себе си трябва да открие компромисния вариант
                        2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
                          Такива купувачи които заради надрани пластмаси се отказват от покупка не са купувачи а зяпачи
                          Ето една истина!
                          А тея дето ги спират драскотините, те обикновенно и най-много си патят после....с техническото състояние

Коментар

Да де, ама ЕХС200-то не се продава още. Освен това аз съм дал заявка да го взимам, ако успея да събера толко стотинки

Когато купувах последния ми мотор РМХ250, на мен изобщо не ми хареса, обаче Митков ми рече "взимай го" и аз го взех. Той пък излезе много як. Не е точно това което искам, но е разумен компромис.
                            Всеки за себе си трябва да открие компромисния вариант
                            Ами да ти давам моя тогава, и на вид е 6 и като състояние е 6

Коментар

Димитре, като решиш да взимаш ЕХС-то обаждай се - аз съм навит и на РМХ-а

При мен положението е, че в момента имам някакво моторче, което го постегнах и когато има време си го карам. Ако си взимам друг трябва да е доста повече "моя мотор", но пък май засега не мога да си го позволя или пък не съм го намерил.

Надрасканите пластмаси не ги гледам, освен ако са "орязани за да прилича на кросак"... ама заедно с пластмасите е орязана и електро-инсталацията - което е доста трудоемко да се възстанови. Може би много хора карат без регистрация и т.н., но аз предпочитам да имам такава.
                              Изпуснала предница се преживява (стига да не хлопат коловете), но говори за лошо отношение на собственика. В комбинация със заварки на скоростния лост към оста му и заварен болт на задния амортисьор... щото се разхлабвал постоянно и тракал... там вече ми кипва и си тръгвам

Може би наистина трябва да се оглеждам за нещо по-ново (почти ново) , но още не съм пораснал толкова и ще трябва още година да ям повечко хляб
                              Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

..Проблема с моторите е доста комплексен
                                ..
                                оня ден писах отговор тука по темата..писах го над 30 мин и стана направо като статия
                                ..накрая нещо стана с компа и изчезна..сега вече не ми се пише наново ..
                                но като цяло има и голям проблем с мисленето и народопсихологията на българина..още не можем да излезем от ниското и мизерно мислене въпреки че вече има много по големи възможности за ВСИЧКИ
                                ...сега със затягането на кранчето от внасяните от япония мотори нещата стават вече още по сложни
                                -вчера например си говорих с човек който има пари да си купи нова кола от висок клас а..в момента кара кола за под 2000лв и ми казва човека..не мога вика да се реша да си взема нещо ново въпреки че имам парите и мога да си го позволя

свикнали сме някак все да търсим странични входчета дупки в оградата и процепи ..ама само и само да не влезем нормално през вратата

какви ли не варианти и от къде ли не съм взимал мотори-от агроимпекс от щатите от..австрия директно съм си докарвал..от БГ 2 ри употреби..от всичкото това тр да ви кажа че по хубаво и достойно от това да идеш да си вземеш мотора от дилър официален в БГ няма и да не изпадам в много подробности да знаете че поговорката дето са казали англичаните-"не сме толкова богати че да купуваме евтини неща " е много валидна особенно в момента у нас..
                                такива дръгели и толкова желязо се навнесе у нас ..нямам думи -нужни са тонове резервни части и квалифициран труд за да се оправят дори и една малка част от навнесените скрапове
                                ..а вече новите мотори не са толкова недостъпни-е го навремето като взимах за пръв път читав мотор 2 ра употреба бе от канада-ами толкова пари струваше колкото по това време 2-3 къщи в някое село или поне 1 в малък град .. ..сега вече ..дори и един нов мотор след вдигането вече на всичко у нас не се равнява като стойност на този който тогава купих 2 ра употреба ..лизинги и кредити вече се отпускат всякакви и за какви ли не срокове

що се отнася за консумативите..дето е казал димитър при едно по сериозно каране..всичко е консуматив..
                                особенно в шампионата ни по ендуро.. -след хисаря например водните кални 120 километра..за да си направя мотора както си трябва потъна инвестиция от не чак но почти 1000лв ..и пак бях късметлия щото имаше хора с чисто нови атв по за над 15к с водни удари дето бяха за основен ремонт
                                ..а например като си караме е тука наоколо да си се кефим..мотора може и за цяла година нищо да не му мръдне ..тъй че е много относително..
                                Последно редактирано от mitkov; 10-06-08, 11:51.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X